bazarnews

کد خبر: ۱۰۸۷۵۵
تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۴۰۱ - ۱۴:۲۴
«حسینی» در نشست خبری اوپکس مطرح کرد؛
رئیس اتحادیه صادر کنندگان نفت، گاز و پتروشیمی ایران، ضمن تشریح آخرین وضعیت چالش‌های موجود در صادرات محصولات پتروشیمی، از ورود یک محموله بنزین از کشور ترکمنستان خبر داد.

صادرات محصولات پتروشیمی در دست انداز مالیات/ از ترکمنستان بنزین وارد کردیم

گروه نفت و انرژی بازارنیوز _ سعید ترکاشوند؛ «سید حمید حسینی» در نشست خبری اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی که به مناسبت روز صادرات برگزارشد، گفت: از ۴۵ میلیارد دلار صادرات در کشور، ۲۵ میلیارد دلار مربوط به این حوزه است یعنی وزنی بیش از ۵۰ درصد بر دوش صادر کنندگان است. به همین دلیل اطاع از وضعیت آن‌ها چالش‌هایی که در آینده با آن دست به گریبان هستند را نمایان می‌کند.

 

وی اضافه کرد: در کشور ما صادرات اهمیت ویژه‌ای دارد. زیرا صادرات پیشران اقتصاد کشور است. به عبارتی لوکوموتیوی است که می‌تواند بخش‌های صنعت، معدن، خدمات و. را با خود همراه کرده و به اقتصاد کشور رونق دهد.


وی افزود: در تولید نا خالص ملی ما به التفاوت صادرات و واردات مورد نظر قرار می‌گیرد یعنی اگر صادرات بیش از واردات باشد به تولید نا خالص ملی افزوده می‌شود و اگر واردات بیش از صادرات باشد تولید نا خالص ملی کاهش می‌یابد. به همین دلیل در برخی از زمینه‌ها گفتمان انقلاب توانسته مؤثر واقع شود.


حسینی تاکید کرد: یکی از زمینه‌هایی که پس از انقلاب برای ما موفقیت آمیز بوده، صادرات است. زیرا ما کشور صادراتی نبوده ایم و امروز وزن ۴۸ تا ۵۰ میلیارد دلاری در صادرات به غیر از نفت داریم که خود قابل توجه است.


رئیس اتحادیه صادرکنندگان نفت، گاز و پتروشیمی ایران با بیان این که قیمت جهانی ذغال سنگ، به یک باره افزایش چشم گیری داشته است، گفت:، چون که چین در تولید متانول از ذغال سنگ  استفاده می‌کند؛ ما در حوزه صادرات این کالا با چالش جدی شده‌ایم.


حسینی تصریح کرد: در سال گذشته ما  ۸ میلیون تن متانول صادر کردیم؛ اما ظرفیت کنونی تولید این محصول در کشور ۱۴ میلیون تن است که فقط ۱۰ میلیون تن آن فعال است؛ پیش‌بینی می‌شود که در سال‌های آینده، ظرفیت ۱۴ میلیون تنی تولید متانول، با افزایش ۱۲ میلیون تنی، به ۲۶ میلیون تن برسد؛ این در حالی است که کل ظریفت تولید این محصول در جهان ۸۰ کیلیون تن است.


رئیس هیأت مدیره اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی با بیان این که حفظ جایگاه ایران در بازار جهانی متانول، تبدیل به یک چالش مهم برای صاددکنندگان این کالا شده است، گفت: در طول دو هفته اخیر برای حل این مشکل، جلساتی با دبیر کمیسیون اقتصادی دولت، «محسن رضایی» معاونت اقتصادی رئیس جمهور و  حتی «احسان خاندوزی» وزیر اقتصاد برگزار شد.


وی اضافه کرد: در حال حاضر چیزی به عنوان جایزه صادرات وجود ندارد و از سال ۱۳۹۹ نیز بحث معافیت مالیات صادرات برای مواد خام و نیمه خام در نظر مطرح شد.


حسینی در ادامه اضافه کرد: ۱۴۰ قلم کالا در بررسی‌هایی که صورت گرفته دیگر معاف از مالیات نیستند، که به مسأله‌ای چالش برانگیز تبدیل شده است. در تصویب بودجه ۱۴۰۰ اقلام دیگری همچون اوره، متانول و اتیلن را جزو این محصولات در نظر گرفتند این در حالی است که بسیاری از محصولاتی که تولید می‌شوند کالای نهایی هستند و نمی‌توان با چنین منطقی مشمول اخذ مالیات شوند.


رئیس هیأت مدیره اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی ایران تاکید کرد: در حال حاضر صادرات عراق ۳۰ درصد و مابقی بازار‌ها ۱۲.۵ درصد کاهش یافته است، این موضوع یک هشدار جدی است که باید به طور ویژه به آن توجه کنیم.  براساس آمار امسال ۱۵ میلیون تن فرآورده شامل مالیات شده‌اند و این طرح از ۱۴۰ قلم کالا به ۲۲۹ قلم کالا افزایش یافته است.


رئیس هیأت مدیره اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی ایران در پایان اظهار کرد: براساس اعلام سازمان استاندارد اکنون بنزین وارد کشور شده که پیش‌بینی می‌شود مبدا واردات کشور ترکمنستان باشد.

 

سهم ۶۲ درصدی فرآورده‌های نفتی از صادرات نیمه نخست ۱۴۰۱

 

وی همچنین با اشاره به آخرین میزان صادرات فرآورده‌های نفتی گفت: سال گذشته در شش ماه اول سال ۳۲ میلیون تن به ارزش ۱۱ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار فرآورده صادر شده که مقایسه این اعداد با امسال بیانگر کاهش وزنی ۲۰ درصدی است.

 

حسینی با بیان این‌که ارزش میزان صادرات ۴۰ درصد افزایش یافته است، تصریح کرد: عمده صادرات در حوزه پلیمرها بوده به طوری که در شش ماه امسال یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن به ارزش دو میلیارد و ۱۷۶ میلیون دلار صادرات در این بخش صورت گرفته است.

 

رئیس هیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی ایران ادامه داد: در حوزه قیر نیز دو میلیون و ۳۰ هزار تن به ارزش ۸۳۶ میلیون و در حوزه متانول چهار میلیون و ۷۰۰ هزار تن به ارزش یک میلیارد و ۳۳۰ میلیون دلار صادرات صورت گرفته است.

 

وی با بیان این‌که در بخش اوره یک میلیون و ۵۵۵ هزار تن به ارزش ۹۵۷ میلیون دلار صادرات در طول این مدت انجام شده که نسبت به سال گذشته کاهش وزنی ۲۶ درصدی داشته است، گفت: در بخش میعانات گازی شاهد صادرات ۹۳ هزار تن بوده‌ایم که این عدد در سال گذشته ۴۷۰ هزار تن ثبت شده است.

 

حسینی با اشاره به میزان صادرات گاز مایع اظهار کرد: سه میلیون و ۱۶۰ هزار تن گاز مایع در طول این مدت صادر شده و این در حالی است که پتانسیل و ظرفیت صادرات ۱۰ میلیون تن گاز مایع در کشور وجود دارد اما نمی‌توانیم این عدد را صادر کنیم.





پایان پیام//

نظرات کاربران
نام:
ایمیل:
* نظر: