bazarnews

کد خبر: ۱۲۰۹۴
تاریخ انتشار: ۱۳ دی ۱۳۹۵ - ۱۱:۲۷
رئیس کل بانک مرکزی منتقدانه می‌گوید که در حال حاضر به دلیل مکانیزه‌ نبودن فرآیند پذیرش چک در سامانه چکاوک، هزینه‌های زیادی به جهت اشتباهات عملیات تصدی‌گری به نظام بانکی وارد می‌شود.
بازار نیوز -  ولی الله سیف در اولین میزگرد تخصصی ششمین همایش سالانه بانکداری الکترونیک با بیان اینکه برخی رسانه ها در خصوص بخشنامه دیروز بانک مرکزی برای گشایش اعتبارات اسنادی برداشت سوء داشتند، گفت: اصل بخشنامه این است که در لحظه گشایش اعتبار یک فرد واردکننده باید ۱۰ درصد مبلغ ریالی را بر اساس نرخ ارز ۳ هزار و ۶۰۰ تومانی به صورت علی الحساب به بانک گشایش کننده اعتبار بپردازد تا در زمان مبادله اسناد بتواند وجه را تسویه کند.

وی افزود: در این میان دو نرخ وجود دارد به این معنا که هر یک از این دو نرخ که کمتر بود، مبنای تسویه حساب با واردکننده قرار می گیرد به این معنا که یک نرخ همان قیمت دلار در بازار آزاد در روز گشایش اعتبار و نرخ دیگر قیمت دلار در بازار آزاد در روز مبادله اسناد است که هر یک کمتر باشد مبنای تسویه قرار خواهد گرفت.

رئیس کل بانک مرکزی تصریح کرد: بر این اساس حاشیه امنی برای واردکننده ایجاد می شود و هیچ وقت ارز از قیمتی که در زمان گشایش مبنای بازار بوده، بیشتر نخواهد شد. ولی اگر قیمت بالا رفت این نرخ ِکمتر ثبت خواهد شد و دامنه ریسک را برای واردکننده پوشش خواهیم داد.

وی در عین حال به راه‌اندازی سامانه چکاوک یعنی سامانه مبادلات الکترونیکی چک اشاره داشت و با وجود این‌که این طرح را ارتقاء عوامل امنیتی و استانداردسازی طراحی و چاپ دسته چک دانست، اما این را هم گفت که مکانیزه‌نبودن فرآیند پذیرش چک در این سامانه هزینه‌های بالایی به همراه داشته است. از این‌رو بانک مرکزی با هدف رفع این مشکل در حال طراحی و پیاده‌سازی سامانه حضور یکپارچه الکترونیکی دسته چک یعنی صیاد است.

رئیس کل بانک مرکزی همچنین استانداردسازی و افزایش ضریب امنیتی دسته چک با بهره‌گیری از استانداردهای روز دنیا را از مهم‌ترین اهداف صیاد داتست و گفت که در نتیجه اجرای آن مدت زمان عملیات تصدیگری به طور محسوسی کاهش می‌یابد. درعین حال که ورود اطلاعات در فرم‌های واگذاری چک در سامانه چکاوک با دقت بیشتر و میزان خطای کمتری انجام خواهد شد.
مهر
نظرات کاربران
نام:
ایمیل:
* نظر: