bazarnews

کد خبر: ۲۰۴۴۶
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۶:۲۰
اجرای مصوبات جدید شورای پول و اعتبار درباره افزایش وام مسکن در حالی در انتظار ابلاغیه از سوی بانک مرکزی است که برخی رسانه‌ها جداول مربوط به اقساط را منتشر کرده‌اند.
بازار نیوز - مسعود ایزدی  با اشاره به مصوبه اخیر شورای پول و اعتبار درباره افزایش وام مسکن، گفت: مصوبه هفته گذشته شورا باید از طریق بانک مرکزی به بانک مسکن ابلاغ شود و پس از آن بحث‌های کارشناسی مربوطه در بانک مسکن آغاز خواهد شد.

سخنگوی بانک مسکن تصریح کرد: بعد از برگزاری جلسات کارشناسی نتایج به یک دستورالعمل عملیاتی و اجرایی تبدیل و ابعاد آن مشخص می‌شود و بلافاصله پس از آن امور اجرایی آن آغاز خواهد شد.

مدیر روابط عمومی بانک مسکن ادامه داد:‌ البته فعلا تسهیلات‌دهی از طریق صندوق مسکن یکم و اوراق ممتاز در شعب بانک مسکن عملیاتی است و متقاضیان می توانند از آن استفاده کنند.

شورای پول و اعتبار هفته گذشته در راستای کمک به رونق تولید و اشتغال در جامعه و به منظور تقویت تامین مالی بخش مسکن و افزایش قدرت خرید مسکن خانوارها با افزایش سقف تسهیلات بدون سپرده به زوجین موافقت کرد.

بر این اساس برخی از رسانه ها امروز جدول مربوط به اقساط، سودها و بازپرداختی‌های مربوط به این مصوبه را منتشر کرده اند؛ این در حالی است که هنوز ابلاغیه‌ای صورت نگرفته است.

در مصوبه شورای پول و اعتبار در یک هزار و دویست و سی و یکمین جلسه آن در ۱۲ اردیبهشت ماه موارد زیر تصویب شده است:

۱- افزایش سقف تسهیلات بدون سپرده جعاله مسکن به ۲۰۰ میلیون ریال برای یک پلاک ثبتی توسط بانک‌های تجاری و بانک مسکن.

۲- موافقت با اعطای تسهیلات خرید مسکن بدون سپرده به زوجین توسط بانک‌های تجاری و بانک مسکن، تا سقف مبالغ زیر بر روی یک پلاک ثبتی، مشروط به رعایت تعادل منابع و مصارف بانک.

- شهر تهران معادل ۱۰۰۰ میلیون ریال (هریک از زوجین حداکثر ۵۰۰ میلیون ریال)

- مراکز استان و شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر جمعیت معادل ۸۰۰ میلیون ریال (هریک از زوجین حداکثر ۴۰۰ میلیون ریال)

- سایر مناطق شهری معادل ۶۰۰ میلیون ریال (هریک از زوجین حداکثر ۳۰۰ میلیون ریال).

به این ترتیب با افزایش سقف تسهیلات بدون سپرده قابل اعطا به زوجین زمینه افزایش قدرت خرید مسکن برای زوجین فراهم می شود.

۳- بانک مسکن مجاز است، به تسهیلات گیرندگان مسکن از محل اوراق گواهی حق تقدم استفاده از تسهیلات مسکن (علاوه بر سقف‌های مصوب از محل اوراق مذکور)، در حالت انفرادی تا سقف ۱۰۰ میلیون ریال و برای زوجین تا سقف ۲۰۰ میلیون ریال تسهیلات خرید مسکن بدون سپرده پرداخت کند.

به این ترتیب بانک مسکن می‌تواند به استفاده کنندگان تسهیلات از محل اوراق گواهی حق تقدم مسکن علاوه بر سقف تسهیلات فعلی، مبلغ ۱۰۰ میلیون ریال برای خرید مسکن انفرادی و مبلغ ۲۰۰ میلیون ریال برای خرید مسکن توسط زوجین پرداخت کند.

۴- در خصوص بانک مسکن با تجمیع تسهیلات فروش اقساطی مسکن از محل حساب‌های صندوق پس‌انداز مسکن، پس‌انداز مسکن جوانان و صندوق پس‌انداز ساخت مسکن با تسهیلات مسکن بدون سپرده، حداکثر معادل سقف تسهیلات خرید مسکن بدون سپرده بر روی یک واحد مسکونی، موافقت می‌شود.

بر این اساس به منظور مساعدت به دارندگان انواع حساب‌های صندوق پس‌انداز مسکن که تا کنون از تسهیلات استفاده نکرده‌اند، این امکان برای آنها فراهم می‌شود تا ضمن استفاده از امتیاز تسهیلات حساب خود، مابه‌التفاوت تا سقف ۶۰۰ میلیون ریال از محل تسهیلات بدون سپرده دریافت کنند.

۵- با تجمیع امتیاز تسهیلات برای زوجین دارنده حساب پس‌انداز مسکن جوانان بانک مسکن، منوط به رعایت سقف اعطای تسهیلات متناسب با هر حساب (براساس امتیاز حاصله زوجین) جهت اعطای تسهیلات مسکن برای یک پلاک ثبتی موافقت شد.

بر این اساس زوجین دارنده حساب های پس‌انداز مسکن جوانان می‌توانند طبق امتیاز حساب خود و رعایت حداکثر سقف تسهیلات متعلقه به آن حساب، مشترکاً برای خرید یک واحد مسکونی اقدام کنند.

به عنوان مثال زوج و زوجه دارای امتیاز تسهیلات انفرادی هرکدام ۴۰۰ میلیون ریال می‌توانند به صورت مشترک ۸۰۰ میلیون ریال تسهیلات خرید بر روی یک واحد مسکونی دریافت کنند.

۶- با توجه به رسالت بانک توسعه تعاون در اعطای تسهیلات به تعاونی‌ها و همچنین در جهت ایجاد تحرک در بخش مسکن، با درخواست آن بانک جهت اعطای تسهیلات ساخت و خرید مسکن به تعاونی‌های مسکن، با رعایت سایر ضوابط و مقررات بانکی، موافقت به عمل آمد. بر این اساس مصوبه مورخ ۱۳۹۴.۲.۲۹ شورای پول و اعتبار بابت امکان اعطای تسهیلات خرید مسکن تا سقف تسهیلات در شهر تهران معادل ۶۰۰ میلیون ریال، مراکز استان و شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر جمعیت معادل ۵۰۰ میلیون ریال، سایر مناطق شهری معادل ۴۰۰ میلیون ریال قابل اقدام می‌باشد. همچنین امکان اعطای تسهیلات ساخت تا ۸۰ درصد هزینه ساخت مسکن به بانک توسعه تعاون نیز تسری می‌یابد. به این ترتیب، بانک توسعه تعاون نیز می‌تواند نسبت به اعطای تسهیلات خرید و ساخت مسکن به تعاونی‌های مسکن اقدام کند.

لازم به توضیح است که افزایش سقف‌ فردی تسهیلات مصوب شورای پول و اعتبار (بجز برای حساب‌های تعهدی بانک مسکن) با رعایت تعادل منابع و مصارف بانک‌های عامل قابل اقدام است.

همچنین علی اصغر میرمحمدصادقی مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی نیز چند روز پیش در این زمینه عنوان کرد: اجرا و ابلاغ کامل مصوبات اخیر شورای پول و اعتبار در زمینه مسکن کمی زمانبر است. از این رو پس از ابلاغ مصوبات به شبکه بانکی، امیدواریم که ظرف هفته های آتی و پس از طی مراحل اداری این مصوبات در شبکه بانکی اجرا و متقاضیان بتوانند از این تسهیلات بهره مند شوند.

مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی افزود:‌ متعاقب مصوبات شورای پول و اعتبار و باتوجه به درخواست های بانک های تجاری و تخصصی در سه ماهه چهارم سال گذشته، پس از بررسی این اطلاعات در کمیسیون اعتباری، طبق روال این موارد به شورای پول واعتبار ارجاع و شب گذشته پس از بحث و بررسی به تصویب رسید.

میرمحمدصادقی با بیان اینکه تسهیلات مورد اشاره با توجه به نیاز هر یک از مشتریان به آنها تعلق می‌گیرد، تصریح کرد: این تسهیلات برخی صرفاً به زوجین، برخی به افراد و بخشی نیز به سپرده‌گذاران تعلق می‌گیرد. پیش از این متقاضیان می توانستند با خرید «اوراق گواهی حق تقدم استفاده از تسهیلات مسکن» برای شهر تهران تا سقف ۶۰ میلیون تومان، مراکز استان و شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر ۵۰ میلیون تومان و برای سایر مناطق شهری ۴۰ میلیون تومان از این تسهیلات بهره مند شوند اما براساس مصوبه اخیر شورا مقرر شد در کنار آن می تواند برای متقاضیان به صورت انفرادی تا سقف ۱۰ میلیون تومان تسهیلات خرید مسکن بدون سپرده تعلق گیرد.

وی در ادامه افزود: بر این اساس و برای نمونه افراد می‌توانند با خرید اوراق در تهران تا سقف ۷۰ میلیون تومان تسهیلات دریافت کنند. این سقف برای زوجین پیش از این ۱۰۰ میلیون تومان بود که با مصوبه اخیر شورای پول و اعتبار، ۲۰ میلیون تومان بدون سپرده تصویب شد که با احتساب این موارد برای شهر تهران ۱۲۰ میلیون تومان، ۱۰۰ میلیون تومان برای مراکز استان و شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر و برای سایر مناطق شهری ۸۰ میلیون تسهیلات با خرید اوراق و بخشی بدون سپرده گذاری نزد بانک مسکن در نظر گرفته شده است.

این مقام مسئول بانک مرکزی از موافقت شورای پول و اعتبار با افزایش سقف تسهیلات جعاله مسکن بدون سپرده خبر داد و گفت: در جلسه اخیر شورای پول و اعتبار با افزایش سقف تسهیلات جعاله مسکن بدون سپرده از ۱۰ میلیون تومان به ۲۰ میلیون تومان موافقت شد که بر این اساس افراد می توانند در کنار بهره مندی از سایر تسهیلات، تسهیلات جعاله را نیز دریافت کنند. پیش از این سقف در نظر گرفته شده برای تسهیلات بدون سپرده خرید مسکن در شهر تهران ۶۰ میلیون تومان بود که با امکان فعلی متقاضیان می توانند علاوه بر سقف ۶۰ میلیون تومان نسبت به دریافت ۲۰ میلیون تومان جعاله نیز اقدام کنند و مجموعاً تا سقف ۸۰ میلیون تومان از این تسهیلات بهره مند می شوند.

مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی افزایش سقف تسهیلات مسکن بدون سپرده برای زوجین را موجب افزایش قدرت خرید مسکن خانوارها دانست و اظهار کرد: پیش از این تسهیلات بدون سپرده ای که توسط بانک های تجاری و مسکن به زوجین تعلق می گرفت ۶۰ میلیون روی یک پلاک ثبتی در تهران بود، اما با مصوبه اخیر زوجین در تهران می توانند بدون سپرده تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان روی یک پلاک ثبتی تسهیلات دریافت کنند. لازم به ذکر است در این باره عمر ملک شرط نیست. علاوه بر این زوجین در تهران می توانند با استفاده از تسهیلات ۲۰ میلیونی جعاله بدون سپرده تا سقف ۱۲۰ میلیون تومان از بانک های تجاری تسهیلات دریافت کنند.

میرمحمدصادقی هدف از تصویب مصوبه چهارم شورای پول و اعتبار را حمایت از سپرده گذاران بانک مسکن و حساب های تعهدی این بانک عنوان کرد و گفت: هدف از این مصوبه افزایش مشارکت مردم و نیز کمک به افزایش سپرده گذاری در حساب های تعهدی و به تبع آن کمک به منابع بانک ها است. بر این اساس افرادی که در حساب های صندوق پس انداز مسکن، پس انداز مسکن جوانان و صندوق پس انداز ساخت مسکن دارای امتیاز برای دریافت تسهیلات در سقف های کمتر از ۶۰ میلیون تومان در تهران هستند، می‌توانند مابقی آن را تا سقف ۶۰ میلیون تومان در شهر تهران، تا سقف ۵۰ میلیون تومان در مراکز استان و شهرهای بیش از ۲۰۰ هزار نفر و در سایر شهرها تا سقف ۴۰ میلیون تومان از تسهیلات بدون سپرده بر روی یک واحد مسکونی استفاده کنند.

مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی مصوبه پنجم شورای پول و اعتبار را مختص صندوق مسکن جوانان خواند و گفت: با مصوبه اخیر شورای پول و اعتبار، زوجین می توانند با تجمیع امتیازات خود اقدام به دریافت تسهیلات کنند. بر این اساس با تجمیع امتیاز تسهیلات برای زوجین دارنده حساب پس‌انداز مسکن جوانان بانک مسکن، منوط به رعایت سقف اعطای تسهیلات متناسب با هر حساب (براساس امتیاز حاصله زوجین) برای یک پلاک ثبتی تسهیلات اعطا می شود. پیش از این امتیاز در نظر گرفته شده برای هر یک از زوجین به صورت انفرادی محاسبه می شد.

میرمحمدصادقی مصوبه پایانی شورای پول و اعتبار را موجب رونق در بخش مسکن برای تعاونی ها دانست و گفت: پیش از این و به موجب قانون به غیر از بانک مسکن و بانک های تجاری، سایر بانک های تخصصی از ارایه تسهیلات خرید منع بودند. اما با مصوبات جدید شورای پول و اعتبار بانک توسعه تعاون اجازه یافت که در امر تسهیلات ساخت و خرید مسکن به تعاونی های مسکن، مشارکت کند. بر این اساس بانک توسعه تعاون می تواند تا سقف ۶۰ میلیون تومان در تهران، ۵۰ میلیون تومان در مراکز استان و شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر جمعیت و تا سقف ۴۰ میلیون تومان در سایر مناطق شهری برای خرید مسکن به متقاضیان تسهیلات اعطا کند.

وی در ادامه افزود: همچنین و به موجب مصوبه اخیر شورای پول و اعتبار، بانک توسعه تعاون می تواند تا ۸۰ درصد هزینه ساخت، تسهیلات به تعاونی های مسکن اعطا کند. این مصوبه می تواند در زمینه رونق بخش مسکن موثر باشد.

این مقام مسئول بانک مرکزی پرداخت این تسهیلات و اجرایی شدن مصوبات اخیر شورای پول و اعتبار را مشروط به توجه به شرایط بانک ها و منابع و مصارف آنها دانست و گفت: بانک ها باید باتوجه به منابع و مصارف خود نسبت به پرداخت تسهیلات به متقاضیان خود اقدام کنند.

میرمحمدصادقی اجرایی شدن این مصوبات را امری زمان بر عنوان کرد و گفت: مصوبات آخرین جلسه شورا تا پایان این هفته و یا ابتدای هفته آینده به بانک های عامل ابلاغ خواهد شد و پس از آن بانک ها دستورالعمل داخلی خود را در این خصوص تهیه خواهند کرد و آن را به سرپرستی ارائه می کنند. با این حال امیدواریم ظرف هفته های آتی و با ابلاغ و اجرای کامل این مصوبات به شبکه بانکی، متقاضیان بتوانند از این تسهیلات بهره مند شوند. البته بانک مرکزی پیگیر اجرایی شدن هر چه سریع تر این مصوبات است و امیدواریم این امکان هرچه سریع تر برای رفاه حال مشتریان فراهم شود.

وی درخصوص نرخ سود تسهیلات مورد نظر گفت: هر یک از این موارد دارای نرخ سود شورای پول و اعتبار خاص خود است، بر این اساس در حال حاضر نرخ سود سپرده گذاری تعهدی از ۸.۵ تا ۱۲ درصد، نرخ سود اوراق ۱۷.۵ درصد و نرخ آزاد بدون سپرده ۱۸ درصد است.
ایبنا
خبرهای مرتبط
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
JimmiNil
|
Russian Federation
|
۱۹:۵۱ - ۱۳۹۶/۰۹/۰۷
0
0
aHoVg6 http://www.LnAJ7K8QSpfMO2wQ8gO.com
نظرات کاربران
نام:
ایمیل:
* نظر: