bazarnews

کد خبر: ۲۲۴۶۵
تعداد نظرات: ۱۵ نظر
تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۱:۵۸
اطلاعیه بانک مرکزی:
بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در اطلاعیه ای اعلام کرد: فعالیت شبکه بانکی کشور با صلابت و سلامت، همچون گذشته تداوم دارد و بانک مرکزی در راه صیانت از سپرده های مردمی از هیچ تلاشی فروگذار نیست.
بازار نیوز -  در این اطلاعیه آمده است: چندی است که مشکلات ناشی از عدم توانایی لازم برای ایفای تعهدات برخی از مؤسسات و تعاونی های پولیِ غیربانکی در قبال سپرده گذاران خود، موجب ناخرسندی تعدادی از هموطنان شده است.

این اطلاعیه یادآور شده است: ناگفته پیدا است دشمنان نظام اسلامی که از حضور میلیونی و پرشور مردم در انتخابات ریاست جمهوری عصبانی و ناامید شده اند، از هر دست آویزی برای کمرنگ کردن جلوه های این حمایت گسترده مردم از نظام و پایبندی آنها به اصول انقلاب استفاده کرده و با بدخواهی تمام، درصدد دامن زدن به اخبار و شایعات نادرست و گسترش مشکل موجود در مؤسسات یادشده به کل شبکه بانکی -که ساخته ذهن کج اندیش و از سر دشمنی و عناد آنان است- برمی آیند. اقداماتی از این دست که متاسفانه با اظهارنظرات غیرکارشناسی و بعضاً هدف دار، همراه می شوند، ممکن است برای برخی از هموطنان نیز ایجاد شبهه کند.

در این اطلاعیه تاکید شده است: بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران ضمن رد تمام ادعاهای نادرست مطرح شده و تاکید بر ادامه فعالیت شبکه بانکی کشور، با صلابت و سلامت همچون گذشته، نظر هم میهنان عزیز را به مطالب زیر جلب می‌کند.

الف: در گذشته، برخی از افراد و سازمان ها توانستند تحت عنوان موسسه پولی، تعاونی اعتبار، تعاونی آزاد و بدون اخذ مجوز از بانک مرکزی و تنها با تاییدیه برخی از ارگان ها همچون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و نیروی انتظامی وارد فعالیت در بازار غیرمتشکل پولی شده و با سوءاستفاده از خلاء نظارتی ناشی از نبود سازوکار مناسب و تخصصی در ارگان های صادرکننده مجوز و نیز توسل به تبلیغات بسیار گسترده و اغواگرانه و البته پرداخت سودهای بالا و نامتعارف، منابع مالی قابل توجهی از سپرده های مردمی را جذب کنند.

ب: نبود تخصص پولی، بانکی و اعتباری در گردانندگان موسسات مزبور، ارایه خدمات بانکی خارج از اساسنامه، ورود به بازارهای مختلف و غیرمرتبط همچون بازار مسکن، طلا، ارز و غیره با استفاده از سپرده های مردم و بسیاری عوامل دیگر موجب شد تا مدیریت منابع و مصارف این موسسات با مشکل مواجه شده و به هنگام کاهش یا قطع نقدینگی ورودی با ناتوانی در تودیع سپرده های مردمی مواجه شوند.

ج: بانک مرکزی با توجه به جایگاه خود همواره در تلاش بوده است از یکسو با توصیه های تنذیری و تبشیری، اینگونه موسسات را از مواجهه با بحران دور ساخته و از سوی دیگر با اطلاعیه های متعدد از مردم درخواست کرده است تا تحت تاثیر سودهای بالا و نامتعارف قرار نگرفته و از سپرده گذاری در این موسسات پرهیز کنند.

د: شرایط نابسامان، نبود شفافیت در نحوه عملکرد و چگونگی بهره برداری از سپرده های مردم و نیز خطر موجود برای آنها از یک طرف و نجات سرمایه های مردمی که در دام اینگونه موسسات افتاده اند از طرف دیگر، منجر به آن شد که برنامه ساماندهی بازار غیرمتشکل پولی و اصلاح نظام بانکی کشور از آغاز دولت یازدهم در دستورکار قرار گرفته و اقداماتی نیز به شرح خلاصه زیر انجام گیرد؛

- ایجاد صندوق ضمانت سپرده ها به منظور حفظ، حراست و ضمانت سپرده های سپرده گذاران در بانک ها و موسسات اعتباری مجاز در اجرای ماده 95 قانون برنامه پنج ساله پنجم توسعه؛ این قانون در سال 1389 تصویب و ابلاغ شده بود، بنابراین تاسیس صندوق با آغاز به کار دولت یازدهم مصادف و شکل گیری آن پس از بررسی مجدد و اصلاح برخی نواقص موجود، در اواخر سال 1393 ابلاغ و اجرایی شد.

ذکر این نکته ضروری است که صندوق های ضمانت سپرده، سه نقش بیمه گری، نظارتی و انجام امور مربوط به موسسات اعتباری را که با مشکل مواجه می شوند، برعهده خواهند داشت.

در واقع چنانچه پیش بینی شد موسسه ای در پاسخ به سپرده گذاران، ناتوان خواهد بود، صندوق ضمانت سپرده ها وارد عمل شده و متناسب با وضعیت موسسه، ضمن ارایه راه کارهای لازم برای رفع مشکلات، اقداماتی همچون نقدکردن دارایی ها برای ایفای تعهدات موسسات به سپرده گذاران را انجام می دهد.

- تهیه پیش نویس و تدوین لوایح بانک مرکزی و بانکداری در راستای انجام اصلاحات ساختاری در نظام بانکی کشور با توجه ویژه به روح بانکداری اسلامی و پس از بررسی کارشناسی این قوانین در سایر کشورها که لزوم اجرای آن از سال ها قبل احساس می شد.
- بانک مرکزی تمهیداتی به منظور بازنگری در ساختار نظارتی و تقویت این بخش به منظور توسعه و تعمیق نظارت مؤثر بر مبادلات پولی و عملکرد تمامی بانک ها و مؤسسات فعال در بازار پولی و بانکی کشور اندیشیده است.

- ورود بانک مرکزی به موضوع موسسات و تعاونی هایی که با مشکل مواجه شده اند و انجام اقدامات مهمی برای صیانت از سپرده های مردمی، همچون جلوگیری از تضییع منابع با ثبت و ضبط تمام دارایی های نقد و غیرنقد، پرداخت سپرده ها و تعیین تکلیف مؤسسات با روش های متناسب با وضعیت هریک و تصمیم گیری در مورد کارکنان آنها یکی دیگر از اقدامات بوده است.
به عنوان نمونه به واگذاری تمام امور تعاونی اعتبار میزان به بانک صادرات با همکاری موثر قوه قضاییه و جذب بخش اعظمی از کارمندان تعاونی در این بانک، ورود مستقیم به موضوع ساماندهی تعاونی اعتبار ثامن الحجج، تعیین تکلیف قریب 99 درصد از سپرده های مردمی با همراهی بسیار خوب قوه قضاییه و مراجع امنیتی و نیز جذب تعدادی از کارکنان تعاونی در بانک عامل (بانک پارسیان) و تمهید اقدامات بسیار مؤثر در مورد مؤسسه کاسپین که نتایج آن به زودی اطلاع مردم خواهد رسید می توان اشاره کرد.

بانک مرکزی در اطلاعیه خود آورده است: مردم فهیم و سپرده گذاران ارجمند را به خویشتن داری دعوت می کنیم و توجه به این مهم که براساس بررسی های انجام شده توسط مراجع ذی ربط ، برخی افراد که سپرده گذار نبوده و تنها به قصد سوءاستفاده از موقعیت در راستای نیات پلید و ضدملی خود در صف سپرده گذاران قرار گرفته اند، در تجمعات شرکت داشته و متاسفانه گاهی موفق نیز می شوند، اعلام می کند بانک مرکزی در راه صیانت از سپرده های مردمی از هیچ تلاشی فروگذار نبوده و امید می رود با به ثمر نشستن اقداماتی که شرح مختصری از آن ارائه شد و حل مشکلات پیش رو، در آینده شاهد اتفاقاتی از این دست نباشیم.
مسئولان بانک مرکزی همواره به مردم توصیه می کنند در بانک ها، موسسه های اعتباری و صندوق های قرض الحسنه دارای مجوز سپرده گذاری کنند، موسسه هایی که فهرست آنها در پایگاه اینترنتی بانک مرکزی در دسترس همگان است.

با وجود هشدارهای بانک مرکزی، همچنان برخی مردم به امید دریافت سود بیشتر، در موسسات غیرمجاز سپرده گذاری می کنند که منجر به بروز مشکلاتی برای آنها می شود.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱۵
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۶
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۳۷ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۱
0
0
جايي در متن آورده نشده كه سپرده گذران موسسه ارمان نگران نباشند
سعيد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۴۸ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۱
0
0
سلام خواهشا بانك مركزى چيزى اعلام نكنن همه كه دسترسى به اينترنت و راسته ها ندارن اگر چيزى خلاف قانون هست بايد تعطيل شود مردم موش ازمايشگاهى نيستن خواهشا يكمم اين دولت برا مردمش ارزش قاىل شود مثل تمام جهان اينجورى كه شما صحبت ميكنيد مردم فكر ميكنند اين موسسه ها سياست دولت هست ساخته وموجودة ملت كشيده بالا حالا با صدتا منت خورد خورد پس ميده بزاريد جمهورى اسلامى بمونه
علی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۰۸ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۱
0
0
فقط دروغ ودروغ - مسئولین محترم بانک مرکزی لطفا مشخص فرمائید نظارت بانک مرکزی به چه معنایی است . حداقل نظارت بر یک موسسه مالی درخواست بیلان سالانه ونظارت وحسابرسی سالیانه است و دراینصورت امکان ندارد بدهی یک موسسه به اعداد نجومی مورد ادعای بانک مرکزی برسد و درطی تمامی این سالها بسیاری از تعاونی های بزرگ نظیر میزان در روی شیشه های شعب خود به وضوح عنوان تحت نظارت بانک مرکزی را درج کرده بودند . موسسه مجوزدار کاسپین هم که دیگر جای خود را دارد .
عباسی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۱۳ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۱
0
0
سلام اگر سازمان صدور مجوز برای فعالیت اقتصادی بر ای موسسات بانک مرکزی است چه کسی اجازه فعالیت به این موسسات داده و چرا بانک مرکزی نظارتی بر کار این موسسات ندارد ضمنا تا کی باید مردم شاهد این مشکلات در نظام مقدس باشند خلاصه کلام چه وقتی مردم میتوانند سپرده های خود را از این موسسه بگیرند
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۱۳ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۱
0
0
تکلیف موسسه اعتباری ارمان چی میشه کی پولهای ما رو میدن چرا صحبتی نمیشه
سپرده گذار
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۱۸ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۱
0
0
واقعا خنده داره این هم مثل بقیه قضایا میخوان به دشمنان فرضی ربط بدن
یک سپرده گذار مالباخته
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۱۹ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۱
0
0
لطفا بانک مرکزی به جای شعار دادن ، اقدام عملی کند و بیشتر از این مردم و سپرده گذاران ناراحت را معطل نکند. دقیقا برنامه زمانبندی شده ارائه بده
محمدي
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۲۲ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۱
0
0
اين كه نهادها و ارگان هاي دولتي(دولتي)موسسه تاسيس ميكنند مقصر مردمند؟؟؟؟؟؟؟؟؟يه مغازه كوچك خواربارفروشي بدون مجوز نمي تونه كار كنه اون وقت اين موسسات.........
سعيد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۲۷ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۱
0
0
بابا بانك مركزي چه گناهي داره كه بياد خسارات ي مشت ربا خوري بده
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۳۵ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۱
0
0
پس موسسه آرمان چی میشه؟؟؟؟؟؟؟؟؟ ما همه زندگی. و دار و ندارمون رو اونجا سرمایه گذاری کردیم
فرزاد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۰۷ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۱
0
0
چطور مردم نگران سپرده ای خود نباشن در حال که دیشب معاون بانک مرکزی شبکه خبر گفت سپرد هگزاران کاسپین حتی بنصف کمتر از سپر دههای خودشوت میرسن و توپو تو زمین مردم مالباخته خاک نشین انداخت و گفت مردم مقصرن
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۲۴ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۱
0
0
آقای بانک مرکزی باز هم بازی با الفاظ ؟ کاسپین مجوز داره. در مجوزش با امضای سیف گفته شده مردم را تشویق به پس انداز و سرمایه گذاری کن . اگر موسسه ای حق سپرده پذیری نداشته پس قرار بوده مردم روتشویق به سپرده گذاری در بقیه بانکها و موسسات بکنه ؟! چقدر دروغ ، چقدر بند بازی برای فرار از پذیرش مسئولیت مجوزی که به 8 تعاونی بی اعتبار دادین ؟
مهدی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۳۹ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۱
0
0
اصلا این سود بانکی باید حذف شودد
مزايدى عباس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۵۰ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۱
0
0
ماكه نفهميديم چى مى گين فقط دارين ازبانك مركزى تعريف مى كنيدشمابگيدكى پول مردم رو مى دين
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۵۹ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۸
0
0
افراد روستایی که سرمایه ودسترنجشونو اومدن توی فرشتگان سپرده کردن سرشون از اینترنت چی در میاد یا که اصلا شایدبه اینترنت دسترسی ندارن.آیابانک مرکزی نبایدجلوی فعالیت فرشتگانو ازهمون تاریخی که منحلش کرد میگرفت یا لااقل به سپرده گذاران اطلاع رسانی میکرد که این تعاونی منحل شده ودیگه سودی درکارنیست حالابعدازدوسال این خبرو میدن.چطوره که بانک مرکزی وقتی تعاونی پول میگرفته نظارت نداشته حالاکه تعاونی میخادپول بده آقایون به فکرنظارت افتادن وسودسپرده هارو برگشت میدن.مگه میشه به سپرده ای سودتعلق نگیره!پولوتوبانکم که بذاری یه مبلغی سود میخوره.
نظرات کاربران
نام:
ایمیل:
* نظر: