bazarnews

کد خبر: ۳۵۲۳۸
تعداد نظرات: ۵ نظر
تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۶ - ۱۳:۱۴
مدت هاست که روابط ایران و عربستان وضعیت خوبی ندارد.
بازار نیوز -سیدعلی خرم، استاد حقوق بین‌الملل  نوشت: بیش از یک سده است خاورمیانه در بی‌ثباتی و تنشی به‌سر می‌برد که علاوه بر دخالت خارجی، عوامل سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، قومی و مذهبی نیز منشأ آن بوده‌اند. هرگاه بحرانی فروکش کرده و مردم خاورمیانه خدا را به‌خاطر بازگشت آرامش سپاس گفته‌اند، دیری نپاییده که نابسامانی جدیدی در این منطقه سر برافراشته و دوباره خاورمیانه را در آتش و تشنج فرو برده است.
  چند سالی بود سوریه و عراق از گستره تروریسم در رنج و نابسامانی بودند که با همت کشورهایی مانند ایران، غول تروریسم به زانو درآمد و آخرین رگه‌های آن در این دو کشور در حال نابودی هستند. از سال گذشته، با شکست داعش در موصل، رقه و دیگر نقاط، مردم خاورمیانه کم‌کم نفس راحتی کشیدند و به خود نوید دادند که به‌زودی شاهد صلح و آرامش خواهند بود اما در همین مدت با قدرت‌گرفتن محمد بن‌‌سلمان در عربستان، تنش‌های جدیدی در خاورمیانه پایه‌گذاری شد. پادشاه جوان، جنگ را در یمن تشدید کرد، قطر را در محاصره سیاسی قرار داد، بنای ناسازگاری بیشتری با ایران گذاشت تا شاید انتقام شکست در سوریه را بگیرد. با اسرائیل روابط پنهانی برقرار کرد و با دونالد ترامپ کنار آمد تا دست او برای دست‌اندازی به خاورمیانه باز باشد. او به اینها بسنده نکرد، نخست‌وزیر لبنان را که خودش برای این سمت توصیه کرده بود، به استعفا رهنمون کرد و تلاش کرد اوضاع لبنان را به‌هم بریزد تا شاید حزب‌الله را به‌عنوان یکی از عوامل شکست عربستان در سوریه نابود کند. این شاه جوان دست به اقداماتی هم در داخل عربستان زد که بسیار خطرناک محسوب می‌شوند و عاقبت آنها نامشخص است. اگرچه فاصله‌گرفتن از اسلام تندرو سلفی-وهابی، می‌تواند یک اقدام مثبت از سوی همه کشورها و مردم خاورمیانه  محسوب شود و همه امیدوار خواهند بود که شاید عربستان از حمایت گروه‌های افراطی و تروریست مانند القاعده، داعش، جبهه النصره، احرار الشام، طالبان و امثالهم دست بردارد و اجازه دهد صلح و ثبات به خاورمیانه بازگردد اما غلبه بر فرهنگ سلفی- وهابی در داخل عربستان در کوتاه‌مدت بعید به نظر می‌رسد و نیاز به کار فرهنگی عظیمی دارد تا شاید نسل‌های بعدی تغییر کنند. از این جهت هیچ صاحب‌نظری گفته‌های محمد بن‌سلمان برای فاصله‌گرفتن از اسلام افراطی را جدی نمی‌گیرد و آن را نشانه ناپختگی او تلقی می‌کند. بخش دیگری از سیاست داخلی که به بهانه مبارزه با فساد، ولی در حقیقت برای ازمیان‌برداشتن رقبای سلطنت، هدف و نشانه گرفته و تعداد زیادی از شاهزادگان سعودی را دستگیر کرده، به نظر نمی‌آید مشابه ادعای مبارزه با افراط‌گرایی، زمینه‌ای برای به‌نتیجه‌رسیدن در عربستان داشته باشد. دستگیری شاهزادگان چه از منظر مبارزه با فساد و چه از منظر از میدان به‌در‌کردن رقبای سلطنت باشد، در ساختار قبیله‌ای عربستان جایگاهی ندارد. عربستان از زمان تأسیس تاکنون توانسته به‌صورت اجماع و بیعت قبایل با یکدیگر حکومت را حفظ کند؛ روندی که محمدبن سلمان شروع کرده، یک ساختارشکنی است که می‌خواهد همه شاهزادگان را تحت نفوذ خود درآورد. این امر شاهزادگان سعودی را ناراضی می‌کند و بعید است آنان با این روند کنار بیایند که نتیجه آن تنش و تشنج خواهد بود. در صحنه خارجی هم همان‌طور که گفته شد، همه سیاست‌های شاه جوان تاکنون باعث تنش و تشنج شده و پس از این هم می‌تواند به کلافی سردرگم تبدیل شود. تجاوز و بمباران دو‌ونیم‌ساله یمن، جز اندوخته‌ای از کشته‌ها، زخمی‌ها، آواره‌ها و مبتلایان به وبا هیچ‌گونه بهره‌ای برای عربستان نداشته و اکنون نیز هفت‌میلیون نفر در خطر قحطی قرار دارند.

جهان به‌خوبی متوجه است که عربستان در یمن چه می‌کند و چون هیچ امیدی به بازگشت صلح و امنیت در این کشور فلک‌زده وجود ندارد، اروپایی‌ها در نهان، این سیاست‌ها را محکوم می‌کنند. شاه جوان نه‌تنها مردم نگون‌بخت یمن را تنبیه کرده بلکه از همکار سابق خود یعنی قطر هم نگذشت و لبه تیز تیغ خود را بر گردن این کشور نهاد تا شاید تسلیم خواسته‌های او شود ولی حمایت‌های ایران و ترکیه به قطر کمک کرد تا سرپای خود بایستد و تسلیم زورگویی‌های عربستان نشود. سناریوی درگیری با ایران در جبهه سیاسی و شاید در جبهه نظامی، آرزوی شاه جوان و اطرافیان ناپخته او بوده و هست. محمدبن‌سلمان اکنون موقعیت را بهتر از هر زمان دیگری تشخیص داده که با حمایت چهره زورگو و کم‌خردی مانند دونالد ترامپ و تندرویی نظیر بنیامین نتانیاهو، مثلا تکلیف ایران را روشن کند. از دید محمدبن سلمان کاری که پیشینیان او مانند ملک فهد، ملک عبدالله و پدرش ملک سلمان نتوانستند انجام دهند، اکنون او می‌خواهد به نتیجه برساند. استعفای اجباری سعد حریری به‌منظور تضعیف لبنان و حزب‌الله، مقدمه این امر است تا شاید با زدن بازوهای ایران در لبنان، سوریه، عراق، یمن و دیگر نقاط بتواند به حساب ایران برسد. پیرو دیدار پنهانی محمد بن‌سلمان از اسرائیل که برای هماهنگی بین عربستان و اسرائیل در سوریه و لبنان صورت گرفته، اخبار حاکی از این است که پس از حمله سیاسی عربستان به لبنان، اکنون اسرائیل قصد دارد با حمله نظامی لبنان را به زانو درآورد تا حزب‌الله تضعیف یا نابود شود. ایران باید پختگی، سنجیدگی و تلاش دیپلماتیک را وجهه همت خود قرار دهد و از اینکه ناخودآگاه در دام سعودی‌ها بیفتد، پرهیز کند. به نظر می‌رسد سازوکار جهانی و منطقه‌ای این‌بار به شکل جدی‌تری، در آرزوی تعرض به ایران و کاهش نقش و نفوذ آن در خاورمیانه است.
شرق
 

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
رزمنده
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۴۷ - ۱۳۹۶/۰۸/۲۱
0
0
اگر سکوت سازمان ملل و حمایت آمریکا نبود عربستان جرات محاصره یمن را نداشت.

اگر سکوت شورای امنیت سازمان ملل و حمایت آمریکا نبود عربستان جرات محاصره یمن را نداشت.

اگر سکوت شورای حقوق بشرسازمان ملل و حمایت آمریکا نبود عربستان جرات محاصره یمن را نداشت.

اگر سکوت سازمان عفوبین الملل و حمایت آمریکا نبود عربستان جرات محاصره یمن را نداشت.

اگر سکوت مدعیان حقوق بشر و حمایت آمریکا نبود عربستان جرات محاصره یمن را نداشت.

اگر سکوت سازمان ملل و حمایت انگلیس نبود عربستان جرات محاصره یمن را نداشت.

اگر سکوت شورای امنیت سازمان ملل و حمایت انگلیس نبود عربستان جرات محاصره یمن را نداشت.

اگر سکوت شورای حقوق بشرسازمان ملل و حمایت انگلیس نبود عربستان جرات محاصره یمن را نداشت.

اگر سکوت سازمان عفوبین الملل و حمایت انگلیس نبود عربستان جرات محاصره یمن را نداشت.

اگر سکوت مدعیان حقوق بشر و حمایت انگلیس نبود عربستان جرات محاصره یمن را نداشت.

اگر سکوت سازمان ملل و حمایت فرانسه نبود عربستان جرات محاصره یمن را نداشت.

اگر سکوت شورای امنیت سازمان ملل و حمایت فرانسه نبود عربستان جرات محاصره یمن را نداشت.

اگر سکوت شورای حقوق بشرسازمان ملل و حمایت فرانسه نبود عربستان جرات محاصره یمن را نداشت.

اگر سکوت سازمان عفوبین الملل و حمایت فرانسه نبود عربستان جرات محاصره یمن را نداشت.

اگر سکوت مدعیان حقوق بشر و حمایت فرانسه نبود عربستان جرات محاصره یمن را نداشت.

اگر سکوت سازمان ملل و حمایت بحرین نبود عربستان جرات محاصره یمن را نداشت.

اگر سکوت شورای امنیت سازمان ملل و حمایت بحرین نبود عربستان جرات محاصره یمن را نداشت.

اگر سکوت شورای حقوق بشرسازمان ملل و حمایت بحرین نبود عربستان جرات محاصره یمن را نداشت.

اگر سکوت سازمان عفوبین الملل و حمایت بحرین نبود عربستان جرات محاصره یمن را نداشت.

اگر سکوت مدعیان حقوق بشر و حمایت بحرین نبود عربستان جرات محاصره یمن را نداشت.

اگر سکوت سازمان ملل و حمایت امارات نبود عربستان جرات محاصره یمن را نداشت.

اگر سکوت شورای امنیت سازمان ملل و حمایت امارات نبود عربستان جرات محاصره یمن را نداشت.

اگر سکوت شورای حقوق بشرسازمان ملل و حمایت امارات نبود عربستان جرات محاصره یمن را نداشت.

اگر سکوت سازمان عفوبین الملل و حمایت امارات نبود عربستان جرات محاصره یمن را نداشت.

اگر سکوت مدعیان حقوق بشر و حمایت امارات نبود عربستان جرات محاصره یمن را نداشت.

اگر سکوت سازمان ملل و حمایت اسرائیل نبود عربستان جرات محاصره یمن را نداشت.

اگر سکوت شورای امنیت سازمان ملل و حمایت اسرائیل نبود عربستان جرات محاصره یمن را نداشت.

اگر سکوت شورای حقوق بشرسازمان ملل و حمایت اسرائیل نبود عربستان جرات محاصره یمن را نداشت.

اگر سکوت سازمان عفوبین الملل و حمایت اسرائیل نبود عربستان جرات محاصره یمن را نداشت.

اگر سکوت مدعیان حقوق بشر و حمایت اسرائیل نبود عربستان جرات محاصره یمن را نداشت.

کشورهای اروپایی لیاقت شورای امنیت ندارند.
آمریکا ازسال 2011 تاکنون به دنبال جنگ با تروریسم نیست و فقط به دنبال منافع خودش درافغانستان، عراق، سوریه ومنطقه است.
غرب مانند آمریکا ازسال 2011 تاکنون به دنبال جنگ با تروریسم نیست و فقط به دنبال منافع خودش درافغانستان، عراق، سوریه ومنطقه است.
مردم منطقه خاورمیانه و دنیا هفت حامی اصلی داعش و دیگرگروه های تروریستی را درمنطقه خاورمیانه وجهان را بشناسید.
7 کشور اصلی حامی داعش از نگاه روزنامه غربی
یک روزنامه کانادایی اسامی 7 کشور را منتشر کرده که در ایجاد، حمایت و تجهیز گروهک تروریستی "داعش" نقش اساسی داشته اند.
تاریخ: ۳۰ آبان ۱۳۹۴ - ۲۱:۳۴
العالم: یک روزنامه کانادایی به نقل از "تیم اندرسون" - نویسنده کتاب "جنگ کثیف ضد سوریه" – اطلاعات مختصری را از حمایت های عربستان، ترکیه، قطر، فرانسه، انگلیس و آمریکا از داعش ارائه کرد که در زیر می آید؛ نویسنده، اطلاعات تفصیلی را در این زمینه در کتاب مزبور، که قرار است بزودی منتشر شود، ارائه کرده است.

عربستان:
عربستان در سال 2006 با اشاره آمریکا برای جلوگیری از برقراری روابط محکم میان عراق و ایران اقدام به ایجاد "القاعده" در عراق کرد؛ ریاض در سال 2011 [ابتدا] دست به حمایت مالی و تسلیحاتی از تروریست های افراطی در درعا (ی سوریه)و [سپس] حمایت مالی و تسلیحاتی از همه گروه های تروریستی در این کشور زد و تلاش کرد شکاف موجود میان گروه های حمایت شونده برای جلوگیری از قدرت گرفتن آن ها حفظ شود.

ترکیه:
ترکیه گذرگاه های امنی را برای عبور تروریست ها از مرز این کشور به شمال سوریه با همکاری عربستان گشود و (گروهک تروریستی ) جبهه النصره شاخه القاعده در سوریه را در سال 2015 (النصره در سال 2011 ایجاد شد) ایجاد کرد. ترکیه همچنین سرکرده های تروریست ها را به حضور پذیرفت و از داعش، نفت به بهای اندک خریداری و به این گروه تروریستی خدمات پزشکی ارائه کرد.

قطر:
قطر از سال 2011 تا 2013 میلیاردها دلار در اختیار گروه اخوان المسلمین قرار داد که با گروه های تروریستی مانند "الفاروق" در ارتباط است؛ قطر از 2013 به بعد با حمایت از "نیروهای ائتلاف [به اصطلاح ضد داعش]" به حمایت از محور ترکیه – عربستان روی آورد.

"اسرائیل":
اسرائیل(رژیم صهیونیستی) از همه گروه های تروریستی در سوریه - از جبهه النصره گرفته تا داعش – حمایت تسلیحاتی و پزشکی کرد و با آن ها در سراسر جولان اشغالی در هماهنگی کامل بود.

فرانسه و انگلیس:
این دو کشور اقدام به اعزام منظم تروریست های مرتبط با القاعده برای پیوستن به تروریست ها در سوریه و حمایت تسلیحاتی از آن ها کردند.(غربی ها برای خلاص شدن از دست مسلمانان تندرو - تکفیری آنها را تشویق و ترغیب به رفتن سوریه کردند تا به راحتی از دست آنها خلاص شده و امنیت خود را تقویت کنند.)

آمریکا:
آمریکا در سوریه هماهنگی مستقیمی با تروریست ها داشت و از پایگاه های هوایی اش در ترکیه، اردن، قطر، عراق و عربستان بهره می برد؛ واشنگتن همچنین از تروریست ها در سوریه حمایت تسلیحاتی کرد و آن ها سلاح های خود را به داعش تحویل دادند؛ آمریکا داعش را از مناطق کرد نشین دور کرد اما عرصه را برای حمله این گروه تروریستی به سایر مناطق سوریه باز گذاشت.

نویسنده کتاب "جنگ کثیف ضد سوریه" خاطر نشان کرده که، مسئولان عراقی در این زمینه می گویند که آمریکا با تخلیه هوایی محموله های سلاح برای داعش از این گروه تروریستی حمایت مستقیم می کند.


سعودی ها نجس وحشی، بی ادب، بی فرهنگ و بی شخصیت ازکاری که فاجعه درمنا، یمن، سوریه، لبنان، عراق ومنطقه انجام دادند پشیمان می شوند.
وهابیت تحت امرآل سعود منبع اصلی تروریسم بین المللی است.
برای نابودی تروریسم باید باوهابیت مقابله کرد.
اقدامات سعودی ها نجس وحشی، بی ادب، بی فرهنگ و بی شخصیت هیچ ارتباطی به اسلام وپیامبر اسلام ( ص ) ندارد.
آل سعود بیشترین حمایت را ازتروریسم کرد.

عربستان با بمباران وحشیانه مردم یمن روی اسرائیل را سفید کرد.
آل سعود روی اسرائیل را سفید کرده است.
جنگنده های ائتلاف سعودی تحت امرآل سعود ساخت آمریکا، انگلیس وفرانسه هستند درمدت سه سال است با حمایت آمریکا، انگلیس وفرانسه با وحشیانه مردم مظلوم، بی دفاع، بی گناه یمن را بمباران می کنند
رزمنده
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۱۲ - ۱۳۹۶/۰۸/۲۱
0
0
دلارنجس سعودی ها دهان سازمان های بین المللی را دوخته است
دلارنجس سعودی ها دهان سازمان های بین المللی را دوخته است
دلارنجس سعودی ها دهان سازمان های بین المللی را نیز دوخته است.
سازمان ملل چون نوکر پول است در مقابل چنین اقداماتی که خلاف عرف و دیپلماسی بین المللی است، سکوت کرده و عربستان هم همچون صهیونیست ها از مجامع بین المللی ابایی ندارند.
سعودی ها نجس وحشی، بی ادب، بی فرهنگ و بی شخصیت ازکاری که فاجعه درمنا، یمن، سوریه، لبنان، عراق ومنطقه انجام دادند پشیمان می شوند.
وهابیت تحت امرآل سعود منبع اصلی تروریسم بین المللی است.
برای نابودی تروریسم باید باوهابیت مقابله کرد.
اقدامات سعودی ها نجس وحشی، بی ادب، بی فرهنگ و بی شخصیت هیچ ارتباطی به اسلام وپیامبر اسلام ( ص ) ندارد.
آل سعود بیشترین حمایت را ازتروریسم کرد.

سیاست بی شرمانه آمریکا ومتحدانش درمدت 7 سال درسوریه ومنطقه
- آمریکا، وظیفه مدیریت و برنامه ریزی کلان حرکت تروریست های اجارهای را بر عهده دارد
۲- رژیم صهیونیستی، وظیفه آموزش و تجهیز نظامی (گزارش هایی منتشر شده مبنی بر این که ابوبکر البغدادی، رهبر داعش سال ها در سرزمین های اشغالی تحت آموزش بوده است)
۳- قطر و عربستان سعودی، وظیفه تامین مالی و حمایت های رسانه ای
۴- ترکیه، وظایفی چون تامین امکانات لازم برای تردد تروریست ها از خاک این کشور یا ایجاد امکانات لازم برای آموزش و تجهیز تروریست ها و....
از سوی سازمان های بین المللی برای جلوگیری از جنایات دولت های تروریست و داعش دیده نمی شود

آمریکا با کمک های مالی کشورهای عربی ازطریق ترکیه، سوریه، اردن، عربستان و کویت تروریست های داعش را وارد موصل و دیگرشهرهای عراق کرده است.
آمریکا ومتحدانش و داعش ۱۰۰ میلیارد دلار به عراق خسارت زد
که اشغالگری داعش مورد حمایت آمریکا وهم پیمانانش در شمال این کشور و نبردها برای شکست این گروه تروریستی، ۱۰۰ میلیارد خسارت به این کشور وارد کرده است.
که اشغالگری داعش مورد حمایت آمریکا ومتحدانش در شمال عراق و نبرد برای شکست این گروه، بیش از 100 میلیارد دلار خسارت به این کشور وارد کرده است.
رزمنده
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۱۷ - ۱۳۹۶/۰۸/۲۱
0
0
بنده از شلیک یک فروند موشک به محل تجمع مزدوران سعودی در صنعا استقبال می کنم
تشکر ازارتش و کمیته مردمی یمن
ازاین بابت ازارتش و کمیته مردمی یمن تشکر و قدردانی می کنم

شلیک یک فروند موشک به محل تجمع مزدوران سعودی در صنعا
يکشنبه 21 آبان 1396 - 18:42
ارتش و کمیته مردمی یمن يک فروند موشک را به محل تجمع مزدوران سعودی در استان صنعاء پايتخت يمن شلیک کردند.

ارتش و کمیته مردمی یمن يک فروند موشک زلزال-1 را به محل تجمع مزدوران سعودی در منطقه «عيده» در «نهم» در استان «صنعاء» پايتخت يمن شلیک کردند.
رزمنده
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۶:۱۴ - ۱۳۹۶/۰۸/۲۲
0
0
رسوایی های آمریکا بیش از آن است که بتواند بر آن سرپوش گذارد ...

رسوایی های انگلیس بیش از آن است که بتواند بر آن سرپوش گذارد

رسوایی های فرانسه بیش از آن است که بتواند بر آن سرپوش گذارد ...

رسواییهای عربستان بیش از آن است که بتواند بر آن سرپوش گذارد ...

رسواییهای رژیم صهیونیستی بیش از آن است که بتواند بر آن سرپوش گذارد ...

رسوایی های عربستان بیش از آن است که بتواند بر آن سرپوش گذارد

رسواییهای بحرین بیش از آن است که بتواند بر آن سرپوش گذارد

رسوایی های امارات بیش از آن است که بتواند بر آن سرپوش گذارد

رسواییهای ترکیه بیش از آن است که بتواند بر آن سرپوش گذارد

رسوایی های مدعیان حقوق بشر بیش از آن است که بتواند بر آن سرپوش گذارد ...

رسوایی های سازمان های بین المللی بیش از آن است که بتواند بر آن سرپوش گذارد ...


رسوایی های عربستان سعودی بیش از آن است که بتواند بر آن سرپوش گذارد ...
سعودی ها هر وقت به خاطر پرونده تجاوز به یمن و حمایت از تروریسم تحت فشار افکار عمومی قرار می گیرند، اتهامات مضحک خود را علیه کشورمان از سر می گیرند.
سعودی ها هر وقت به خاطر پرونده تجاوز به یمن و حمایت از تروریسم تحت فشار افکار عمومی بین المللی قرار می گیرند، اتهامات مضحک و تکراری خود را علیه کشورمان از سر میگیرند؛ عجیب تر آنکه با وجود دارا بودن پروندهای حجیم و قطور از ترویج ترور و خشونت و تجاوز، این روزها در توهمی آشکار به عنوان دروازه بان جهان به طرز شرمآوری برای حضور فعال جمهوری اسلامی ایران در جامعه جهانی نیز شرط تعیین می کنند.
تهدید و بکارگیری نیروی نظامی و زبان زور علیه کشورهای کوچک همسایه، پرونده غیر قابل انکار جنایات جنگی در یمن و ترویج افراطیگری تکفیری و تروریسم از مشخصه های آشکار سیاست خارجی عربستان در سال های اخیر بوده که برای سرپوش گذاشتن بر آن راهی بجز فرافکنی، انحراف افکار عمومی و صرف هزینه های بسیار و البته بیهوده نمی شناسند؛ رسواییهای آنها فراتر از آن است که چنین روش هایی بتواند مؤثر واقع شود.


هیچ کشور جهان از بی عدالتی و بی قانونی سازمان های بین المللی در امان نیست.

هیچ کشور جهان از بی عدالتی و بی قانونی مدعیان حقوق بشر در امان نیست

هیچ کشور جهان از بی عدالتی و بی قانونی سازمان ملل متحد در امان نیست.

هیچ کشور جهان از بی عدالتی و بی قانونی شورای امنیت سازمان ملل متحد در امان نیست.

هیچ کشور جهان از بی عدالتی و بی قانونی شورای حقوق بشرسازمان ملل متحد در امان نیست.

هیچ کشور جهان از بی عدالتی و بی قانونی سازمان عفوبین الملل در امان نیست.

هیچ کشور جهان از بی عدالتی و بی قانونی آمریکا در امان نیست.

هیچ کشور جهان از بی عدالتی و بی قانونی انگلیس در امان نیست.

هیچ کشور جهان از بی عدالتی و بی قانونی فرانسه در امان نیست.

هیچ کشور جهان از بی عدالتی و بی قانونی عربستان سعودی در امان نیست.

هیچ کشور جهان از بی عدالتی و بی قانونی رژیم جعلی صهیونیستی در امان نیست.

هیچ کشور جهان از بی عدالتی و بی قانونی حامیان تروریسم در امان نیست.

هیچ کشور جهان از بی عدالتی و بی قانونی حامیان گروهک تروریستی منافقین در امان نیست.

هیچ کشور جهان از بی عدالتی و بی قانونی حامیان القاعده در امان نیست.

هیچ کشور جهان از بی عدالتی و بی قانونی حامیان طالبان در امان نیست.

هیچ کشور جهان از بی عدالتی و بی قانونی حامیان داعش در امان نیست.

هیچ کشور جهان از بی عدالتی و بی قانونی حامیان مخالفان سوریه در امان نیست.

هیچ کشور جهان از بی عدالتی و بی قانونی حامیان تکفیری ها در امان نیست.

هیچ کشور جهان از بی عدالتی و بی قانونی حامیان جبهه النصره در امان نیست.

هیچ کشور جهان از بی عدالتی و بی قانونی حامیان گروه های تروریستی در امان نیست.




اتحادیه اروپا به جای ایران تحریم کند زنان ودختران کشورهای اروپایی درترکیه خود فروشی می کنند جلوگیری کند.

اتحادیه اروپا به جای ایران تحریم کند زنان ودختران کشورهای اروپایی درترکیه خود فروشی می کنند جلوگیری کند.

سازمان بین المللی دهان سگ هارشان را دراروپا ببندند.
ازشورای امنیت سازمان ملل متحد می خواهد که دهان سگ هارشان را دراروپا بیندند.
برخی کشورهای اروپایی که حقوق بشر را رعایت نمی کنند.
مبارزه با اروپا، دفاع ازاسلام است.
اروپا جنایتکارهم مانند آمریکا جنایتکار به دنبال جنگ با تروریسم، طالبان، القاعده، داعش، جبهه النصره ودیگرگروه های تروریستی نیست وفقط به دنبال منافع خودش است.
اروپا مثل آمریکا یک دروغگوست و دروغ های زیادی گفته است.
اروپا تروریست پروراست!
داعش های اروپا درعراق چه می کنند؟
داعش های اروپا درسوریه چه می کنند؟
داعش های اروپا درافغانستان چه می کنند؟
اروپا حامی تروریسم است.
اروپا درحال کمک به تروریسم است.
اروپا متهم به حمایت ازداعش درمنطقه وجهان است.
اروپا قوانین بین المللی را زیرپاگذاشت.
اروپا وآمریکا درتاسیس وحمایت ازتروریست ها درمنطقه نقش دارند.
ترکیه وغرب مسئول حمله شیمیایی درعراق وسوریه هستند.
مخالفان سوریه مورد حمایت ترکیه وغرب ازسلاح شیمیایی استفاده کردند.
اروپا باید درمورد گازسارین توضیح دهد.
اروپا داعش را زمان اشغال عراق بوجود آورد/ درسال 2003
چه کسی باورمی کند اروپا نگران حقوق بشردرنوارغزه، فلسطین، سوریه، عراق، لیبی، افغانستان، عربستان، بحرین ویمن است.
کسی حق ندارد درباره حقوق بشربا اروپا مذاکره کند.
عربستان سعودی با حمایت کشورهای اروپایی دریمن ومنطقه کشتارمی کند.
رژیم جنایتکارآل سعود درمدت 3 سال است با چراغ سبزاروپا برسرمردم مظلوم، بی گناه و بی دفاع یمن بمب خوشه ای می ریزد.
آل سعود وحشی با حمایت اروپا دریمن ومنطقه جنایت می کند.
اروپا جنایتکاردرمدت 7 سال است ازداعش نفت می خرد.
چه کسانی ازداعش نفت می خرند؟ ترکیه، آمریکا، کشورهای اروپایی و رژیم جعلی صهیونیستی دنیا تاکنون فقط سکوت کرد؟ چرا
جنایت سازمان یافته علیه مظلومان ومسلمانان منطقه، حقوق بشرحیوان کشورهای اروپایی کجاست؟
اروپا درمدت 7 سال است ازداعش حمایت نظامی می کند.
چرا پارلمان اروپا جنایتکاردرمدت 7 سال است، نفت داعش را تحریم نمی کند؟
اروپا داعش را نابود نمی کند/ پرورش می دهد.
بمب ساخت اروپا برسرمردم یمن!
بمب های ساخت کشورهای اروپایی دریمن استفاده می شوند.
شورای امنیت سازمان ملل متحد به مسئولیتش برای محاکمه اروپا نمی کند.
اروپا مقصراصلی طولانی شدن جنگ درسوریه، عراق، افغانستان ویمن است.
قدرت گرفتن القاعده دریمن با کمک آمریکا واروپا.
اروپا بسیارخطرناک ترازداعش است.
اروپا از تکفیری ها بدتراست.
اروپا عامل اصلی رنج کودکان یمنی است.
اروپا پای خود را ازگلیمش درازترکرد.
اروپا با داعش مهربان است.
اروپا درجنایت های سعودی ها شریک است.
اروپا شریک ریخته شدن خون یمنی هاست.
اروپا به عنوان ناقض حقوق بشرنمی تواند مدافع آن درجهان باشد.
که اروپا چشم خود را بروی واقعیات بسته ونمی تواند مدعی دفاع ازحقوق بشرباشد.
اگرکشورهای اروپایی می خواهند به مردم سوریه کمک کنند باید ازحمایت تروریست ها دست بردارند.






خبرنگار مشهور آمریکایی: عربستان تهديد واقعی است نه ايران
پنجشنبه 10 ارديبهشت 1394 - 17:10
خبرنگار ارشد شبکه "فاکس نیوز" آمریکا تأکید کرد که عربستان سعودی بزرگترین تهدید برای این کشور است و نه ایران، زیرا عربستان از گروههایی مانند القاعده، داعش، بوکوحرام و النصره حمایت میکند.
به گزارش پایگاه خبری شبکه العالم، "جرالدو ریورا" که به عنوان کارشناس، مهمان یکی از برنامههای شبکه فاکس نیوز تحت عنوان "تهدید ایرانیها" بود، در پاسخ به ادعاهای مجری این برنامه علیه جمهوری اسلامی ایران مبنی بر "حمایت از تروریسم" و "تلاش برای دستیابی به سلاح هستهای" گفت: شما از پاکستان هستهای و هند هستهای نمی ترسید، چرا؟
مجری در پاسخ مدعی شد: مسایل زیادی وجود دارد اما باید گفت که هند و پاکستان کشورهایی با ارزشهای غربی هستند و به گونه غربی شده اند. پاکستان به طور فزاینده در حال حرکت به سمت ارزش های غربی است. ایران با این حال قصد نابود کردن غرب و اسراییل را دارد و از آمریکا متنفر است.
ریورا در پاسخ به ادعاهای مجری فاکس نیوز گفت: آنچه شما تکرار کردید تنها تبلیغات پوچی بود که عربستان سعودی به خورد شما داده است. درحالیکه واقعیت این است که عربستان سعودی تامین کننده منابع مالی همه گروههای شرور و تروریسم در جهان است.
خبرنگار ارشد فاکس نیوز با اشاره به چندین حادثه تروریستی مانند حمله به سفارتهای آمریکا در آفریقا و حادثه ناو "یو اس اس کول" و حادثه یازده سپتامبر 2001 ، تأکید کرد که پانزده تن از عاملان حمله 11 سپتامبر تبعه عربستان سعودی بودند، و همه عوامل حملات تروریستی دیگر نیز توسط همین کشور حمایت شدهاند.
وی با بیان اینکه همه گروههای افراطی و تروریستی مانند الشباب، النصره، القاعده ، داعش ، بوکوحرام از سوی عربستان سعودی حمایت مالی می شوند، تأکید کرد: اینکه ادعا شود شیعیان حامیان اصلی این گروههای افراطی هستند، یک سخن بسیار پوچ و بی معنی است.
ریورا در پاسخ به اظهارات مجری که گفت عربستان سعودی یکی از متحدان آمریکا است و این کشور برای نابود کردن صدام وارد جنگ شد؛ تأکید کرد: گزارشهای اطلاعاتی آمریکا که همچنان طبقه بندی شده است، نشان میدهد عربستان سعودی و خانواده حاکم این کشور در حملات یازده سپتامبر دست داشتهاند. گروههای افراطی سنی از جمله الشباب، بوکوحرام، داعش و القاعده توسط عربستان حمایت مالی می شوند و حتی خود اسامه بن لادن یک تبعه عربستان بود. چطور ایران ناگهان تبدیل به یک تهدید موجودیتی برای آمریکا شد. ایران و گروههای شیعی هیچگاه هیچ ارتباطی با افرادی که سر اتباع آمریکا را بردیدند یا افرادی را که سوزاندند نداشتند. اینکه گفته می شود همه حملات به آمریکا از طرف ایران خط دهی و طراحی شده است کاملا پوچ و بی پایه و اساس است.




مسلمان واقعی روسیه است، نه عربستان سعودی جنابتکارشماره یک
مسلمان واقعی روسیه است، نه ترکیه جنایتکارشماره یک همدستی با جنایتکاران درمنطقه
مسلمان واقعی روسیه است، نه چند کشورجنایتکارعربی تحت امر رژیم جنایتکارآل سعود دشمن درجه دین اسلام، قرآن، مظلومان، مسلمانان وبشریت نوکرآمریکا وغرب درمنطقه!
رزمنده
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۲۱ - ۱۳۹۶/۰۸/۲۲
0
0
افزایش فروش تسلیحات بریتانیا به عربستان در جنگ با یمن

یک روزنامه بریتانیایی جزئیات جدیدی از حمایت این کشور از جنایت های عربستان در جنگ علیه مردم یمن فاش کرد.
به گزارش پارس تودی، روزنامه ایندیپندنت چاپ لندن گزارش داد، فروش بمب و موشک‌های بریتانیایی به عربستان از آغاز جنگ یمن ۵۰۰ درصد افزایش یافته است.
در گزارش ایندیپندنت آمده است، در دو سال نخست حملات عربستان به یمن، بیش از چهار میلیارد و 600 میلیون پوند تسلیحات از بریتانیا به عربستان فروخته شد.
ایندیپندنت می افزاید، بمب‌های ساخت بریتانیا در صحنه های بمباران مناطق غیرنظامی شامل مدارس، بیمارستان‌ها و جشن‌های عروسی در یمن پیدا شده اند که نشانه مرتکب شدن سعودی ها به نقض قوانین بین المللی و جنایت جنگی ست اما دولت بریتانیا همچنان به حمایت سیاسی و مادی از رژیم سعودی‌ ادامه می‌دهد.
به نوشته ایندیپندنت، بریتانیا علاوه بر فروش تسلیحات و تجهیزات نظامی، به نیروهای عربستان آموزش‌های نظامی نیز می‌دهد.
عربستان‌‌ با حمایت آمریکا و چند کشور دیگر، از مارس 2015 به یمن حمله و همزمان این کشور را محاصره زمینی، دریایی و هوایی کرده است.
جنگ‌افروزی عربستان در یمن به کشته و زخمی شدن ده‌ها هزار یمنی منجر شده و این کشور را با کمبود شدید مواد غذایی، دارویی و شیوع بیماری وبا مواجه کرده است.

پرونده فروش تسلیحات به عربستان در دادگاه انگلیس

۱۸ تير ۱۳۹۶ - ۱۲:۱۷

آبزرور در گزارشی به قلم جِیمی داوِرد نوشت: فروش تسلیحاتی انگلیس به عربستان سعودی به علت نزدیکی صدور حکم قضائی مبارزه با تروریسم، احتمالاً منتفی خواهد شد.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، هفته نامه آبزرور در گزارشی نوشت: دولت انگلیس اگر روز یکشنبه نتواند پرونده قضائی بزرگی را که برایش باز شده است ، به نفع خود ببندد ؛ باید فروش تسلیحات چند میلیارد پوندی به عربستان سعودی را منتفی کند.
این نشریه انگلیسی نوشت: " پیش بینی می شود که دادگاه عالی روز یکشنبه حکم خود را درباره پرونده صادرات اسلحه اعلام کند که صدور این حکم دولت را به دردسر خواهد انداخت.
این پرونده در شرایطی باز شده که دولت لندن متهم به " پنهان کردن " گزارشی درباره تأمین بودجۀ فعالیت های تروریستی در انگلیس است و گفته می شود که این گزارش به دست داشتن عربستان در این فعالیت ها پرداخته است.
عربستان بزرگترین خریدار تسلیحات ساخت انگلیس است.
دولت انگلیس در دو سال گذشته با صدور مجوز فروش تسلیحاتی به ارزش 3 میلیارد پوند (حدود 3 میلیارد و 868 میلیون دلار) به عربستان سعودی موافقت کرده است."
داورد در گزارش خود می افزاید: عربستان سعودی از سال 2015 به یمن حملۀ نظامی کرده است و هزاران غیرنظامی در این جنگ کشته شده اند.
انگلیس از زمان آغاز جنگ یمن مجوزهای متعددی برای فروش اسلحه و مهمات به عربستان سعودی صادر کرده که جنگنده ، هواپیمای بدون سرنشین ، نارنجک و موشک بخشی از این تجهیزات جنگی صادراتی است.
آبزرور نوشت : "کمپین ضد فروش اسلحه" که یک مؤسسه مردمی است ، اعلام می کند که آیا صادرات اسلحه با قوانین انگلیس و اروپا مغایرت ندارد؟! علاوه بر این ؛ نگرانی ها درباره عملیات نظامی عربستان در یمن همچنان ادامه دارد.
کارشناسان اروپائی و کارشناسان سازمان ملل متحد معتقدند که حملات عربستان در یمن مغایر با قوانین بین المللی حقوق بشر و حقوق جنگ است زیرا در این حملات توجهی به مردم عادی و مراکز غیرنظامی نمی شود.
گفته می شود که نظامیان سعودی گاه از روی عمد مردم عادی یمن را هدف حملات خود قرار می دهند.
به گزارش العالم، انگلیس براساس سیاست معاملات تسلیحاتی اتحادیه اروپا ؛ باید مجوزهای صادرات اسلحه را در صورت احتمال استفاده از این اسلحه در اموری مغایر با توافقنامه های حقوق بشری و جنگی لغو کند.
آبزرور نوشت: صدور حکم قضائی ممنوعیت فروش تسلیحات انگلیسی به عربستان تبعات سنگینی برای صنایع اسلحه سازی انگلیس خواهد داشت.
اگر این حکم صادر شود ، فروش تسلیحات انگلیسی به کشورهای دیگر نیز که مظنون به نقض توافقنامه های حقوق بشری و جنگی هستند ، تحت نظارت و کنترل بیشتری قرار خواهد گرفت.



نمایندگان پارلمان بریتانیا به دنبال ممنوعیت فروش تسلیحات به عربستان سعودی

۱۵ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۴:۱۰

کمیته کنترل صادرات تسلیحات پارلمان بریتانیا قصد دارد ممنوعیت فروش تسلیحات نظامی به عربستان سعودی را نهایی کند.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه گاردین، کمیته منتخب پارلمان بریتانیا برای کنترل صادرات تسلیحات اواخر هفته جاری تشکیل جلسه خواهد داد تا گزارش مربوط به حملات عربستان سعودی به یمن را نهایی کند و خواستار ممنوعیت فروش سلاح به ریاض شود.
این گزارش احتمالا از دخالت نظامی ائتلاف به رهبری عربستان در خاک یمن انتقاد خواهد کرد و از دولت لندن خواهد خواست تا فروش تسلیحات به عربستان سعودی را ممنوع کند.
در ماه جولای رسانه های خبری بریتانیایی اعلام کردند که این کشور بیش از 3 میلیارد پوند تجهیزات نظامی به عربستان سعودی فروخته است. این سلاح ها از آوریل 2015 تا مارس 2016 میلادی در اختیار رژیم آل سعود قرار گرفته است.
نهادهای فعال در زمینه حقوق بشر از جمله آکسفام و عفو بین الملل بارها از دولت بریتانیا به خاطر عرضه سلاح به عربستان و کمک به تشدید درگیری ها در یمن انتقاد کرده اند.
موسسه بین المللی آکسفام پیش از این اعلام کرد: قراردادهای تسلیحاتی بین بریتانیا و عربستان سعودی، نقض پیمان بین المللی تجارت اسلحه است و موجب تشدید درگیری ها در یمن خواهد شد.
پنی لاورنس معاون موسسه آکسفام در این باره تاکید کرد: حمایت تسلیحاتی و نظامی بریتانیا موجب تشدید جنگ وحشیانه در یمن خواهد شد و به غیر نظامیانی آسیب خواهد زد که اجرای پیمان بین المللی تجارت اسلحه برای دفاع و حمایت از آنها، بوده است. مدارس، بیمارستانها و خانه ها بر خلاف قواعد و مقررات جنگ، بمباران می شود.
رژیم آل سعود طی 17 ماه گذشته به خاک یمن تجاوز کرده و هزاران نفر از مردم بیگناه این کشور را به خاک و خون کشیده است.
عربستان سعودی با موج انتقادات بین المللی به خاطر تجاوز به یمن روبرو شده است. ائتلاف به رهبری عربستان سعودی بارها به اهداف غیر نظامی حمله کرده است.
فرانسه سال گذشته اجازه فروش 18 میلیارد دلار تسلیحات نظامی به عربستان سعودی را داده است. آمریکا نیز طی سال 2015 میلادی با فروش 5.9 میلیارد دلار تسلیحات نظامی به عربستان موافقت کرده و بریتانیا نیز بیش از 4 میلیارد دلار اسلحه در اختیار ریاض گذاشته است.


عبدالباری عطوان در تحلیلی نوشت:
اهداف واقعی عربستان از خرید 500 میلیارد دلار سلاح از آمریکا

تحلیل نویسنده مشهور عرب از آخرین تحولات منطقه:
سفر ترامپ به خاورمیانه بسیار خطرناک است/ چرا بن سلمان هرگز به مساله فلسطین نمی پردازد

خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشت:
دلارهای سعودی در خدمت صنایع آمریکایی؛ آمریکا ده ها میلیارد دلار به عربستان سلاح می فروشد

گروه های تروریستی داعش و جبهه النصره هدف ائتلاف ناتوی عربی جدید نیست زیرا از بین بردن آنها نیازمند انعقاد قراردادهای سلاح به ارزش بیش از 500 میلیارد دلار نیست. این دو گروه نه موشک دارند و نه هواپیما و نه قایق و نه زیردریایی.همچنین جنگ با اسرائیل از اهداف اعلام شده آن نیست.


به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، «عبدالباری عطوان» نویسنده و تحلیلگر مشهور عرب در یادداشتی به نشست ریاض و سفر ترامپ به عربستان سعودی پرداخت و نوشت:اذعان می کنیم که در حالی که داشتیم رقم های قرادادهای کلان نظامی و سرمایه گذاری که میان مسئولان عربستانی و آمریکایی طی وقایع روز اول از سفر «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا به ریاض پایتخت عربستان سعودی امضا شد را دنبال می کردیم دچار« سرگیجه» شدیم. و این سرگیجه تبدیل به سردرد مزمن کشنده شد پس از آن که به آن چه در کنفرانس مطبوعاتی مشترک آقای«عادل الجبیر» وزیر خارجه عربستان سعودی با « رکس تیلرسون» همتای آمریکایی اش آمد به ویژه بندهای مربوط به «چشم انداز استراتژیک» مشترک دو کشورشان در منطقه و بندهای مربوط به ایران و، یمن و سوریه را شنیدیم.
با قراردادهای نظامی شروع می کنیم که ارزش آنها به 460 میلیارد دلار رسید و از جمله آنها بند فوری برای تحویل نزدیک به 110 میلیارد دلار می شود که شامل سامانه موشک های ضد موشک«تاد»و سکوهای دریایی و مهمات و بمب های هوشمند می شود و بقیه یعنی 350 میلیارد دلار،طی ده سال آینده تحویل داده می شود؛ این جدای از قراردادها و سرمایه گذاری های مالی عربستان سعودی در زیرساخت های آمریکاست.
این سفر در عمل یک سفر تاریخی است و قراردادهایش «سوپرتاریخی»و بی سابقه است. اگر این قراردادهای نظامی و رقم هایش برتری نظامی در منطقه خاورمیانه به بار نمی آورد و انحصار این برتری برای اسرائیل را نمی شکند، معنای این آن است که سلحه ها از کارایی کمتری برخوردار است و ویژگی های تکنولوژیک پیشرفته از آنها گرفته شده است و شامل جنگنده هایی مانند«اف-35» نمی شود که رژیم اسرائیل چند سال پیش به آنها دست یافت.
اینکه اسرائیل به لحاظ نظامی به رغم همه رقم های «نجومی»همچنان برتر بماند، این یعنی قراردادهای نظامی و تسلیحات و تجهیزات نظامی که شامل آن می شود هرگز نه امروز و نه ده سال بعد برای آزادی مسجد الاقصی و شهر «قدس» نشانه نرفته است بلکه برای جنگ با کشورهایی مانند یمن و ایران و چه بسا سوریه و عراق نیز که به لحاظ دفاعی پیشرفته نیستند، نشانه رفته است.
به سخن گفتن درباره ایران و در اینجا به گشودن رمز«چشم انداز استراتژیک»منتقل می شویم.کنفرانس به طور کامل سمت و سوی رویارویی نظامی و شروط و درخواست های غیرممکن «توهین آمیز»داشت؛ در حالی که آقای الجبیر کاملا دوستانه برخورد می کرد به ویژه درباره دولت اشغالگر اسرائیلی و یک جمله در این زمینه گفت و آن«با آمریکا همکاری در زمینه تحقق صلح میان اسرائیلی ها و فلسطینی ها را ادامه می دهیم» به عبارتی دیگر درباره مساله فلسطین به گونه ای صحبت می کرد که گویی در آمریکای جنوبی یا دریای کارائیب است .الجبیر هرگز نخواست که اشغالگری به پایان برسد یا اسرائیلی ها از مناطق اشغالی خارج شوند، این گونه کلمات در فرهنگ لغت وی«حرام» است و اصلا وجود ندارد.
خطرناک ترین چیزی که در سخنان آقای الجبیر آمد و بر هدف اساسی این چشم انداز استراتژیک سایه می افکند این ادعایش است که مدعی شد:«ایران در منطقه بزرگترین سازمان تروریستی را تأسیس کرد و آن حزب الله لبنان است که در کنار گروه های تروریستی دیگر مانند القاعده و طالبان قرار دارد و پیش از هر گونه گفت و گویی باید این شبکه ها را منحل کند».
منظور از این سخن الجبیر حزب الله است و گرنه القاعده و طالبان که حکایت شان جداست زیرا خود عربستان القاعده و طالبان را مورد حمایت قرار داد و این عربستان است که خود طالبان و کشورشان را به رسمیت شناخت و این گروه در دوحه نیز سفارت دارد آن هم با استقبال آمریکا و برای نظارت بر مذاکرات میان نمایندگان این گروه و نمایندگان کاخ سفید.
چشم انداز استراتژیک عربستان و آمریکا همانطور که می فهیم از بین بردن هر گونه خطری است که اسرائیل را تهدید می کند به ویژه حزب الله و چه بسا جنبش های«حماس» و «جهاد اسلامی» و دیگر جنبش های مقاومت.سلاح هایی که عربستان سعودی به آن دست می یابد نیز برای رسیدن به همین هدف مورد استفاده قرار می گیرد به همین دلیل چندان برای ما عجیب و مسخره آمیز نیست که آقای«سعد الحریری» نخست وزیر ضد حزب الله به جای«میشل عون» رئیس جمهور لبنان برای حضور در نشست سران عربی اسلامی در ریاض با مشارکت ترامپ دعوت شده است.
ما اکنون در برابر «میثاقی» هستیم که اهداف«ناتو»ی عربی اسلامی که رهبران عربستان تاسیس آن را با درخواست آمریکایی می خواهند، متبلور می شود و آن جنگ با ایران و حزب الله و شعله ور کردن آتش جنگ علیه شیعیان در منطقه و جهان اسلامی است دقیقا همانطور که ناتوی غربی برای جنگ با کمونیسم و هم پیمانانش به وجود آمد و بعید نمی دانیم که این میثاق جدید که قرار است تشکیل شود شامل متن صریحی درباره پیوستن اسرائیل و چه بسا رهبری اش برای این ائتلاف اسلامی عربی است که روز به روز نشانه های آن متبلور می شوند.
گروه های دولت اسلامی یا همان داعش و جبهه النصره هدف ائتلاف ناتوی عربی جدید نیستند زیرا از بین بردن آنها نیازمند انعقاد قراردادهای تسلیحاتی به ارزش بیش از 500 میلیارد دلار نیست. این دو گروه نه موشک دارند و نه هواپیما و نه قایق و نه زیردریایی.همچنین جنگ با اسرائیل حداقل تا کنون از اهداف اعلام شده آن نیست.این ائتلاف مقدمه مشارکت استراتژیک آمریکایی عربستانی است برای جنگ علیه ایران و عراق و سوریه و چه بسا روسیه در صورتی که لازم شود زیرا میان این دو قدرت بزرگ در سوریه و دیگر کشورها تصادم هایی رخ داد به عبارتی بهتر شکستن«فوبیا»ی اسرائیل و آغاز پرداختن و تعامل با این رژیم به عنوان دوست و هم پیمان است. به همین دلیل با حسرت و در حالی که داریم خفه می شویم، و با درد این را می گوییم که عادی سازی روابط با سرعت سرسام آوری در راه است.
ثروت های عربستان در خدمت طرحی به کار گرفته می شود که هدفش تامین حمایت و ثبات برای اسرائیل در دهه های آینده است و نیز جنگ با هر کسی است که علیه این رژیم شمشیر دشمنی را از رو می کشد ، همچنین نجات اقتصاد آمریکا و عملی کردن وعده های انتخاباتی ترامپ به شکل سرمایه گذاری های کلان در زیرساخت ها و ایجاد فرصت های شغلی برای رای دهندگان سفید به منظور نجات محبوبیت از هم پاشیده اش و مخالفت ملت آمریکا یا 48 درصد از این ملت با وی و دولتش اش است که رسوایی ها آن را چند پاره کرده است.
این قیمومیت جدید آمریکا بر جزیره العرب است و گرو گرفتن ثروتهایش روی زمین و زیر آن برای ده ها سال در آینده است و تامین مالی این قیمومیت است، این یک لحظه تأسف بار و فاجعه بار است که نگرانی ، ترس و حتی وحشت از آن چه در راه است را بر می انگیزد.




تاریخ: ۲۱ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۷:۴۱
پارلمان اروپا در تلاش برای ممنوع کردن فروش تسلیحات نظامی به عربستان سعودی
پارلمان اروپا قصد دارد درباره ممنوعیت فروش تسلیحات نظامی به عربستان سعودی تصمیم‌گیری کند.

پارلمان اروپا در تلاش برای ممنوع کردن فروش تسلیحات نظامی به عربستان سعودیبه گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، پارلمان اروپا تصمیم دارد پیشنهاد تحریم صدور تسلیحات نظامی به عربستان سعودی را ارائه دهد و علت آن نیز نگرانی ها درباره احتمال دستیابی گروه‌های تروریستی در سوریه به این تسلیحات و نیز استفاده از این سلاح ها در جنگ علیه یمن است.

پارلمان اروپا این پیشنهاد را به اتحادیه اروپا ارائه خواهد کرد تا روز چهارشنبه (فردا) در جلسه عمومی پارلمان در شهر استراسبورگ فرانسه به رای گذاشته شود.

به گفته منابع آگاه دیپلماتیک، البته کشورهای اروپایی درباره تحریم فروش سلاح به عربستان سعودی اختلاف دارند.



فروش سلاح به عربستان سعودی ممنوع می شود

آمریکا از معامله تسلیحاتی جدید با عربستان و کویت خبر داد

۰۵ بهمن ۱۳۹۵ - ۰۸:۳۰

وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) اعلام کرد، این کشور در چارچوب تقویت ائتلافهای نظامی خود در خلیجفارس، تجهیزات نظامی به ارزش یک میلیارد دلار به عربستان سعودی و کویت میفروشد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری فرانسه، وزارت دفاع آمریکا، روز دوشنبه اعلام کرد، در چارچوب تقویت ائتلافهای آمریکا در خلیجفارس، این کشور تجهیزات نظامی به ارزش یک میلیارد دلار به عربستان سعودی و کویت میفروشد. این تجهیزات شامل 10 فروند «بالن» نظارت بر ریاض، پایتخت عربستان خواهد بود.
پنتاگون در بیانیه خود خاطرنشان کرد، وزارت خارجه آمریکا از کنگره درخواست خواهد کرد تا طبق روال اداری مربوط به فروش تسلیحات نظامی، با فروش 10 بالن نظارت، که ساخت شرکت «لاکهید مارتین» است و نیز فروش تجهیزات و آموزش استفاده از این بالنها موافقت کند.
در این بیانیه آمده است: «این قرارداد اهداف سیاست خارجی و امنیت ملی ایالات متحده آمریکا را از طریق تامین امنیت همپیمان مهم خود، که همچنان قدرتی برای ثبات سیاسی و پیشرفت اقتصادی در خاورمیانه محسوب میشود، تقویت خواهد کرد.»
طبق این گزارش، وزارتخانههای دفاع و خارجه آمریکا همچنین ابراز امیدواری کردهاند که کنگره با فروش سلاح به کویت به ارزش 400 میلیون دلار جهت نگهداری و نوسازی بالگردهای تهاجهی «آپاچی»، که قبلا به نیروهای مسلح کویت فروخته شده است، موافقت کند.
در ادامه بیانیه پنتاگون آمده است، «کویت نقشی مهم در تلاشهای آمریکا برای تضمین ثبات و امنیت منطقه خاورمیانه از طریق ایجاد پایگاه و ورود و خروج نیروهای آمریکایی به منطقه ایفا میکند.»

این نخستین سفر یک پادشاه سعودی به روسیه است.
عربستان سعودی از روسیه، موشک های اس 400 می خرد.

به گزارش عصرایران، ایران قبل از این از روسیه سامانه های موشکی اس 300 خریداری کرده بود.

خبرگزاری فرانسه نوشت: مقامات سعودی و روسی در مسکو قرارداد اولیه ای را درباره خرید سامانه های موشکی اس 400 امضا کردند.

امضای این توافق در حاشیه سفر ملک سلمان بن عبدالعزیز آل سعود پادشاه سعودی به مسکو و دیدار با ولادیمیر پوتین رئیس فدراسیون روسیه در کاخ کرملین انجام شد.

سامانه موشکی اس 400


براساس این قرارداد، این سامانه موشکی دفاع هوایی، در عربستان سعودی تولید خواهد شد.

این نخستین سفر یک پادشاه سعودی به روسیه است. عربستان سعودی هم پیمان سنتی آمریکا به شمار می رود.

براساس این قرارداد، سعودی از روسیه، موشک های اس 400، سامانه های ضدسپر از نوع کورنت ای ام، موشک های توس -1 ای ، موشک های دوش پرتاب ای جی اس -30 ، مسلسل های کلاشنیکوف از نوع ای کی 103 خریدای می کند. بخشی از این تسلیحات در عربستان سعودی تولید خواهد شد.

استقبال از ملک سلمان پادشاه سعودی در فرودگاه مسکو - چهارشنبه 12 مهر 96


همچین ریاض و مسکو در زمینه تولید سامانه های اس 400 و تعمیر و نگهداری قطعات آن در خاک عربستان سعودی و انتقال تکنولوژی فناوری دیگر تسلیحات روسی به عربستان سعودی با یکدیگر همکاری کنند.

همچنین قرار است اسلحه سازی روسی کلاشنیکوف نیز در عربستان سعودی، به تولید سلاح بپردازد.

علاوه بر انتقال تکنولوژی ساخت این تسلیحات در عربستان سعودی، آموزش نظامیان سعودی نیز از جمله مواد توافقنامه مسکو و ریاض است.

قبل از این هم ترکیه قراردادی را برای خرید اس 400 با روسیه امضا کرده بود.

یام روشن آمریکا به ایران و روسیه با قرارداد 100 میلیارد دلاری فروش سلاح به عربستان
بر اساس گزارش ها، ایالات متحده در مراحل پایانی عقد قرارداد فروش تسلیحات به عربستان سعودی است که رقم ذکر شده برای این قرار داد بالغ بر 100 میلیارد دلار است. این قرارداد که یکی از بزرگترین و مهمترین قراردادهای اخیر فروش تسلیحات از سوی آمریکا به عربستان سعودی است نشان دهنده دور جدیدی از رقابت تسلیحاتی در منطقه خاورمیانه خواهد بود که ایالات متحده نقشی اساسی در آن ایفا میکند.
کد خبر: ۶۹۳۶۴۵
تاریخ انتشار: ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۲:۲۶ 13 May 2017
امتیاز خبر: 84 از 100 تعداد رای دهندگان 26550
بر اساس گزارش ها، ایالات متحده در مراحل پایانی عقد قرارداد فروش تسلیحات به عربستان سعودی است که رقم ذکر شده برای این قرار داد بالغ بر 100 میلیارد دلار است. این قرارداد که یکی از بزرگترین و مهمترین قراردادهای اخیر فروش تسلیحات از سوی آمریکا به عربستان سعودی است نشان دهنده دور جدیدی از رقابت تسلیحاتی در منطقه خاورمیانه خواهد بود که ایالات متحده نقشی اساسی در آن ایفا میکند.
به گزارش «تابناک» یک مقام ارشد کاخ سفید روز جمعه اعلام کرد واشنگتن در حال نهایی کردن مجموعه‌ای از قراردادهایی است که به موجب آن‌ها بیش از 100 میلیارد دلار سلاح‌های تولید آمریکا و ابزارهای مرتبط به عربستان سعودی فروخته خواهد شد. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا تا کمتر از یک هفته دیگر به عربستان سفر خواهد کرد.
این مقام ارشد کاخ سفید گفت: ما در مراحل نهایی برای این توافق‌ها با عربستان قرار داریم. این قراردادها هم‌زمان با سفر دونالد ترامپ در 19 می و در نخستین سفر خارجی‌اش به عربستان بسته می‌شوند. ترامپ در سفرش به ریاض قرار است در سه رویداد بزرگ شامل دیدار با مقام‌های سعودی، جلسه‌ای جداگانه با رهبران شش کشور عضو شورای همکاری خلیج (فارس) و صرف ناهار با رهبران عرب و مسلمان شرکت کند.

بخش اصلی دستور کار دیدار ترامپ با رهبران شش کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس جنگ داخلی در سوریه و ایجاد مناطق کاهش تنش در این کشور است. ترامپ قرار است علاوه بر سفر به عربستان به فلسطین اشغالی، واتیکان و بروکسل سفر کند و در نشست سران ناتو حاضر شود.
این مسئول عالی‌رتبه کاخ سفید که نخواست نامش فاش شود گفت: این بسته (توافق) در مدت 10 سال برای کمک به افزایش توان دفاعی عربستان به بیش از 300 میلیارد دلار افزایش می‌یابد؛ البته این توافق با عربستان در زمانی انجام می‌شود که آمریکا همچنان به اسرائیل و حمایت نظامی از آن در مقابل همسایگانش پایبند است.
وی تصریح کرد: این توافق‌های تسلیحاتی شامل تسلیحات آمریکایی و موارد مربوط به حفظ و نگهداری، ناو، سیستم‌های دفاع موشکی و امنیت دریایی می‌شود. ما التزام کاملی به اجرای این توافقات داریم و هدفمان افزایش توان دفاعی عربستان در مقابل تهدیداتی است که با آن مواجه می‌شوند.
این در حالی است که خبرگزاری رویترز همچنین هفته گذشته اعلام کرده بود واشنگتن در حال کار برای دریافت مجوز قرارداد تسلیحاتی با عربستان به ارزش ده‌ها میلیارد دلار است که برخی از آن‌ها جدید است و برخی از آن‌ها در سفر دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا به عربستان رایزنی می‌شود. آمریکا اصلی‌ترین صادرکننده تسلیحات به عربستان به‌شمار می‌رود و جنگنده‌های اف 15 و سیستم‌های کنترل به ارزش ده‌ها میلیارد دلار در سال‌های گذشته به عربستان داده است.
دور جدید از سیاست های آمریکا برای رقابت تسلیحاتی و فروش سلاح
موضوع قرار داد عربستان و آمریکا در خرید و وفروش سلاح البته موضوع جدیدی نیست و تمامی روسای جمهوری پیشین آمریکا همین سیاست را با فراز و فرود های متفاوتی ادامه داده بودند. حتی باراک اوباما در دوران ریاست جمهوری‌اش قراردادهای فروش سلاح بسیاری را در خاورمیانه به امضا رساند به گونه ای که گزارش سازمان همکاری امنیت دفاعی پنتاگون نشان می‌دهد که ایالات متحده از سال 2009 مقدار 115 میلیارد دلار سلاح به عربستان سعودی و 198 میلیارد دلار سلاح به کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس فروخته است.

مؤسسه «سیپری» (SIPRI) یا «مؤسسه تحقیقات صلح بین‌المللی استکهلم» (Stockholm International Peace Research Institute) در گزارش اخیر این مؤسسه درخصوص هزینه‌های نظامی در کشورهای جهان نشان داد که رشد خرید تسلیحات در منطقه خاورمیانه در پنج سال اخیر درخور توجه بوده؛ به‌طوری‌که این افزایش از زمان جنگ سرد بی‌سابقه است.
بر این اساس تجارت اسلحه در دوره ١١-٢٠٠٧ نسبت به دوره ١٦-٢٠١٢ معادل ٨,٤ درصد افزایش یافته است که بخش عمده این افزایش مربوط به منطقه خاورمیانه است. همچنین واردات تسلیحات کشورهای منطقه خاورمیانه در دوره ١٦-٢٠١٢ نسبت به دوره ١١-٢٠٠٧ رشد ٨٦درصدی نشان می‌دهد که این رقم بالغ بر ٢٩ درصد از کل واردات جهانی در دوره مذکور است. بر‌این‌اساس، عربستان سعودی و قطر، بزرگ‌ترین واردکنندگان ادوات نظامی در منطقه بوده‌اند. در پنج سال گذشته اغلب کشورهای منطقه خاورمیانه واردات تسلیحات نظامی پیشرفته را از آمریکا و اتحادیه اروپا افزایش داده‌اند. با وجود افت قیمت‌ نفت در این دوره، درگیری‌های شدید منطقه‌ای، عامل افزایش درخواست‌های روبه‌رشد برای واردات سلاح در دوره مذکور بوده است.
طبق آمار و گزارشهای متعدد عربستان سعودی دومین کشور واردکننده تسلیحات نظامی در جهان در دوره ١٦-٢٠١٢ بوده است که ٢١٢ درصد افزایش نسبت به دوره ١١-٢٠٠٧ نشان می‌دهد. تنها در سال ٢٠١٥، عربستان سعودی به دلیل حمله به یمن و مسلح‌کردن تروریست‌های منطقه در عراق و سوریه ٩‌میلیاردو ٣٠٠ ‌میلیون دلار تسلیحات خریداری کرده است که این رقم نسبت به سال قبل از آن ٥٠ درصد رشد نشان می‌دهد. از این میزان، ٨٠٠ ‌میلیون دلار صرف خرید جنگنده‌های اف-٣٥ و انواع موشک‌های هوا‌به‌هوا، هوابه‌زمین و سطح‌به‌سطح شده است.
همچنین در دوره ١٦-٢٠١٢ نسبت به دوره ١١-٢٠٠٧، واردات اسلحه قطر ٢٤٥ درصد افزایش یافته است. در سال ٢٠١٦، قطر قراردادی ١١‌میلیارددلاری را با پنتاگون (وزارت دفاع آمریکا) منعقد کرد تا بالگردهای تهاجمی آپاچی و سامانه‌های دفاع هوایی ژاولین و پاتریوت را خریداری کند. قطر امیدوار است شمار بزرگی از جنگنده‌های اف-١٥ را خریداری و جایگزین ناوگان قدیمی‌تر جت‌های جنگنده میراژ فرانسه کند.
در سال‌های اخیر با بالاگرفتن تنش در منطقه، رشد هزینه دفاعی در کشورهای خاورمیانه به‌ویژه در عربستان و قطر، چشمگیر بوده است. این رشد در شرایطی رخ داده است که قیمت نفت در چند سال اخیر کاهشی بوده اما این موضوع بر سیاست افزایش خرید تسلیحات اثری نداشته است. سازمان‌های امنیتی آمریکا در گزارش‌های خود اعلام کرده‌اند جنگ‌های نیابتی خاورمیانه می‌تواند سال‌ها به طول بینجامد که این امر سبب خواهد شد کشورهای درگیر منطقه به خرید تسلیحات گران‌قیمتی همچون جنگنده‌های اف-٣٥ (که گران‌بهاترین موجودی زرادخانه تسلیحاتی آمریکا در آینده محسوب می‌شود) هرچه بیشتر علاقه‌مند شوند.
پیام آمریکایی ها به روسیه و ایران
آنچه به نظر میرسد آن است که ایالات متحده در صدد است تا از طریق فروش تسلیحات پیشرفته به منطقه خاورمیانه ضمن ادامه روند تزریق سرمایه به اقتصاد خود از طریق فروش تسلیحات، بخش مهمی از استراتژی کلان در مورد منطقه را که مبتنی بر حفط توازن قوا علیه ایران است، به خوبی پیاده کند.
این موضوع زمانی مهم جلوه میکند که اخبار و گزارش های اخیر در مورد قراردادهای نظامی میان ایران و روسیه برای خرید تجهیزات نظامی را مدنظر قرار دهیم. طبق این گزارشات بیان شده است که بعد از فروش اس 300 به ایران از سوی روسیه قرار است سلسه ای از قراردادهای مهم نظامی و امنیتی – دفاعی میان دو کشور عقد شود که سهم مهمی در تقویت قوای نظامی ایران در منطقه خواهد داشت.
اکنون قرار داد 100 میلیارد دلاری آمریکا با عربستان سعودی که گفته میشود طی یک دهه آینده قرار است به بیش از 300 میلیارد دلار افزایش یابد، نشانی صریح از این امر است که ایالات متحده همچنان در صدد است تا با تقویت تسلیحاتی متحدان عرب خود در منطقه، مانع از چرخش اساسی موازنه قوا در خاورمیانه شده و فشار بر ایران را به این طریق و از مسیر ایجاد یک رقابت تسلیحاتی نامتوازن با ایران و روسیه افزایش دهد.
علاوه بر ایران، این پیام واجد معانی بسیار زیادی به ویژه برای روسیه است که اکنون با سیاست حرکت به سمت خاورمیانه به نظر در پی آن است که گشایش های مهمی را در سیاست اصلی خود در اروپای شرقی و در چانه زنی با ایالات متحده و اروپا ایجاد کند.






سفر ترامپ به منطقه از نگاهی دیگر؛
۱۱۰ میلیارد برای خرید سلاح یا پاداش فحاشی به ایران

شناسهٔ خبر: 3985509 - دوشنبه ۱ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۱:۲۲

سفر ترامپ به عربستان با عقد قرارداد ۱۱۰ میلیارد دلاری به پایان رسید اما آیا ریاض به این تسلیحات نیاز داشت یا آنکه قرارداد امضا شده پاداشی بود که آل سعود برای فحاشی های«دونالد»به وی پرداخت؟
خبرگزاری مهر- گروه بین الملل: اولین سفر خارجی «دونالد ترامپ» در مقام رئیس جمهور آمریکا به عربستان انجام شد و آنچه در این میان بیش از هر چیز دیگری به چشم خورد یکی امضای قرارداد تسلیحاتی ۱۱۰ میلیارد دلاری (البته مجموع قراردادهای امضا شده در این سفر بیش از ۳۸۰ میلیارد دلار بود) میان عربستان و آمریکا و دیگری اظهارات تند ترامپ و «رکس تیلرسون» وزیر خارجه آمریکا علیه ایران بود.
اعراب و عطش همیشگی
در اینکه اعراب تمایل دارند تا همواره جدیدترین و پیشرفته ترین تسلیحات را از کشورهای غربی خریداری کنند شکی نیست به طوری که عربستان سعودی در سال های اخیر یکی از بزرگترین خریداران تسلیحات در جهان بوده است.
بر اساس اعلام موسسه صلح استکهلم، عربستان در سال ۲۰۱۶ میلادی با صرف ۶۳ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار برای فعالیتهای نظامی و خرید تجهیزات جنگی در لیست کشورهایی که بیشترین هزینه نظامی را دارند در رتبه چهارم قرار گرفت.
خرید تسلیحات و انبار کردن آنها تبدیل به یک تفریح برای اعراب خلیج فارس شده به طوری که هرگاه یکی از مقامات کشورهای غربی به منطقه سفر می کند در هنگام بازگشت به کشورش قراردادی را برای رونق کار شرکت های تولید کننده تسلیحات به عنوان «سوغات» به زادگاهش می برد.
تسلیحات بی مصرف
همانطور که اشاره شد کشورهای عرب حوزه خلیج فارس به خرید تسلیحات معتاد شده اند و یا به عبارت دیر گرفتار نوعی چشم و هم چشمی با یکدیگر هستند و از همین رو است که هرساله قراردادهای تسلیحاتی جدیدی را با کشورهای تولید کننده سلاح امضا می کنند اما استفاده چندانی از این تسلیحات نمی کنند.
نکته دیگر اینکه خرید این حجم از تسلیحات موجب برتری نظامی آنها نمی شود برای مثال اگر در اختیار داشتن تجهیزات و تسلیحات پیشرفته موجب برتری نظامی می شد چرا عربستان در رسیدن به هدف خود در یمن ناکام مانده در حالی که حملات ریاض و متحدانش به یمن به عنوان فقیرترین کشور خاورمیانه وارد سومین سال خود شده است؟
مثال دیگر آنکه، نوع قراردادهای تسلیحاتی آمریکا با کشورهای خاورمیانه به طوری بوده که همواره برتری تسلیحاتی رژیم صهیونیستی حفظ شود یعنی در خاورمیانه اسرائیل دارای بهترین و پیشرفته ترین تسلیحات جنگی است و کشورهای عربی هر چقدر هم که برای خرید تسلیحات هزینه کنند بازهم اسرائیل از آنها بالاتر است با این حساب چرا در جنگ ۳۳ روزه رژیم صهیونیستی با حزب الله لبنان که در سال ۲۰۰۶ انجام شد، اسرائیل تبدیل به یک بازنده بزرگ گردید؟
۱۱۰ میلیارد پاداش دشمنی با ایران
به نظر می رسد که نوعی توافق نانوشته میان آمریکا و کشورهای عرب حوزه خلیج فارس به ویژه عربستان وجود دارد و آن اینکه اتخاذ مواضع ضد ایرانی از سوی واشنگتن دارای هزینه هایی است که کشورهای عربی باید هزینه این لفاظی ها را بدهند و از همین رو هرگاه میزان اظهارات ضد ایرانی آمریکا بیشتر می شود قراردادهای چرب تری نیز با اعراب به امضا می رسد.
در این میان اما حساب ترامپ با بقیه رؤسای جمهوری آمریکا متفاوت است زیرا او ذاتا یک تاجر است و پیشتر نیز اعلام کرده که عربستان باید هزینه حمایت آمریکا از ریاض را بپردازد و بدون شک یکی از دلایل تاثیرگذار در عقد قراردادهایی به ارزش بیش از ۳۸۰ میلیارد دلار در سفر ترامپ به ریاض همین مسئله بوده است.
این نکته در توئیت جدید «محمد جواد ظریف» وزیر خارجه ایران، خطاب به مقامات سعودی و شخص ترامپ نیز به خوبی مشهود است.
ظریف با اشاره به انتقادهای شدید ترامپ، در حساب کاربری خود در توئیتر نوشتهاست: «ایران -که به تازگی انتخاباتی واقعی را پشت سر گذاشته است- توسط رئیسجمهوری آمریکا، در [کشوری که] مهد دموکراسی و میانهروی است، هدف حمله قرار گرفته است. این سیاست خارجی است یا فقط دوشیدن ۴۸۰ میلیارد دلاریِ عربستان سعودی».
دوشیدن اعراب و اسرائیل به سبک ترامپ
همانطور که اشاره شد یکی از استراتژی های آمریکا در برخورد با اعراب خاورمیانه و رژیم صهیوونیستی، حفط برتری نظامی اسرائیل در منطقه بوده است. از همین رو قرارداد تسلیحاتی ۱۱۰ میلیارد دلاری آمریکا با عربستان موجب نگرانی مقامات رژیم صهیونیستی از به خطر افتادن برتری نظامی اسرائیل شده است.
در همین رابطه «یووال اشتینیتز» وزر زیرساخت، منابع آب و انرژی رژیم صهیونیستی گفت: این (فروش سلاح به عربستان) موضوعی است که واقعا می تواند ما را دچار مشکل کند. صدها میلیون قرار نظامی امضا شده است و ما خواهان توضیح درباره آن هستیم.
اشتینیتز که در جلسه پارلمان سخن می گفت در ادامه افزود: عربستان یک کشور دشمن است و ما می خواهیم از این نکته مطمئن شویم که برتری نظامی اسرائیل در این قرارداد تسلیحاتی مد نظر قرار گرفته است.
همین امر نشان می دهد که آمریکا برای رفع نگرانی های صهیونیست ها احتمالا از عقد قراردادهای نظامی جدید و افزایش کمک های نظامی به تل آویو سخن خواهد گفت و این یعنی با یک تیر چند هدف زدن چون ترامپ با اتخاذ رویکرد ضد ایرانی هم توانسته قرارداد جدید نظامی با عربستان امضا کند و از این راه شرکت های تولید کننده تسلیحات در آمریکا را سرپا نگه دارد و هم با تحریک کردن صهیونیست ها آنها را وادار به خرید تسلیحات بیشتری از واشنگتن کند.


کاخ سفید خبر داد:
قرارداد ۴۶۰ میلیارد دلاری تسلیحاتی آمریکا و عربستان

شناسهٔ خبر: 3984296 - شنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۸:۴۸

کاخ سفید در بیانیه ای به اعلام توجیهات این کشور در قرارداد ۱۱۰ میلیارد دلاری امروز و نیز توافق ۱۰ ساله ۳۵۰ میلیارد دلاری برای فروش تسلیحات این کشور به ریاض پرداخت.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از «سی اِس اِن بی سی»، کاخ سفید اعلام کرد که در جریان سفر کنونی دونالد ترامپ به عربستان سعودی قراردادی به ارزش حدوداً ۱۱۰ میلیارد دلار با این کشور به امضاء رسانده است.
این توافق که بخشی از آن به ارزش ۳۵۰ میلیارد دلار است برای مدت ۱۰ سال بوده و بخش ۱۱۰ میلیارد دلاری آن به صورت آنی و در جریان همین سفر عملیاتی خواهد شد؛ توسط کاخ سفید با عبارت «توسعه چشمگیر روابط امنیتی» میان دو کشور مورد تقدیر و ستایش قرار گرفته است.
در بیانیه کاخ سفید بدون توجه به تجاوز نظامی ریاض به مردم بی دفاع و مظلوم یمن و نیز حمایت های این کشور از گسترش تروریسم در خاورمیانه ادعا شده است: این بسته تجهیزات و خدمات نظامی به منظور تقویت امنیت عربستان و منطقه خلیج فارس و نیز در برابر تهدیدات ایران بوده و در راستای تقویت توانمندی این کشور در مشارکت در عملیات های ضدتروریستی در منطقه به انجام می رسد!
لازم به ذکر است، ترامپ در رأس هیأتی دیپلماتیک و نظامی برای دیدار و رایزنی با مقامات عربستان در ریاض به سر می برد.
نظرات کاربران
نام:
ایمیل:
* نظر: