bazarnews

کد خبر: ۳۷۶۸۳
تاریخ انتشار: ۱۹ شهريور ۱۳۹۷ - ۰۹:۵۸
طی بخشنامه ای از سوی بانک مرکزی؛
بر اساس بخشنامه بانک مرکزی، علاوه بر اینکه صادرکنندگان کالاهای غیر از پتروشیمی و فولاد باید ظرف سه ماه ارز خود را به کشور بازگردانند، مکلفند به ٤شیوه تعیین شده رفع تعهد ارزی نمایند.
گروه بانک بیمه بورس بازارنیوز:  سخنان رییس دولت دوازدهم درچهاردهمین جشنواره شهیدرجایی که بار دیگر این موضوع را یاد آوردشد؛که دولت الکترونیک شفافیت می‌سازد و امروز در بازار ارز التهابات زیادی مشاهده می‌کنیم، اما بنده به عنوان رئیس دولت امروز اعلام می‌کنم که بسیاری از التهابات داخلی است. به عنوان مثال صادرکننده‌ای که باید ارز خود را امروز در اختیار سامانه نیما قرار بدهد 48 ساعت صبر می‌کند و بنده نمی‌خواهم دلیل آن را اینجا اعلام کنم.

وی افزود: این کار خیانت به کشور است و بنده دیروز به یکی از مسئولین گفتم که اگر کسی این کار را کرد، در قدم اول وی را عزل کرده و پس از آن به دادگاه معرفی کنید، چرا این کارها را انجام می‌دهید؟ برای آنکه شرکت‌تان امتیاز بگیرد؟

روحانی تصریح کرد: شما به خاطر سهم خودتان به ملت ایران ضربه می‌زنید؟ ما 40 میلیارد دلار صادرات غیرنفتی داریم که حدود 6 ماه از سال سپری شده و باید 20 میلیارد دلار از این رقم به بانک مرکزی و سامانه نیما انتقال می‌یافته، اما چقدر از آن انتقال یافت؟ این را هم می‌خواهید به گردن آمریکا بیندازید؟

 
باعث شد که، بانک مرکزی طی بخشنامه ای شیوه های رفع تعهد ارزی را تعیین کرده و مدت زمان سه ماهه را برای بازگشت ارزحاصل از صادرات کالاهای غیر از پتروشیمی و فولاد اعلام کرده است.
 
در نسخه ای از این بخشنامه که از سوی کنفدراسیون صادرات ایران منتشر شده، چهار روش رفع تعهد ارزی مشخص شده است.
 
بر اساس این بخشنامه، علاوه بر اینکه صادرکنندگان کالاهای غیر از پتروشیمی و فولاد باید ظرف سه ماه ارز خود را به کشور بازگردانند، مکلفند به ٤شیوه تعیین شده رفع تعهد ارزی نمایند:
١- واردات در مقابل صادرات خود یا اشخاص ثالث
٢- پرداخت جهت تسهیلات ارزی اعم از فاینانس، ریفاینانس، یوزانس
٣- فروش ارز به بانکها و صرافی های مجاز
٤- سپرده گذاری ارزی نزد بانکها

متن کامل بخشنامه بانک مرکزی که از سوی غلامرضا پناهی سرپرست معاونت ارزی صادر شده است، به این شرح است:

به استناد مفاد نامه ۲۰ مردادماه دبیر هیات دولت مبنی بر تکلیف تمامی دستگاه های اجرایی بر رعایت سیاست های ارزی ابلاغی بانک مرکزی و در راستای اجرایی کردن بند (۳) تصویب نامه تاریخ ۱۶ مرداد سال جاری هیات وزیران موضوع «برگشت ارز حاصل از صادرکنندگان و برگشت ارز حاصل از صادرات کالا به چرخه اقتصادی کشور» به شرح ذیل اعلام می شود:

۱-گمرک مکلف است پیش از اظهار الکترونیک صادرات در پنجره واحد تجارت فرامرزی نسبت به اخذ سیستمی تعهد بازگشت ارز حاصل از صادرات از صادرکننده به شرح فرم پیوست اقدام و تاییدیه مربوطه را از بانک مرکزی دریافت کند.

۲-گمرک موظف است اطلاعات پروانه های صادراتی موضوع بند (۱) را به طور برخط و سیستمی به بانک مرکزی ارسال کند.

۳-صادرکنندگان کالا موظفند حداکثر ظرف مدت زمانی سه ماه از تاریخ صدور پروانه صادراتی گمرکی، حداقل ۹۵ درصد ارزش فوب کالای صادر شده را به چرخه اقتصادی کشور بازگردانند و از طریق سامانه جامع تجارت به بانک مرکزی اظهار کنند. ۵ درصد باقی مانده به منظور تامین هزینه هایی از قبیل بازاریابی، تبلیغات و دفاتر خارج از کشور و نظایر آن در اختیار صادرکننده خواهد بود.

تبصره: مصادیق بازگشت ارز حاصل از صادرات بیش از سه ماه توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت تعیین خواهد شد.

۴-نحوه بازگردانی ارز به چرخه اقتصادی کشور برابر مقررات و سیاست های بانک مرکزی می تواند به یک یا ترکیبی از شکل های زیر صورت گیرد:

الف- واردات در مقابل صادرات خود با اشخاص ثالث

ب- پرداخت اقساط بدهی ارزی تسهیلات فاینانس، ریفاینانس و یوزانس خود

پ- فروش ارز به بانک ها و صرافی های مجاز

ت- سپرده گذاری ارزی نزد بانک ها

۵- ارائه خدمات و تسهیلات ویژه به صادرکنندگان توسط تمامی دستگاه های اجرایی از جمله خدمات و تسهیلات بانکی، صدور و تمدید کارت بازرگانی و اعطای سایر مشوق های صادراتی و نظایر آن منوط به رفع تعهد ارزی صادرکنندگان و استعلام برخط و سیستمی دستگاه ذیربط از بانک مرکزی است.

۶- بانک مرکزی موظف است امکان استعلام اطلاعات تعهدات ارزی صادرکنندگان را برای تمامی دستگاه های متولی اجرایی و نظارتی به طور برخط و سیستمی فراهم کند.

این دستورالعمل در (۶) بند جهت اجرا به تمامی دستگاه های ذیربط ابلاغ شده است.

بخشنامه بانک مرکزی برای رفع تعهد ارزی صادرات/ بازگشت ارز ٣ماهه شد

بخشنامه بانک مرکزی برای رفع تعهد ارزی صادرات/ بازگشت ارز ٣ماهه شد

بخشنامه بانک مرکزی برای رفع تعهد ارزی صادرات/ بازگشت ارز ٣ماهه شد

نظرات کاربران
نام:
ایمیل:
* نظر: