bazarnews

کد خبر: ۴۰۱۰۱
تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۷ - ۲۰:۱۱
بورس تهران در سومین روز هفته معاملات پُرنوسانی را در جو هیجانی را تجربه کرد. از این رو امروز ارزش معاملات خرد سهام و حق تقدم در نماد‌های عادی بورس و فرابورس بالغ بر هزار و ۷۰۰میلیارد تومان بود که حاکی از ادامه‌دار بودن رونق بازار دارد. همچنین ادامه روند انتشار گزارش شش ماهه شرکت‌ها و اعلام ارقام قابل توجه در مبالغ فروش و سود می‌تواند روز‌های سبزی را برای بازار رقم زند.

معاملات سهام، امروز در حالی آغاز شد که در اغلب نمادها و گروه‌ها فشار عرضه سنگین به نظر می‌رسید از این رو امروز تالار معاملات بورس تهران صحنه دادوستدهای داغ معامله گرانی بود که انگیزه‌ها و برداشت‌های متفاوتی از قمیت‌های کنونی سهام داشتند. گفتنی است بازگشایی برخی نمادهای بزرگ و لیدر در محدوده‌ها منفی فضای منفی ابتدای معاملات را تعمیق کرد.در این بین بازگشت نماد «وبملت» و «خساپا» تا حدی جو کلی بازار را که در ابتدای صبح مثبت بود به محدوده‌های قرمز کشاند. بانک ملت امروز پس از توقف به دلیل رشد 20 درصدی در 5 روز کاری، بازگشایی شد و در ابتدا با افت 10درصدی قیمت مواجه شد. رفته‌رفته اما معاملات در این نماد متعادل‌تر شد و قیمت آن به سمت محدوده صفر تابلو حرکت کرد.
 

اخباری که بازار را قلقلک دادند

از سویی دیگر اما انتشار برخی اخبار همچون تسعیر نرخ ارز به نیمایی برای فرآورده‌های نفتی و همچنین اغلب گزارش شش ماهه‌هایی که حاوی اخبار خوشی از افزایش روند سودآوری شرکت‌ها داشت، سبب شد از حجم معاملات منفی کاسته شود. در مصوبه هیات وزیران پیرامون تعیین نرخ تسعیر ارز برای محاسبه قیمت خوراک پالایشگاه (نفت خام و میعانات گازی) و فرآورده‌های تحویلی از پالایشگاه‌ها به شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران که طی نامه شماره ۹۹۹۶۵ در تاریخ 29 مهر 1397 توسط معاون اول رییس جمهور ابلاغ شد، آمده است: از ابتدای آبان ماه سال جاری نرخ تسعیر ارز برای محاسبه قیمت خوراک پالایشگاه ها (نفت خام و میعانات گازی) و فرآورده‌های تحویلی از پالایشگاه‌ها به شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران (پنج فرآورده اصلی و سوخت هوایی)، برابر با متوسط ماهانه نرخ ارز در سامانه نیما خواهد بود.

اما از ابتدای صبح فشار فروش در نمادهای پالایشی هم در ابتدای معاملات قابل توجه بود. اکثر نمادهای گروه فرآورده نفتی در صف‌های فروش معامله می‌شدند. اما با انتشار مصوبه هیأت وزیران درباره تسعیر نرخ خوراک و محصولات پالایشگاه‌ها با ارز نیمایی، قیمت‌ها در این گروه نیز رو به رشد گذاشت.
 

آینده پالایشی‌ها به کدام سمت می رود؟

انتشار خبر تسعیر ارز پالایشی ها به نرخ نیمایی سبب شکل گیری تقاضای مثبت در این گروه و کاسته شدن از صف فروش ها شد. اما نکته قابل توجه در این گروه افزایش نسبتا شدید قیمت در روزهای گذشته برای اغلب نمادهای حاضر است. به نظر می رسد باتوجه به معاملات منفی امرروز سهام پالایشی، کلیت بازار این امر را پیش از این شناسایی و به اصطلاح پیش خور کرده است. از این رو پس از این نیز نمی توان جهش قیمتی قابل توجهی را از نمادهای گروه پالایشی توقع داشت. اما در این بین دو فاکتور تاثیرگذار دیگر می تواند جای امیدواری به قیمت سهام گروه پالایشی را بالا برد: نخست افزایش قیمت جهانی نفت و دیگری افزایش نرخ نیمایی در بانک مرکزی است. 

در مجموع امروز 181 میلیون سهم از این گروه با ارزش 210 میلیارد تومان دادوستد شد که این معاملات سبب بازدهی منفی 2.5 درصدی برای سهامداران پالایشی شد. در این گروه همچنین امروز به جز «شراز» چهار پالایشگاه دیگر سهامشان در محدوده منفی سه درصد و کمتر دادوستد شدند.
 

پتروشیمی‌ها بازهم بار بازار را به دوش کشیدند

تنها گروه بزرگ و مثبت بازار، گروه محصولات پتروشیمی بود که سرمست از گزارش‌های مناسب 6ماهه با رشد مناسبی مواجه شد. تا جایی که امروز نمادهای پالایشی، فلزی و بانکی بیشترین تأثیر منفی را روی شاخص کل بورس گذاشتند اما در طرف مقابل معاملات مثبت نمادهای پتروشیمی از افت بیشتر شاخص بورس جلوگیری کرد. در این گروه نیز 426 میلیون سهم به ارزش 272 میلیارد تومان دادوستد شد که بازدهی 1.27 درصدی را به دنبال داشت.
 

دنده عقب خودرویی ها در روز پُرهیجان بورسی

اما در بین گروه های منفی امروز، خودوریی ها بیشترین افت را داشتند و در این گروه فشار فروش تا انتهای بازار ادامه یافت. بازگشت ناموفق «خساپا» از توقف و بازگشایی در محدوده 10 درصد منفی سبب افزایش فشار فروش در سایر نمادهای این گروه شد و اغلب نمادها را تا صف فروش پیش برد. در مجموع این گروه نیز با دادوستد بیش از 339 میلیون سهم به ارزش 47.5 میلیارد تومان بازدهی منفی پنج درصد را برای معاملات امروز ثبت کرد.

در قسمت منفی‌ها، گروه بانکی نیز افت قابل توجهی را با بازگشایی منفی نماد بانک ملت در منفی 10 درصد تجربه کرد. همچنین در این گروه «سامان» و «وملت» و «وپست» بیشترین افت را به ثبت رساندند. از سویی دیگر معاملات پُرحجم در نماد بانک صادرات تا حدی از افت بیشتر این گروه کاست. در این گروه نیز بیش از 582 میلیون سهم به ارزش 115 میلیارد تومان دادوستد شد که بازدهی منفی چهار درصدی را به ثبت رساند.

 

آمار و ارقام بازار امروز

شاخص بورس تهران امروز با افت هزار و 659واحدی (معادل 0.88درصد) مواجه شد و در ارتفاع 187هزار و 778واحد قرار گرفت. همچنین شاخص کل هم‌وزن با افت 1.27درصدی در سطح 28هزار و 941واحد قرار گرفت. در این بین بیش از سه میلیارد و 240 میلیون ورقه بهادار به ارزش یک هزار و 177 میلیارد تومان در بورس دادوستد شد که از این میزان یک هزار و 25 میلیارد تومان به معاملات خرد سهام و حق تقدم در این بازار اختصاص داشت.

در بین نمادهای تاثیرگذار نیز «وبملت»، «شبندر» و «فولاد» بیشترین نقش را در افت شاخص داشتند. از سویی دیگر معاملات مثبت در نمادهای «پارس»، «پارسان» تا حد زیادی افت بیشتر شاخص جلوگیری کردند.

 

کوتاه از فرابورس

آیفکس نیز افت اندکی را تجربه کرد و با عقب نشینی هشت واحدی به رقم دو هزار و 102 واحد بازگشت. در این بازار نیز بیش از 972 میلیون ورقه بهادار به ارزش 691 میلیارد تومان دادوستد شد که از این میزان 311 میلیارد تومان به معاملات خرد سهام در این بازار اختصاص داشت.

نمادهای با اهمیت فرابورسی نیز «مارون»، «ذوب» و «دماوند» بیشترین نقش را در افت آیفکس داشتند اما از سویی دیگر «میدکو»، «هرمز» و «شراز» تا حدی از افت بیشتر شاخص فرابورس جلوگیری کردند.

 

اقتصادآنلاین

نظرات کاربران
نام:
ایمیل:
* نظر: