bazarnews

کد خبر: ۴۳۳۹۵
تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۳۹۷ - ۱۳:۱۵
نشست پنجم گروه کشور های عضو اوپک و غیر اوپک شب گذشته در حالی به پایان رسید که اعضای این سازمان بر سر کاهش تولید ۸۰۰ هزار بشکه‌ای اوپک و ۴۰۰ هزار بشکه غیراوپک به توافق رسیدند. این در حالی است ایران به دلیل تحریم های ظالمانه امریکا از این کاهش تولید معاف است.

نشست ۱۷۵ اوپک با صدور بیانیه ای مبنی بر حصول توافق اعضای این سازمان برای کاهش تولید نفت به میزان ۸۰۰ هزار بشکه در روز از آغاز سال ۲۰۱۹ میلادی پایان یافت.

در مهم‌ترین بخش از این توافقنامه آمده است: «با تأکید بر تعهد مستمر اوپک بر ثبات بازارها، منافع مشترک کشورهای تولیدکننده، عرضه کارآمد، اقتصادی و امن به مصرف‎کنندگا‎ن، بازگشت سود منصفانه برای سرمایه‌گذاری‌ها و با توجه به شرایط و جو روانی کنونی بازار و بازگشت اطمینان و سرمایه‌گذاری کافی به صنعت نفت برای تأمین تقاضای آینده؛ با توجه به عوامل بنیادین کنونی در بازار و دیدگاه همگانی بازار درباره افزایش عدم توازن در سال ۲۰۱۹ میلادی، اجلاس اوپک تصمیم گرفت که مجموع افزایش تولید مشاهده‌شده در نیمه دوم سال ۲۰۱۸ میلادی را به میزان ۸۰۰ هزار بشکه در روز (معادل ۲,۵ درصد کاهش) نسبت به سطح تولید اوپک در اکتبر ۲۰۱۸ پایین بیاورد.»

این توافق از اول ژانویه ۲۰۱۹ برای یک دوره اولیه ۶ ماهه معتبر است و یک بازبینی در آوریل ۲۰۱۹ خواهد داشت. از کمیته وزارتی خواسته شد تا بر اجرای منصفانه قطعنامه مذکور نظارت کند و به رئیس اجلاس اوپک گزارش دهد.

همه کشورها تلاش خواهند کرد که در اصلاح تولید مشارکت کنند، به جز زمانی که طبق شرایط خاص این مشارکت‌ها قابل دستیابی نباشند. در آن صورت رئیس اجلاس به همراه دبیرکل نامه‌ای صادر و چنین معافیتی را تجویز می‌کنند.

بر اساس این گزارش، نشست اعضای اوپک پس از دو روز مذاکرات فشرده، به توافق برای کاهش ۸۰۰ هزار بشکه‎ای تولید روزانه نفت اعضای این سازمان و ۴۰۰ هزار بشکه ای کشور های غیرعضو و همراه  این سازمان مانند روسیه از ابتدای سال جدید میلادی برای مدت ۶ ماه منتهی شده است.

بیژن زنگنه، وزیر نفت امروز (جمعه، ۱۶ آذر ماه) قبل از ترک دبیرخانه اوپک در جمع خبرنگاران، با اشاره به معافیت ایران از مشارکت در این توافق، نتیجه نشست را رضایت‎بخش توصیف کرده بود. وی در این باره گفت: «ایران از مشارکت در این توافق مستثنا شده و نامه معافیت را از اوپک دریافت می‎کند.»

انرژی

انرژی

 

اقتصادآنلاین

نظرات کاربران
نام:
ایمیل:
* نظر: