bazarnews

کد خبر: ۵۰۱۶۵
تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۴:۵۸
معاون اشتغال وزیر کار خبر داد؛
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر کار از ارسال سند ملی اشتغال به کمیسیون اجتماعی دولت خبر داد و گفت: این وزارتخانه در حوزه سیاستگذاری اشتغال فعالانه عمل کرده است.

 عیسی منصوری درباره برخی ابهامات و انتقادات به سیاست‌های اشتغالی اعلام کرد: هم اکنون سند ملی اشتغال از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ارسال شده و در کمیسیون اجتماعی دولت در حال بررسی است و کار بررسی آن در جلسه‌های بعدی پایان می‌یابد و به زودی ابلاغ خواهد شد.

وی ادامه داد: همه تلاش مان بر این بوده که بررسی سند ملی را طی چند ماه اخیر تمام کنیم و طبق قواعدی که قانون برنامه ششم تعریف کرده هم به لحاظ زمانی و محتوایی کار آن را انجام دادیم.

وی با اعلام این که سند اشتغال مبتنی بر کار شایسته نیز تدوین شده و در انتظار تصویب دولت است، تصریح کرد: بنابراین وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی طی ماه‌های اخیر نقش خود را کامل کرده و به خوبی انجام داده است.

منصوری با اشاره به حفظ اشتغال موجود به رغم نبود منابع مالی، تاکید کرد: امر اشتغال در سال جاری کاملاً متأثر از اقتصاد کلان بوده و با توجه به کاهش رشد اقتصادی انتظار داشتیم که اشتغال هم ریزش داشته باشد و پیش بینی ما شرایط بدتری را نیز نشان می‌داد اما به دلیل مدیریت خوب، سال ۹۷ در این حوزه مدیریت شد.

وی ادامه داد: در همین دوره تمرکز اشتغال را به سمت خدمات و صنایع خرد و کوچک بردیم و نتیجه خوبی نیز گرفته ایمو بخش عمده‌ای از اشتغال ۶۰۹ هزار نفری که در یک ساله منتهی به پاییز ایجاد شده مربوط به بخش خرد، کوچک، غیر رسمی، خانگی و حمایتی بوده است.

منصوری افزود: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این حوزه نقش زیادی دارد و به خوبی می‌دانیم که صنایع بزرگ متأثر از رشد اقتصادی است اما در این نوع از کسب و کارها و اشتغال حمایتی و مشاغل خانگی و خرد کاملاً می‌توانیم نشانی بدهیم که در کدام بخش شغل ایجاد شده و در این حوزه‌ها برای حدود ۴۲۰ هزار اشتغال نقش داشته ایم و ایجاد شده که نهادهای حمایتی و البته شرایط جاری کشور هم دخیل بوده است.

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی بیان کرد: برای تثبیت اشتغال نیز برنامه داشته ایم و توانسته ایم از حدود ۳۲۰ هزار ریزش اشتغال پیشگیری کنیم و واحدهای مشکل داری که در معرض ریزش نیروی کار هستند را شناسایی کردیم و یک برنامه مشخص تثبیت اشتغال ارائه کردیم که یک سری نیاز به اقدام داشت و برخی نیاز به مصوباتدولت و مجلس داشت که آن بخشی که نیازمند اقدامات وزارت کار و مصوبات دولت بوده انجام شده و آن بخشی که نیازمند مصوبات مجلس بود باید فرایند آن طی می‌شد.

وی افزود: از جمله کارهایی که ما اقدام کردیم ارائه مشوق‌های بیمه‌ای، ارائه یارانه دستمزد، ایجاد گشایش در فرایندهای بیمه‌های تأمین اجتماعی و معرفی رشته‌هایی که مشمول بیمه مکرر نشوند بوده است بنابراین در حوزه تثبیت اشتغال خوب کار کرده ایم.

منصوری ادامه داد: ۲۲ رشته نیز در دوره تحریم مشخص کردیم همانند پوشاک، فناور، اطلاعات، گردشگری روستایی که در این دوره ظرفیت ایجاد اشتغال و رونق پیدا می‌کند.

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین توضیح داد: ظرف ۸ ماهه گذشته معادل ۲۵ میلیون یورو قرارداد بین شرکت‌های ایرانی و برندهای خارجی در حوزه پوشاک عقد قرارداد داشته ایم و عدد قابل توجهی اشتغال ایجاد شد.

وی افزود: لگوی جدید مشاغل خانگی را در ۱۰ استان پیاده کردیم و نمایندگان مجلس هم آن را مشاهده کردند و صادرات مشاغل خانگی با الگوی جدید داشته ایم.

معاون اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد: هم اکنون ۵ برند را در مشاغل خانگی به دنیا معرفی کرده ایمو تولیدات مشاغل خانگی در استان‌ها هویت پیدا کرده اند.

منصوری تاکید کرد: ظرف ۳ ماه گذشته مرکز فرماندهی و کنترل سیاست‌ها و کنترل اشتغال را راه اندازی کرده ایم. ما مدعی هستیم فرماندهی واحد و وحدت رویه در حوزه سیاست‌های اشتغال وجود داشته باشد و محوریت با وزارت کار باشد و زمینه آن را هم فراهم کرده ایم.

منصوری با بیان این که ۴ برنامه اشتغال فراگیر و روستایی، اشتغال حمایتی و تثبیت اشتغال را داریم، خاطرنشان کرد: همه این ۴ برنامه در حال حاضر اجرا می‌شوند و یک ریال پول هم نگرفته ایم. این که بدون پول این همه اقدام شده قابل دفاع است.

اقتصادآنلاین

نظرات کاربران
نام:
ایمیل:
* نظر: