bazarnews

کد خبر: ۵۰۳۳۰
تاریخ انتشار: ۲۳ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۳:۳۵
روزنامه واشنگتن پست در گزارشی به بررسی رأی موافق سناتور‌های آمریکایی به لزوم پایان دادن به حمایت نظامی کشورشان از عربستان در جنگ یمن پرداخت.

 روزنامه واشنگتن پست در گزارشی به بررسی رأی موافق سناتور‌های آمریکایی به لزوم پایان دادن به حمایت نظامی کشورشان از عربستان در جنگ یمن پرداخت.

به گزارش ­روزنامه واشنگتن پست، مجلس سنای آمریکا با رأی خود به لزوم پایان پشتیبانی نظامی آمریکا از جنگ تحت سرکردگی سعودی‌ها در یمن، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا را توبیخ کرد.

این روزنامه در پایگاه اینترنتی خود در گزارشی نوشت: مجلس سنا روز چهارشنبه با رأی خود خواستار پایان پشتیبانی آمریکا از جنگ تحت سرکردگی سعودی‌ها در یمن شد، که این جدیدترین ضربه به روابط صمیمانه دولت ترامپ با خاندان سعودی، در میان نومیدی فزاینده قانونگذاران آمریکایی از اقدامات ریاض در صحنه جهانی است.

۵۴ رأی موافق در برابر ۴۶ رأی مخالف، دومین رأی‌گیری سنا در چند ماه گذشته در مخالفت با تداوم مشارکت آمریکا در حملات هوایی عربستان سعودی به یمن است.

حملات تحت سرکردگی سعودی‌ها که مراکز غیرنظامی را نیز هدف قرار داده‌اند و مانع از رسیدن محموله‌های کمک‌های بشردوستانه برای یمنی‌ها شده‌اند، از دید سازمان‌های مدافع حقوق بشر در وخامت چیزی که سازمان ملل آن را بدترین فاجعه بشری جهان توصیف کرده، دخیل بوده است.

کریس مورفی (سناتور دموکرات) روز چهارشنبه در صحن عمومی مجلس سنا گفت: "ما نباید در حملاتی هوایی مشارکت داشته باشیم که سازمان ملل به ما می‌گوید احتمالا نقض فاحش حقوق‌بشر است. "

قطعنامه‌ای که در سنا تصویب شد باید در مجلس نمایندگان نیز به تصویب برسد. اعضای مجلس نمایندگان اوایل امسال قطعنامه تقریبا مشابهی برای پایان دادن به مشارکت آمریکا در جنگ یمن صادر کرده بودند. با این حال، اگر رئیس جمهور آمریکا مصوبات کنگره را وتو کند، بعید است هر دو مجلس قانونگذاری آراء کافی را برای فائق آمدن بر وتو او داشته باشند.

پس از قتل جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار سعودی در کنسولگری عربستان در استانبول در سال گذشته، که دستگاه‌های اطلاعاتی اعلام کردند محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی و حاکم بالفعل عربستان دستور آن را داده یا دستکم از آن مطلع بود، مخالفت قانونگذاران آمریکایی با مشارکت دولت این کشور در جنگ یمن افزایش یافت.

سنا سال گذشته به اتفاق آراء رأی داد که ولیعهد عربستان باید در خصوص این قتل پاسخگو باشد. یک گروه دو حزبی از قانونگذاران در طرحی جامع که هنوز به رأی گذاشته نشده، از اعمال تحریم علیه عربستان سعودی بر سر قتل خاشقجی، و نیز توقف ارسال اسلحه به عربستان، حمایت کرده است.

برنی سندرز (سناتور مستقل) که حامی اصلی قطعنامه پایان حمایت آمریکا از عربستان بود چهارشنبه در صحن مجلس سنا گفت: "ما امروز روند بازپس‌گیری حق قانونی خود را با پایان دادن به مشارکت آمریکا در جنگی آغاز می‌کنیم که کنگره مجوز آن را نداده و آشکارا برخلاف قانون اساسی آمریکاست. "

اگر این قطعنامه در هر دو مجلس کنگره آمریکا به تصویب برسد، نخستین بار خواهد بود که کنگره موفق شده است قطعنامه اختیارات جنگ را برای پایان دادن به مشارکت آمریکا در یک تجاوز نظامی مورد استناد قرار دهد.

فردانیوز

برچسب ها: سنا ، حقوق بشر ، بازارنیوز
نظرات کاربران
نام:
ایمیل:
* نظر: