bazarnews

کد خبر: ۵۷۰۴۳
تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۳:۰۸
اگر سپاه اقدام به توقیف نفتکش بریتانیایی " استنا امپرو" در آب‌های خلیج فارس نکرده بود، احتمالا بریتانیا چراغ سبز رفع توقیف نفتکش ایرانی "گریس 1" در جبل‌الطارق را نمی داد.

آزادی نفتکش ایرانی در تنگه "جبل‌الطارق" پس از 6 هفته "کش‌وقوس"، روحیه پیروزمندانه و جسورانه جمهوری اسلامی ایران را تقویت کرده است.

به گزارش عصرایران، وب سایت روزنامه "فایننشال تایمز" با انتشار گزارشی از تقویت روحیه ایستادگی و مقاومت ایرانی‌ها در پی پیروزی ایران در نبرد اراده‌ها با آمریکا و بریتانیا بر سر توقیف نفتکش ایرانی خبر داده است.

بر اساس این گزارش، تلویزیون دولتی ایران روز دوشنبه تصاویری از کشتی با پرچم ایران را در حالی که پیروزی جمهوری اسلامی بر ایالات متحده و انگلیس را تحسین می‌کرد، پخش کرد.

قوه قضاییه ایران هم پس از آزادی نفتکش ایرانی به حکم دادگاهی در جبل الطارق، اعلام کرده به دنبال دریافت خسارت این حادثه از دولت بریتانیاست تا این حادثه درس عبرتی باشد برای دیگران تا فکر توقیف نفتکش‌های ایرانی به سرشان نزند.

وزارت خارجه ایران هم هشدار داد در صورت توقیف دوباره نفتکش" آدریان دریا 1" (نام جدیدی که ایران روی نفتکش گریس 1 گذاشته است) " عواقب سنگینی در انتظار ایالات متحده آمریکا خواهد بود.

 نفتکش "آدریان دریا1" بیش از شش هفته است که کانون ایستادگی بین ایران و غرب بوده است. اکنون حکومت ایران، آزادی آن توسط یک دادگاه جبل‌الطارق را به عنوان شاهدی  مبنی بر پیروزی استراتژی "مقاومت" خود در برابر دولت ترامپ می‌داند.  

نفتکش رفع توقیف شده ایرانی پس از تغییر نام و پرچم/ عکس: آسوشیتدپرس

فایننشال تایمز: آزادی نفتکش ایرانی روحیه پیروزی و جسارت ایران را تقویت کرد

استراتژی مقاومت رویکردی است که دهه‌هاست از سوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به کار گرفته شده و در قالب آن نفوذ منطقه‌ای ایران توسعه یافته است.  ایرانیان می‌گویند ، این نیروی 120 هزار نفری سپاه است،- که آمریکا 2 ماه پیش آن را در فهرست گروه‌های تروریستی گنجانده است- که برنده اصلی آزادی نفتکش ایرانی خواهد بود . پس از این اقدام موقعیت سپاه تقویت شده است.  

"حمیدرضا ترقی" ، سیاستمدار محافظه‌کار ایرانی در این باره گفت: "این پیروزی در جبل‌الطارق نشان داد که ایران بیش از آنکه به دیپلماسی منفعل و مذاکرات بیهوده نیاز داشته باشد ، به اقتدار نظامی سپاه در عرصه بین‌الملل احتیاج دارد... رویکرد انقلابی سپاه بزرگترین قدرت را مجبور به عقب‌نشینی کرد."

از نظر سیاستمداران ایرانی ، اگر سپاه اقدام به توقیف نفتکش بریتانیایی " استنا امپرو" در آب‌های خلیج فارس نکرده بود، احتمالا بریتانیا چراغ سبز رفع توقیف نفتکش ایرانی "گریس 1" در جبل‌الطارق را نمی داد و این پیروزی مدیون اقدام سپاه در توقیف نفتکش بریتانیایی است؛ نفتکشی که به رغم آزادی گریس 1، همچنان در توقیف ایران مانده است.

حوادث اخیر حول و حوش نفتکش‌ها در خلیج فارس و تنگه هرمز با نگرانی دیپلمات‌ها مواجه شده و آنها درباره هرگونه سوء محاسبه احتمالی و عواقب یک تنش و درگیری نظامی در منطقه بیمناک‌اند.

 اما برخی از ایرانیان می‌گویند، موفقیتهای اخیر سپاه در مواجهه با نیروهای نظامی در منطقه، اتفاقا باعث کاهش خطر جنگ و امنیت بیشتر برای کشور شده است. رویا 32 ساله ، یک زن خانه‌دار در این باره به "فایننشال تایمز" گفت: "سپاه آنقدر قدرتمند است که هیچ کسی جرأت جنگ علیه ایران را ندارد..آنچه سپاه در قضیه توقیف نفتکش انجام داد، بسیار موثر بود. "

"سعید لیلاز"،  تحلیلگر اصلاح‌طلب، هم در این باره به تایمز گفت: "این اولین بار طی قرن های اخیر است که ایران نه تنها از لحاظ نظامی در مقابل کشورهای غربی می‌ایستد، بلکه از این بازی برنده بیرون می‌آید... با این حادثه قطعا موقعیت سپاه در ایران تقویت می‌شود." 

"امیل هوکایم" از موسسه بین‌المللی مطالعات استراتژیک  در این باره معتقد است:" آزادی نفتکش ایرانی یک پیروزی برای ایران بود، و اثرگذاری آن بیش از آنکه خارجی باشد در بازی قدرت داخل ایران است.. استراتژی ایستادگی ایران در برابر غرب در قالب  "چیکن استراتژی" (بازی بزدل) است و آنها خوب می‌دانند که میان رقبای غربی آنها تفرقه و چند دستگی است و غربی‌ها جرات ریسک‌های بزرگ را ندارند."

برچسب ها: نفتکش ، آزادی ، گریس 1
نظرات کاربران
نام:
ایمیل:
* نظر: