bazarnews

کد خبر: ۶۱۵۴۴
تاریخ انتشار: ۰۸ آبان ۱۳۹۸ - ۰۹:۱۵
الحاق 3 روستای حسن‌آباد، قاسم‌آباد و علی‌آباد موجب افزایش ساخت و ساز در همدان شده است.

 پیش از تصویب الحاق روستاها در طرح جامع شهر همدان، کارشناسان همدان‌پیام عواقب آن را هشدار داده بودند اما آن طور که شواهد نشان می‌دهد این الحاق‌ها تقریباً بدون مطالعه یا با مطالعه کم در استان تصویب شد و در تیرماه سال جاری نیز به تصویب شورای‌عالی معماری رسید. اکنون کمتر 4 ماه از این مصوبه می‌گذرد و در هر 3 روستا مشکلات و ساخت‌وسازهای غیر مجاز رخ داده و همچنان ادامه دارد. اکنون در این روستاها اغلب مردم نگران آینده شغلی خود هستند که همین معضلاتی را در این مناطق به‌وجود آورده تا جایی که دهیار یکی از روستاها به خبرنگار همدان‌پیام ‌گفت: «من نمی‌دانستم با الحاق قرار بوده چه اتفاقاتی بیفتد، اکنون خسته شده‌ام و می‌خواهم استعفا بدهم». در برخی روستاها، بومی‌ها حتی اجازه نمی‌دهند لوله آب از زمین آنها بگذرد که مبادا آب به منازلی برسد که توسط غیربومی‌ها و به‌صورت غیرمجاز ساخته شده‌اند.
پس از معضلاتی که در روستاهای قاسم‌آباد و علی‌آباد وجود داشت و رسانه‌ای شد، اکنون فرمانده یگان حفاظت امور اراضی سازمان جهادکشاورزی استان همدان به تخریب 15 ساختمان یک تا سه طبقه که به صورت غیرمجاز در اراضی کشاورزی روستای حسن‌‎آباد احداث شده بود اشاره کرده و گفته که این ساختمان‌ها توسط یگان حفاظت امور اراضی و با حضور نماینده دادستانی، نیروی انتظامی و نیروهای شهرداری همدان تخریب شدند اما با الحاق سه روستا به شهر همدان ساخت و سازهای بی‌رویه در اراضی کشاورزی این روستاها شدت گرفته است و حتی برخی اقدام به قطعه‌بندی اراضی کشاورزی و ساخت و ساز کرده‌اند.
جواد کرمی با تأکید بر اینکه در الحاق روستاها به شهر همدان اراضی زراعی الحاق نشده است، یادآور شد: اگر چه روستای حسن‌آباد به شهر همدان الحاق شده است اما اراضی زراعی این روستا شامل شهر نمی‌شود و مالکان برای هرگونه ساخت و ساز و تغییر کاربری باید از جهادکشاورزی استعلام کرده و مجوز دریافت کنند. فرمانده یگان حفاظت امور اراضی سازمان جهادکشاورزی استان همدان با اشاره به اینکه برخی از زمین‌های کشاورزی توسط پیمانکارانی خریداری و به ملک مسکونی تبدیل شده است، به ایسنا گفت: متأسفانه قشر ضعیف جامعه که توان خرید ملک در شهر ندارند، اقدام به خرید این املاک مسکونی می‌کنند که در واقع با این کار به اراضی کشاورزی و باغات و اقتصاد و امنیت غذایی لطمه وارد می‌شود.
وی خاطرنشان کرد: متأسفانه افرادی که اقدام به ساخت و ساز غیرمجاز در زمین های کشاورزی کرده بودند در اجرای حکم مقاومت می‌کردند و اجازه اجرای حکم را به نیروهای یگان حفاظت نمی‌دادند که خوشبختانه با همکاری دادستانی و نیروی انتظامی این احکام به طور کامل اجرا شد.
کرمی با بیان اینکه با ساخت و سازهای غیرمجاز به سازندگان و دولت هزینه تحمیل می‌شود، تأکید کرد: براساس قانون هرگونه ساخت و ساز و احداث بنا در اراضی کشاورزی و باغات باید با استعلام سازمان جهادکشاورزی و اخذ مجوز از این سازمان صورت بگیرد.
وی از مردم خواست تا قبل از هر گونه تغییر کاربری و احداث بنا از سازمان جهادکشاورزی استعلامات و مجوز لازم را اخذ کنند و تصریح کرد: یگان حفاظت امور اراضی تمامی نقاط را رصد می‌کند و سامانه ۱۳۱ نیز در اختیار مردم گذاشته شده تا گزارشات ساخت و سازهای غیرمجاز را به امور اراضی اطلاع دهند.
فرمانده یگان حفاظت امور اراضی سازمان جهادکشاورزی استان همدان در پایان یادآور شد: در صورتی که ثابت شود ساخت و سازهای صورت گرفته در اراضی کشاورزی غیرمجاز بوده است، علاوه بر تخریب بنا، مالک به پرداخت جریمه معادل سه برابر ارزش ملک محکوم می‌‎شود.

نظرات کاربران
نام:
ایمیل:
* نظر: