bazarnews

کد خبر: ۸۵۴۶
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۳۹۵ - ۱۴:۵۶
معاون نظارت بانک مرکزی گفته که اگر بانکی بخشی از تسهیلات پرداختی را بلوکه کند، قاطعانه با آن برخورد و منابع به مشتری بر می‌گردد. این در حالی عنوان می‌شود که نیازی نیست به بانک‌های کوچک مراجعه کرد. بانک‌های بزرگ به راحتی این تخلف آشکار را انجام می‌دهند.
بازار نیوز - بلوکه کردن بخشی از تسهیلات پرداختی به مشتری، مدت‌هاست که از شدت بیشتری برخوردار شده و گیرنده تسهیلات در کنار تمامی چالش‌هایی که در مقابل خود برای دریافت یک وام بانکی دارد، این معضل را هم باید تحمل کند، به طوری که باید در نهایت حدود ۲۵ درصد از آنچه را که بانک‌ها بعد از سختگیری‌ بسیار در اختیار آن قرار می‌دهند به خود بانک سپرده و تا پایان دوره بازپرداخت از آن محروم شود. مثلا دریافت‌کننده وام ۱۰ میلیون تومانی باید در بسیاری از بانک‌ها حدود دو میلیون و۵۰۰ هزار تومان آن را نزد بانک قرار داده و فقط هفت میلیون و۵۰۰ هزار تومان به او پرداخت می‌شود، در این حالت در دوره حداقل سه ساله که برای بازپرداخت زمان دارد ۱۸ درصد بابت وام ۱۰ میلیونی به بانک می‌پردازد و از سویی دیگر از دریافت سود سپرده دو میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی که در بانک قرار داده محروم می‌شود. به عبارتی هم سود تسهیلات پرداخته و هم سپرده‌ای قرار داد که سود آن به بانک تعلق می‌گیرد.

این موضوع بارها از سوی متقاضیان دریافت تسهیلات بانکی و به ویژه تولیدکنندگان مورد انتقاد قرار گرفته است، چرا که در مجموع موجب می‌شود دریافت‌کننده در کنار از دست دادن بخشی از تسهیلات در زمانی که به آن نیاز دارد سودی مضاعف را پرداخت کند. این در حالی است که بلوکه کردن بخشی از منابع جزو دستورالعمل و یا قوانین بانک مرکزی نیست و مکرر اعلام شده که این اقدام بانک‌ها تخلف خواهد بود. با این وجود در حال حاضر کمتر بانکی می‌توان جست‌وجو کرد که برای پرداخت تسهیلات سهمی از آن را برای خود سپرده نکند.

اخیرا معاون بانک مرکزی در این باره از نظارت این بانک بر بانک‌ها برای پیشگیری از چنین موضوعی سخن گفته و اطمینان داده که اگر مشتری برای تسهیلات به بانکی مراجعه و بانک از محل آن بخشی را بلوکه کند خلاف مقررات است و در صورت مشاهده قاطعانه با این تخلف برخورد و منابع به مشتری هم باز می‌گردد. البته حیدری گفته که شاید اگر بانکی چنین اقدامی انجام می‌دهد درباره‌ نوع وثیقه توافقی صورت گرفته و تخطی انجام نشده است.

گرچه معاون نظارت بانک مرکزی به گونه‌ای سخن گفته که انگار بلوکه کردن بخشی از تسهیلات پرداختی به ندرت در بانک‌ها اتفاق می‌افتد و اگر هم چنین جریانی وجود دارد، احتمالا طبق توافق بین طرفین است، اما لازم به یادآوری است که نیازی وجود ندارد افراد ناظر بانک مرکزی برای مشاهده چنین تخلفاتی به بانک‌های کوچک و یا موسسات اعتباری و حتی غیرمجاز هم مراجعه کنند،   کافی است به یکی از شعب بانک‌های بزرگ مراجعه شود تا دید که در کنار همه سختگیری‌هایی که برای پرداخت تسهیلات می‌شود چگونه مشتری ملزم به قراردادن ۲۵ درصد وام دریافتی است.

وقتی که معاون نظارت بانک مرکزی که معتقد است امسال از سالهای بی نظیر نظارتی این بانک است و می‌گوید اگر چنین تخلفی مشاهده شود پول مشتری را باز می‌گردانیم شاید لازم باشد این روزها بانک مرکزی به شعب مختلف بانک‌ها مراجعه و این گله مشتریان را رسیدگی کند و ضمن برخورد قاطعی که از آن سخن گفته پول بلوکه شده دریافت‌کنندگان وام را از بانک گرفته و به آنها بازگرداند.

با این حال بر اساس آنچه که مدیران بانکی و کارشناسان عنوان می‌کنند گرچه در حال حاضر سود سپرده به عنوان یکی از هزینه‌های بالا تا حد زیادی کاهش یافته، اما سایر هزینه‌ها و همچنین سپرده‌های با سودهای بالا که بانک‌ها در سال‌های قبل جذب کرده‌اند، اکنون موجب شده تا بهای تمام شده پول برای آنها در مقابل درآمد به دست آمده بیشتر باشد، چرا که اکنون بانک‌ها با کاهش سود تسهیلات(منبع اصلی درآمد بانک‌ها) توان پاسخ گویی به هزینه‌ها را تا حدی از دست داده‌اند و موجب شده تا به سمت جبران این کسری از منابع دیگری بروند. اینجاست که با نگه داشتن بخشی از تسهیلات اعطایی در طول  دوره بازپرداخت، سود کسر شده از وام بانکی را به گونه‌ای تامین می‌کنند.
ایسنا
برچسب ها: بازار ، بازار نیوز ، bazarnews ، بانک ، وام
خبرهای مرتبط
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
رسول
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۱۸ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۸
0
0
سلام باید به جرات عرض کنم بانک مرکزی دروغ میگوید بنده از یک موسسه وام گرفتم 20 درصد وام را مسدود کرد وقتی به بانک مرکزی شکایت بردم اول اینکه تا 4 ماه جوابم را نمیدادند بعد از پیگیری از طریق سازمان بازرسی مجبور شدند جواب بدهند ولی کاملا قاطعانه اعلام نمودند بانک هیچگونه تخلفی نکرده تمام این صحبتها و بخشنامه ها فقط برای فریب اذهان عمومی است و هیچ اراده ای برای مقابله وجود ندارد از مسئولین بانک مرکزی خواهش میکنم اگر تصمیم ندارید مقابله کنید لااقل بی جهت بخشنامه صادر نکنید چون الان سیاه کردن کاغذ یعنی از بین رفتن درختان حداقل به درختان رحم کنید به مردم که رحم نمیکنید
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۲۹ - ۱۳۹۶/۰۵/۲۰
0
0
واقعا موندیم دم خروسوباورکنیم یاقسم حضرت عباس رومن 50ملیون وام گرفتم 10ملیونش روبدون هیچ دلیلی بلوکه کردن هیجاهم پاسخگونیست فقط حرف وحرف.نمیدونم به این کاربانکاچی میگن بهش غیرازدزدی وربااسمش گذاشتن بانکداری اسلامی
محمد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۳۴ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۲
0
0
موسسه كوثر سال 1392وامي با سود 21درصد به ادعاي خودشان با عنوان فرهيختگان به پزشكان ميدادندمن50ميليون تقاضاكردم .وبعدازطي مراحلي دادند ولي گفتند40تومان مي تواني بگيري و10تومان آنرا درحساب قرض الحسنه بنام همسرم بلوك كردندبازپرداخت وام رادر60قسط 1352600تومان بايد طي 5سال انجام بدهم آلان بامحاسبه فرمول سود بانكي فهميده ام چه كلاه كشادي سربنده وامثال ما گذاشته اندومي گذارندبابت40تومان وام به جاي21درصد سود31درصدبه حلقم بسته اند آيا رواست درسايه جمهوري اسلامي چنين تخلفات اشكاري از سوي موسسات كه با انبوهي از ملت سركار دارند انجام شودوببينيم كه هيچ دادرس واحقاق كننده حقي وجود ندارد وطرح شكايت هم همانطور كه در كامنت ها آمده است به جايي نمي رسد.
نظرات کاربران
نام:
ایمیل:
* نظر: