bazarnews

کد خبر: ۱۰۱۸۳۸
تاریخ انتشار: ۰۴ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۶:۱۹
در گفتگو با بازارنیوز مطرح شد؛
نماینده جامعه کارگری در شورای عالی کار ضمن تشریح راه‌های دولت برای ایجاد مشاغل پایدار در استان‌های مرزی گفت: مسئله دردآوری که اکنون در استان‌های مرزی وجود دارد این است که بعضی از جوانان در ساکن نواحی غربی کشور با وجود دارا بودن تحصیلات عالیه علمی، به دلیل مشکلات اقتصادی و نبود شغل مجبور به کولبری شده‌اند.

کولبری؛ شغل جوانان بیکار در استان‌های غربی/ دولت چگونه می‎ تواند در استان‌های مرزی مشاغل پایدار ایجاد کند؟

گروه کار و تعاون بازارنیوز- سعید ترکاشوند؛ در جلسه بعدازظهر روز یکشنبه (۳ بهمن) هیات دولت به ریاست سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور کشورمان، با توجه به وجود نابرابری‌ها و توسعه نامتوازن بخش‌های جغرافیایی کشور به ویژه در مناطق مرزی به لحاظ ویژگی‌های جغرافیایی و سیاسی خاص آن‌ها و عدم دسترسی به فرصت‌ها و منافع حاصل از رشد و توسعه، هیات دولت با هدف بهبود وضع معیشتی و کسب کار مرزنشینان، پیشنهاد مشترک ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مبنی بر «برنامه ملی تقویت کسب و کار، معیشت مرزنشینان و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق مرزی» را به تصویب رساند.


در همین راستا «محمد‌رضا تاجیک» نماینده جامعه کارگری در شورای عالی کار در گفتگو با بازارنیوز پیرامون پیش شرط‌های لازم برای ایجاد مشاغل پایدار در استان‌های مرزی اظهار کرد: مطمئنا یکی از راه‌هایی که می‌توان این هدف را با استفاده از آن محقق ساخت، آینده پژوهی در تفکیک نوع و ماهیت مشاغلی است که با توجه به اقلیم، آداب و رسوم هر استان مورد قرابت داشته و با تکیه بر همین نیاز می‌توان مشاغلی پایدار را برای ساکنین مرزی تعریف کرد.


این کارشناس حوزه اشتغال با بیان این که اگر دولت خواهان و به دنبال رشد و توسعه مشاغل پایدار در مناطق مرزیست، موظف است یک برنامه‌‎ریزی بلند مدت چهار ساله را در دستور کار خود قرار دهد، گفت: برای تحقق چنین هدفی نمی‌توان انتظار داشت که در طول فاصله زمانی دو، سه و یا ۶ ماهه آثار مثبت و نهایی خود را نشان دهد بلکه با برنامه‌ریزی دقیق این امر توسط کارشناسان این حوزه دولت می‌تواند این انتظار را داشته باشد که در پایان دوره نخست خود (۴ سال نخست دولت سیزدهم) خروجی مثبتی را درزمینه ایجاد اشتغال پایدار در استان‌های مرزی به دست آورد.


وی خاطر نشان کرد: به عنوان نماینده جامهه کارگری همواره گلایه‌های متعددی پیرامون نحوه ایجاد اشتغال در استان‌های غربی کشور به دولت قبلی و تا حدودی نسبت به دولت جدید داشته‌ام؛ و در حال حاضر ما نواحی غرب و شمال غرب کشور شاهد کولبر‌هایی هستیم در فصل زمستان با مشکلات بسیار زیادی دست و پنجه نرم می‌کنند؛ متاسفانه سال پیش تعدادی از این کولبر‌ها جان خود را در این راه از دست دادند. دولت می‌تواند برای حل این مشکل برنامه‌ریزی منسجمی برای استان‌های مرزی واقع در غرب کشور داشته باشد.


نماینده جامعه کارگری کشور همچنین افزود: علاوه بر نواحی غربی، در استان‌های شرق و جنوب شرقی کشور نیز با توجه به پتانسیل‌های موجود در این مناطق، دولت می‌تواند اقدامات شایسته‌ای را برای تحقق مشاغل پایدار در این نواحی انجام دهد. طی سال‌های اخیر نبود یک برنامه‌ریزی منسجم از سوی دولت برای ایجاد مشاغل پایدار در استان‌های مرزی، باعث شده است که اقتصاد کشور با پدید‌های آسیب زایی همچون در بحث ورود و خروج و کالا قاچاق و از همه بدتر قاچاق سوخت دست و پنجه نرم کند. اگر دولت بتواند در این استان‌ها هزینه‌های مناسبی را صرف ایجاد مشاغل پایدار کند، در نهایت موفق به کاهش میزان قاچاق کالا و سوخت خواهد شد.


برخی ازجوانان تحصیل کرده به دلیل نبود شغل کولبری می‌کنند


تاجیک در پاسخ به این سوال که آیا با ایجاد مشاغل پایدار در استان‌های مرزی می‌شود پس از گذشت حداقل چهار سال پدیده کوله بری را در استان‌های غربی حذف کرد یا خیر گفت: بحث کولبری چهارجوب‌های خاص خود را دارد و عمدتا در برخی زمینه‌ها ارتباط تنگاتنگی با اقتصاد کلان کشور دارد؛ حذف کولبری در استان‌های غربی صرفا اینگونه نیست که دولت بگوید دو کارخانه بزرگ در نواحی غربی کشور راه اندازی می‌کنیم و کولبری حذف خواهد شد؛ خیر.


این کارشناس حوزه اشتغال اختلاف قیمت سوخت در ایران نسبت به کشور‌های همسایه، مراحل بررسی واردات کالا از گمرک و در آخر موضوعات مرتبط با بازار ارز را از جمله اصلی‌ترین موارد تداوم قاچاق کالا از طریق کولبری دانست و در خصوص آن گفت: تمامی این موارد در کنار یکدیگر باعث می‌شود که کالا‌هایی که درکشور تولید نمی‌شوند و یا یا هزینه‌های زیادی برای تولید آن‌ها صرف می‌‍‌شوند، از طریق قاچاق و به روش‌های غیرقانونی وارد کشور شودند.


وی در پایان تاکید کرد: در این میان عده‌ای از سودجویان نیز هستند که تحت هر شرایطی کار خود را می‌کنند؛ متاسفانه مسئله درآوری که وجود دارد این است که بعضی از جوانان ساکن نواحی غربی کشور حتی با وجود تحصیلات عالیه علمی، به دلیل مشکلات اقتصادی و نبود شغل مجبور به کولبری شده‌اند؛ مطمئنا کسی که تحصیل کرده باشد، در صورت وجود یک شغل مناسب حاضر به انجام کولبری نخواهند شد.


پایان پیام//

نظرات کاربران
نام:
ایمیل:
* نظر: