bazarnews

کد خبر: ۱۰۳۲۹۸
تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۴
در نشست خبری رئیس سازمان تعزیرات مطرح شد؛
رئیس سازمان تعزیرات ضمن تاکید بر افزایش اختیارات این سازمان در بحث مبارزه با قاچاق کالا و گرانفروشی گفت: در ۶ ماهه دوم سال ۱۴۰۰ این سازمان ۵۷ هزار پرونده قاچاق کالا را به ارزش ۸۲ هزار میلیارد ریال مختومه اعلام کرده است.

جریمه ۸ میلیاردی پرونده‌های قاچاق در نیمه دوم سال ۱۴۰۰/ اختیارات سازمان تعزیرات باید افزایش یابد.

گروه صنعت، معدن و تجارت بازارنیوز- سعید ترکاشوند؛«احمد اصانلو» رئیس سازمان تعزیرات حکومتی در این نشست با اشاره به اختیارات سازمان تعزیرات حکومتی اظهار کرد: سازمان تعزیرات حکومتی وظیفه اصلی‌ش رسیدگی به گزارشات تخلفات بازار و قاچاق کالا و ارز است.

وی افزود: ما براساس قانون موجود، اگر حوزه تنظیم گری نظارت بر بازاری را ۴ حلقه نظارت، بازرسی و کشف تخلف بدانیم، حلقه آخر یعنی حلقه رسیدگی به تخلف به سازمان تعزیرات حکومتی سپرده شده است.

اصانلو با اشاره به تحولات قانونی در خصوص وظایف سازمان تعزیرات گفت: تا قبل از تصویب قانون نظام صنفی، نظارت، بازرسی و کشف تخلف نیز به عهده سازمان تعزیرات حکومتی بود، ولی در حال حاضر این وظایف به نهاد‌های دیگر سپرده شده است. نتیجه این تحولات قانونی این شد که سازمان تعزیرات حکومتی نقش شبه قضایی‌ش تقویت شود، ولی ما اعتقاد داریم که این قوانین مختص شرایط عادی بازار است و در شرایط اضطراری و جنگ اقتصادی که ما در آن به سر می‌بریم، قوانین عادی جوابگو نیست.

وی افزود: در شرایط عادی که بازار خودش بر خودش باید نظارت داشته باشد، وضعیت مطلوب خواهد بود و ایرادی ندارد، ولی در شرایط جنگ اقتصادی ما معتقدیم اگر قرار است تنظیم گری رخ دهد باید سازمان تعزیرات نظارت را انجام دهد.

رئیس سازمان تعزیرات ادامه داد: در همین راستا ما متنی پیشنهادی به سران قوا و دولت دادیم تا قوانین اصلاح شود و دلیل تقدیم متن به سران قوا نیز این بود که فرایند طولانی اصلاح قوانین تسریع شود. مبنای این پیشنهادات این است که سازمان تعزیرات حکومتی بتواند به عنوان کاشف حضور داشته باشد و نظارت، کشف تخلف و رسیدگی مجددا به سازمان تعزیرات داده شود و به مدت ۶ ماه تا یک سال همان شرایط قبل از سال ۹۲ اعمال شود.

اصانلو گفت: در گذشته در همان لحظه کشف تخلفات، رسیدگی و صدور و اجرای جریمه در همان لحظه انجام می‌شد.

وی در ادامه با اشاره به حوزه‌های رسیدگی سازمان تعزیرات گفت: سازمان تعزیرات تخلفات حوزه بازار، حوزه بهداشت درمان و حوزه قاچاق کالا و ارز را رسیدگی می‌کند که در ۶ ماه گذشته تعداد پرونده‌های ورودی در این ۳ حوزه ۳۸۵ هزار و ۸۷۳ پرونده بوده است که ۳۷۸ هزار پرونده مختومه شده و مجموعه محکومیت ریالی این پرونده‌ها ۱۲۹۵۶۴ میلیارد ریال بوده است و ۱۱ هزار و ۴۰۱ میلیارد ریال نیز میزان وصولی ما از محکومیت‌ها از حیث اجرای احکام بوده است.

وی ادامه داد: در حال حاضر میانگین رسیدگی به پرونده‌ها در سازمان تعزیرات ۴۲ روز است که میانگین زمان رسیدگی در شعب بدوی ۲۱ روز و شعب تجدید نظر نیز ۲۱ روز بوده است.

اصانلو با اشاره به محدودیت‌های نیروی انسانی سازمان تعزیرات گفت: در برخی مناطق، چند شهرستان یک رئیس شعبه دارد و با کمبود نیرو مواجه هستیم و هر شعبه به صورت میانگین در هر ماه بیش از ۲۰۰ پرونده بررسی می‌کنند که البته تمهیدات و هماهنگی‌هایی با دولت برای افزایش نیرو صورت گرفته است.

رییس سازمان تعزیرات حکومتی در ادامه و در خصوص درج قیمت تولید روی کالا‌ها گفت: این امر کار مثبت و مفیدی است به شرط اینکه نظارت کافی روی آن انجام شود. بر اساس تصمیم وزارت صمت، روی بخش اعظمی از کالا‌ها باید قیمت تولید درج شود. مشکلی که در عمل برای مصرف کننده مطرح می‌شود این است که قیمت تمام شده چقدر است و اینکه فروشنده چه میزان سود روی آن احتساب می‌کند.

وی ادامه داد: مراجع نظارتی ما باید تکلیف خود را در این رابطه انجام دهند.

اصانلو  درباره قیمت‌های بالا برخی کالا‌های اساسی از جمله برنج در فروشگاه‌های اینترنتی اظهار کرد: در حال حاضر وظیفه نظارت بر بازار و کشف تخلف از سازمان تعزیرات حکومتی سلب شده است و صرفا به سازمان تعزیرات گفته شده است که صرفا سازمان تعزیرات باید بنشیند و به شکایات ارجاعی رسیدگی کند. البته ما به دنبال گرفتن این اختیارات هستیم و در حال حاضر نیز برای نظارت بر بازار کمک می‌کنیم و همین گشت‌های مشترک در همین راستا است، ولی باید این اختیارات قانونی را به ما بدهند.

اصانلو درباره پرونده‌های حوزه بهداشت و درمان اظهار کرد: میزان پرونده‌های وارده در حوزه بهداشت و درمان در ۶ ماه گذشته ۳۲ هزار پرونده بوده که ۳۱ هزار مختومه شده است و میزان جریمه محکوم شده در این حوزه نیز ۷۴۳ میلیارد ریال بوده است.

رئیس سازمان تعزیرات درباره تخلفات فروشگاه‌های اینترنتی گفت: آمار ارائه شده درباره تخلفات فروشگاه‌های اینترنتی و غیراینترنی است و در خصوص فروشگاه‌های اینترنتی نیز در حال حاضر آمار تفکیکی نداریم.

اصانلو گفت: در گذشته در همان لحظه کشف تخلفات، رسیدگی و صدور و اجرای جریمه در همان لحظه انجام می‌شد.

وی در ادامه با اشاره به حوزه‌های رسیدگی سازمان تعزیرات گفت: سازمان تعزیرات تخلفات حوزه بازار، حوزه بهداشت درمان و حوزه قاچاق کالا و ارز را رسیدگی می‌کند که در ۶ ماه گذشته تعداد پرونده‌های ورودی در این ۳ حوزه ۳۸۵ هزار و ۸۷۳ پرونده بوده است که ۳۷۸ هزار پرونده مختومه شده و مجموعه محکومیت ریالی این پرونده‌ها ۱۲۹۵۶۴ میلیارد ریال بوده است و ۱۱ هزار و ۴۰۱ میلیارد ریال نیز میزان وصولی ما از محکومیت‌ها از حیث اجرای احکام بوده است.

 

 اصانلو همچنین درباره میزان جریمه‌های پرونده‌های قاچاق کالا گفت: بنا بر آخر گزارشات سازمان، در ۶ ماهه دوم سال ۱۴۰۰  از میان ۵۹ هزار پرونده قاچاق کالا، ۵۷ هزار مورد به ارزش ۸۲ هزار میلیارد ریال مختومه اعلام شده است.

 

وی ادامه داد: در حال حاضر میانگین رسیدگی به پرونده‌ها در سازمان تعزیرات ۴۲ روز است که میانگین زمان رسیدگی در شعب بدوی ۲۱ روز و شعب تجدید نظر نیز ۲۱ روز بوده است.


معاون وزیر داد گستری با اشاره به محدودیت‌های نیروی انسانی سازمان تعزیرات گفت: در برخی مناطق، چند شهرستان یک رئیس شعبه دارد و با کمبود نیرو مواجه هستیم و هر شعبه به صورت میانگین در هر ماه بیش از ۲۰۰ پرونده بررسی می‌کنند که البته تمهیدات و هماهنگی‌هایی با دولت برای افزایش نیرو صورت گرفته است.

اصانلو درباره قیمت‌های بالا برخی کالا‌های اساسی از جمله برنج در فروشگاه‌های اینترنتی اظهار کرد: در حال حاضر وظیفه نظارت بر بازار و کشف تخلف از سازمان تعزیرات حکومتی سلب شده است و صرفا به سازمان تعزیرات گفته شده است که صرفا سازمان تعزیرات باید بنشیند و به شکایات ارجاعی رسیدگی کند. البته ما به دنبال گرفتن این اختیارات هستیم و در حال حاضر نیز برای نظارت بر بازار کمک می‌کنیم و همین گشت‌های مشترک در همین راستا است، ولی باید این اختیارات قانونی را به ما بدهندوی تصریح کرد: گاهاً برای رسیدگی به تخلفی که جریمه ۸۰ هزار تومانی دارد، هزینه رسیدگی به پرونده ۴۰۰ هزار تومان است.

«رضا ابوالقاسمی» مدیرکل نظارت و هماهنگی گشت‌های مشترک سازمان تعزیرات حکومتی در ادامه این نشست در باره جزئیات طرح نوروزی تعزیرات و اینکه این طرح با چه تعداد نیرو اجرا می‌شود گفت: طرح نوروزی از امروز تا ۱۴ فروردین است. تعامل بسیار خوبی با جهاد کشاورزی و اصناف و بسیج برای اجرای این طرح داریم. نقاط تمرکزی که برای خرید‌های نوروزی داریم، نمایشگاه‌های بهاره، شرکت‌های فروش بلیط و میادین میوه و تره بار است.

وی افزود:۴۰۰ تا ۴۵۰ رئیس شعبه در طرح ما روزانه حضور دارند. ۵۰۰ تا ۶۰۰ پرسنل اداری هم در این طرح شرکت می‌کنند.

ابوالقاسمی تصریح کرد: اولویتی که ما داریم در رابطه با طرح نوروزی و همچنین طرح مربوط به ماه رمضان است و در همین رابطه ۷ هزار گشت در رابطه به احتکار انجام و انبار‌های متعددی سرکشی شده است.

رئیس سازمان تعزیرات حکومتی در ادامه نشست درباره پرونده‌های حوزه قاچاق گفت: از حیث قاچاق ورودی بیشترین تراکم پرونده‌ها مربوط به پوشاک و لوازم خانگی است و از حیث قاچاق خروجی بیشترین پرونده‌ها درباره قاچاق سوخت و فراورده‌های نفتی است.

ابوالقاسمی ادامه داد: در حال حاضر به دنبال طراحی اپلیکیشنی هستیم که مصرف کننده هر کجا تخلفی را دید، با بارگذاری مدارک اعلام کند.

در انتهای نشست رئیس سازمان تعزیرات با شرکت در یک گشت مشترک نظارت بر بازار طرح نوروزی ۱۴۰۱ سازمان تعزیرات حکومتی را افتتاح کرد.

 

پایان پیام//

نظرات کاربران
نام:
ایمیل:
* نظر: