bazarnews

کد خبر: ۱۰۵۰۰۷
تاریخ انتشار: ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۰:۳۶
رئیس هیات مدیره کانون انجمن‌های صنفی جایگاه‌داران کشور با اشاره به اینکه جایگاه‌داران با مشکلات فراوانی در حوزه درآمدی مواجه هستند، گفت: متاسفانه ۶۰ درصد جایگاه‌های عرضه سوخت کشور به دلیل مشکلات مالی در آستانه ورشکستگی و تعطیلی قرار دارند.

همایون صالحی عمده مشکلات جایگاه‌داران کشور را پایین بودن کارمزد فروش و درآمد آن‌ها دانست و افزود: کارمزد جایگاه داران نه تنها براساس نرخ تورم روز افزایش نداشته بلکه ضریب این میزان هم بسیار کم است لذا بر اساس نرخ کارشناسی در امسال کارمزد فروش هر لیتر بنزین باید به ۳۸۰ تومان و کارمزد فروش هر لیتر نفت گاز هم باید ۱۰۰ درصد افزایش یابد.

تاکنون هیچ چشم‌اندازی برای مبلغ کارمزد جایگاه‌داران تعیین نشده است
وی با اشاره به اینکه در سال گذشته کارگروهی برای تعیین نرخ کارمزد سال ۱۴۰۰ تشکیل شد، گفت: نرخ کارشناسی، افزایش ۸۰ درصدی نرخ کارمزد بود، اما با جلسات، آنالیز و مستندسازی‌هایی که انجام شد و در کمال ناباوری فقط ۲۵ درصد به کارمزد فروش جایگاه‌داران اضافه شد و به جای نرخ ۲۲۴ تومان، نرخ ۱۵۷ تومان تعیین شد که ۷۰ تومان کمتر از نرخ کارشناسی شده بود و این ضربه مهلکی به جایگاه داران کشور در سال گذشته وارد کرد.


رئیس انجمن صنفی جایگاه داران استان کرمانشاه سهمیه بندی بنزین در آبان ۱۳۹۸ و شیوع کرونا را باعث کاهش ۳۰ درصدی فروش جایگاه داران دانست و افزود: به دلیل رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی میزان فروش سوخت به حدی کاهش یافت که در ۴۰ ساله اخیر بی‌سابقه بود و در آن زمان هم بسیاری از جایگاه‌های عرضه سوخت تا مرز تعطیلی رفتند، اما با وام و قرض خدمت رسانی به مردم را قطع نکردند.


صالحی با اشاره به اینکه مصوبه هیات وزیران در دولت قبل که الزاماتی را برای جایگاه داران تعیین کرده بود و به هیچ عنوان در نرخ کارمزد آن‌ها لحاظ نشده بود، عملا کمر جایگاه داران را شکست، تصریح کرد: امسال هم که ۵۷ درصد به دستمزد و بیمه کارگران اضافه شده و این در حالی است که در آخرین جلسه‌ای که ۲۹ فروردین ۱۴۰۱ برگزار شد هیچ چشم‌اندازی برای میزان افزایش نرخ کارمزد جایگاه داران تعیین نشده، ولی حقوق کارگران باید از اول فروردین به روز شود.

جایگاه‌داران براساس قانون نباید مالیات بر ارزش افزوده پرداخت کنند
رئیس هیات مدیره کانون انجمن‌های صنفی جایگاه‌داران کشور در بخش دیگری از صحبت‌های خود تحمیل پرداخت مالیات بر ارزش افزوده را یکی دیگر از مشکلات جایگاه داران برشمرد و گفت: از آنجاییکه جایگاه داران حق العمل واقعی نیستند و محصول آن‌ها متعلق به شرکت پخش است لذا طبق قانون مشمول مالیات بر ارزش افزوده نیستند.

وی با اشاره به اینکه ما مالک کالا نیستیم و فقط امانت دار شرکت پخش هستیم، افزود:، اما در کمال ناباوری اعلام کردند هر جایگاه به صورت جداگانه باید مالیات بر ارزش افزوده پرداخت کند در صورتیکه به جای تشکیل چهار هزار و ۲۰۰ پرونده در سازمان امور مالیاتی، شرکت پخش می‌تواند از مقدار کارمزد مالیات را بردارد و از تشکیل ۱۶ هزار و ۸۰۰ پرونده جدید مالیاتی جلوگیری کند.

کارمزد جایگاه داران عرضه سی ان جی باید ۱۰۰ درصد افزایش یابد
صالحی تعداد واحد‌های عرضه سی ان جی در کشور را ۲ هزار و ۴۹۵ واحد با ۲۲ میلیون مترمکعب توزیع روزانه برای چهار میلیون خودرو کشور عنوان کرد و گفت: اگر کارمزد این جایگاه‌ها هم ۱۰۰ درصد افزایش نداشته باشد قادر به ادامه فعالیت نخواهند بود و این در حالی است که تجهیزات این جایگاه‌ها مدام نیازمند تعمیر و بهسازی است و اگر جایگاه داران توان این کار را نداشته باشند صدمات جانی برای کارگران و مراجعه‌کنندگان را به همراه دارد.

این مسئول صدور مجوز‌های بی‌رویه را یکی دیگر از چالش‌های موجود دانست و گفت: یک رای ما در برابر پنج رای دیگر تعیین‌کننده نیست و متاسفانه عده‌ای با رانت، رشوه و نفوذ در دستگاه‌های ذی ربط، برای خود و یا بستگانشان مجوز احداث جایگاه می‌گیرند در صورتیکه با این اقدام هم خود را نابود می‌کنند و هم جایگاه‌های همجوار خود را با مشکلات فراوانی روبه‌رو می‌نمایند.

توزیع روزانه ۸۶ میلیون لیتر بنزین و ۵۰ میلیون لیتر گازوییل
رئیس انجمن صنفی جایگاه داران استان کرمانشاه با اشاره به اینکه شرکت‌هایی بدون تخصص و تجربه و فقط براساس رانت و رابطه به عنوان نماینده چندین جایگاه انتخاب شدند، اظهار کرد: این شرکت‌ها را خود جایگاه داران باید تشکیل می‌دادند و از همان ابتدا هم هشدار داده بودیم که تشکیل این شرکت‌ها نتیجه بخش نیست و در نهایت شرکت پخش باید مستقیما با خود جایگاه داران به توافق برسد و قرارداد امضا کند.

صالحی تعداد واحد‌های عرضه بنزین در کشور را چهار هزار و ۲۰۰ و تعداد واحد‌های عرضه گازوییل را ۲ هزار و ۴۵۰ واحد عنوان کرد و گفت: در فروردین امسال به طور میانگین روزانه ۱۱۰ میلیون لیتر بنزین در کشور توزیع شده و در سال گذشته هم به طور میانگین روزانه ۸۶ میلیون لیتر بنزین و ۵۰ میلیون لیتر گازوییل در کشور توزیع شد.

/ ایرنا

نظرات کاربران
نام:
ایمیل:
* نظر: