bazarnews

کد خبر: ۱۱۲۴۵۴
تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۲
برای حفظ ارزش پول و قدرت خرید، افراد به سرمایه‌گذاری رو می‌آورند. در بعضی از بازار‌های مالی مانند مسکن، امکان سرمایه گذاری با مبالغ اندک وجود ندارد و نسبت به بازار‌های دیگر، نقدشوندگی پایینی دارد.

 

صندوق‌های سرمایه گذاری

برای حفظ ارزش پول و قدرت خرید، افراد به سرمایه‌گذاری رو می‌آورند. در بعضی از بازارهای مالی مانند مسکن، امکان سرمایه گذاری با مبالغ اندک وجود ندارد و نسبت به بازارهای دیگر، نقدشوندگی پایینی دارد. این در حالی است که بورس این امکان را به افراد می‌دهد که با هر میزان سرمایه، مسیر سرمایه‌گذاری خود را براساس اهداف مالی و افق زمانی مورد نظر خود تنظیم کنند و دارایی خود در بورس را به سهولت و در مدت زمان کم به فروش برسانند. سرمایه‌گذاری در بورس با توجه به امکان انتخاب راهکار سرمایه‌گذاری متناسب با شرایط شخصی، یکی از گزینه‌های مطلوب برای سرمایه‌گذاران است.

سرمایه‌گذاری در بورس را می‌توان به دو شکل مستقیم و غیر مستقیم انجام داد. در حالت اول فرد سرمایه‌گذار خود به خرید و فروش اوراق بهادار می‌پردازد که موفقیت در این مسیر به یادگیری انواع روش‌های تحلیلی و اختصاص زمان کافی نیاز دارد.

حالت دوم هنگامی است که افراد فرصت کافی برای آموزش و انجام معاملات ندارند و ترجیح می‌دهند سرمایه خود را به صندوق‌های سرمایه‌گذاری یا خدمات سبدگردانی بسپارند تا به جای آن‌ها در چارچوب قوانین و مقررات در دارایی‌های مناسب سرمایه‌گذاری کنند.

صندوق سرمایه‌گذاری محلی برای جمع‌آوری وجوه اشخاص مختلف حقیقی و حقوقی و سرمایه‌گذاری در دارایی‌های مناسب جهت تحقق بازدهی مطلوب و کسب انتفاع است. انواع گوناگونی از صندوق‌ها با سطوح ریسک‌پذیری مختلف در بازار سرمایه وجود دارند و افراد می‌توانند متناسب با شرایط خود در آن‌ها سرمایه‌گذاری کنند.

انواع صندوق‌های سرمایه‌گذاری

بطور کلی صندوق‌ها شامل دو نوع قابل معامله (ETF) و صدور و ابطالی هستند. افراد می‌توانند متناسب با سطح ریسک‌پذیری و اهداف مالی خود در انواع صندوق‌ها شامل صندوق‌های سرمایه‌گذاری در اوراق بهادار با درآمد ثابت، صندوق‌های تضمین اصل سرمایه، صندوق‌های شاخصی، صندوق‌های سهامی، صندوق‌های مختلط، صندوق‌های اهرمی، صندوق‌های طلا و صندوق‌های بخشی سرمایه‌گذاری کنند.

صندوق بخشی چیست؟

صندوق سرمایه‌گذاری بخشی یکی از انواع صندوق‌های قابل معامله در بازار سرمایه است که در یک صنعت مشخص یا بخش معینی از اقتصاد سرمایه‌گذاری می‌کند. این صندوق‌ها می‌توانند در هر یک از صنایع بازار مانند داروسازی، فلزات، پتروشیمی، خودرو، غذایی، فناوری و … سرمایه گذاری کنند.

صندوق‌های سرمایه‌گذاری سهامی معمولا برای کنترل ریسک، در صنایع مختلفی سرمایه‌گذاری می‌کنند. این در حالی است که یک صندوق بخشی عمدتا در یک صنعت معین سرمایه‌گذاری می‌کند و به سرمایه‌گذاران خود کمک می‌کند تا از بازدهی یک صنعت مشخص بطور کامل برخوردار شوند.

به عنوان مثال یک صندوق بخشی خودرویی بر سرمایه‌گذاری در سهام شرکت‌های فعال در صنعت خودروسازی تمرکز می‌کند، یا یک صندوق بخشی پتروشیمی اکثر دارایی خود را در سهام شرکت‌های پتروشیمی سرمایه‌گذاری می‌کند. به دلیل وجود نوسان‌ها و عوامل گوناگون موثر بر هر یک از صنایع، صندوق‌های بخشی در مقایسه با صندوق‌های سهامی و مختلط که در صنایع مختلف سرمایه‌گذاری می‌کنند، می‌توانند ریسک و البته بازدهی بالاتری داشته باشند.

صندوق‌های بخشی مطابق قوانین و مقررات، حداقل ۷۰ درصد از کل دارایی‌های خود را الزاما در سهام یک صنعت خاص سرمایه‌گذاری می‌کنند و تا حداکثر ۱۰ درصد از دارایی‌های خود را می‌توانند در سهام سایر صنایع بازار سرمایه سرمایه‌گذاری کنند.

سرمایه‌گذاری سهامی سیمانی

صندوق سیمانی یکی از انواع صندوق‌های بخشی بازار سرمایه است که بر سرمایه‌گذاری در سهام شرکت‌های فعال در صنعت سیمان، گچ و آهک متمرکز است. بدیهی است چنانچه به هر دلیلی سهام این صنعت در بازار با افزایش قیمت مواجه شوند، صنعت مذکور نیز رشد و بازدهی مطلوبی را تجربه خواهد کرد. البته در صورت کاهش قیمت سهام در این صنعت، صندوق بخشی مربوطه نیز با افت ارزش روبرو می‌شود.

بازدهی مناسب صنعت سیمان در گذشته محرک سرمایه‌گذاران علاقمند به این صنعت برای سرمایه‌گذاری در سهام و صندوق‌های بخشی این حوزه است. یکی دیگر از جذابیت‌های بخش سیمانی، معمولا درصد تقسیم سود بالای شرکت‌های این صنعت است. همچنین بازدهی شاخص صنعت سیمان در بازه بلندمدت حاکی از عملکرد بهتر آن نسبت به شاخص کل بورس و دیگر بازارهای موازی است و این موضوع بر جذابیت صندوق مذکور می‌افزاید.

صندوق سیمانو، صندوق سرمایه‌گذاری بخشی فعال کارگزاری مفید در صنعت سیمان و گچ و آهک است. یکی از نکات مهم در خصوص صندوق بخشی سیمانو، جنبه نقدشوندگی آن است. سرمایه گذاران در حالت عادی ممکن است نسبت به خرید سهام یک شرکت سیمانی اقدام کنند. چنانچه معاملات سهم مورد نظر با ارزش و حجم پایینی همراه باشد و خریداران کافی وجود نداشته باشد، سرمایه گذاران در فروش سهام خود با مشکل روبرو می‌شوند. در صندوق سیمانو وجود رکن بازارگردان از بروز این مشکل جلوگیری می‌کند و با قرار دادن سفارش در هر دو سمت خرید و فروش، میزان نقدشوندگی مناسبی را فراهم می‌کند.

همچنین صندوق یاد شده با تکیه بر دانش و تخصص تحلیلگران خود، با سرمایه گذاری در سهام ارزنده و مختلف سیمانی سبد دارایی متنوعی ایجاد کرده و ریسک سرمایه‌گذاری را کاهش می‌دهد. علاقمندان به یافتن بهترین صندوق بخشی و برای آشنایی بیشتر و کسب اطلاعات در خصوص سایر موارد مربوط به صندوق‌های بخشی می‌توانند با مطالعه و جستجو در منابع معتبر به آگاهی جامع‌تری در این زمینه دست یابند.

خبرهای مرتبط
نظرات کاربران
نام:
ایمیل:
* نظر: