bazarnews

کد خبر: ۵۲۰۶۱
تاریخ انتشار: ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۰:۳۶
بازارنیوز گزارش می‌دهد:
سوزان مالونی کارشناس مؤسسه بروکینگز معتقد است دولت آمریکا بدون همکاری با کشور‌هایی که بیشترین تاثیر را از این مسئله می‌بینند اقدام به اجرای سیاستی کرده است که تاثیر زیادی نخواهد داشت.

گروه نفت و انرژی بازارنیوز: کاخ سفید اعلام کرده است که معافیت از تحریم ها را برای کشورهای خریدار نفت از ایران تمدید نخواهد کرد. چین و هند، ژاپن، کره جنوبی و ترکیه از ماه می از قبول تحریم امریکا امتناع می کنند. این حرکت ایالات متحده به طور قابل توجهی باعث کاهش صادرات نفت ایران که منبع اصلی درآمد دولت است،می شود.
در حالی که ژاپن و کره جنوبی واردات نفت ایران را متوقف کرده یا به شدت کاهش دادند، چین و ترکیه با تصمیم آمریکا مخالفت کردند. پکن به طور خاص گفته است که تجارتش با ایران قانونی است و ایالات متحده حق دخالت در آن ندارد. ترکیه گفت که نمی تواند روابط خود را با ایران به عنوان کشور همسایه متوقف کند و واردات نفت به شدت مورد نیاز است. براساس گزارش تانکر بلومبرگ، چین در ماه مارس 613 هزار بشکه نفت از ایران وارد کرد، در حالی که کره جنوبی و هند به ترتیب 387 هزار و 258 هزار بشکه وارد کردند.

سوزان مالونی کارشناس مسائل ایران در مؤسسه بروکینگز واشنگتن معتقد است دولت آمریکا بدون همکاری با کشورهایی که بیشترین تاثیر را از این مسئله می‌بینند اقدام به اجرای سیاستی کرده است که تاثیر زیادی نخواهد داشت.

وی معتقد است:‌ عراق که هنوز مأمن برخی گروه‌های تروریستی است و با گذشت 16 سال از حمله آمریکا همچنان با مشکلات جدی دست و پنجه نرم می‌کند به شدت نسبت به اجرای این سیاست‌ها آسیب‌پذیر است چرا که واردات گاز و برق از ایران برای اقتصاد این کشور عربی بسیار حیاتی است.

وزارت برق عراق دیروز اعلام کرده است که نمی‌تواند خرید گاز از ایران را متوقف کند.

این وزارتخانه عراقی تاکید کرده است در صورت توقف خرید گاز از ایران 4 هزار مگاوات از ظرفیت تولید برق این کشور خاموش خواهد شد و از طرف دیگر جایگزینی برای گاز ایران برای بغداد وجود ندارد.

عراق اعلام کرده است  نه تنها خرید گاز از ایران را متوقف نخواهد کرد بلکه تا چند ماه آینده 4 میلیون متر مکعب در روز به واردات گاز ایران به عراق اضافه خواهد شد.

مالونی ادامه داد:‌بدتر اینکه کاخ سفید پیش تر گفته بود که این معافیت‌ها را ادامه داده و کشورها را به سمت کاهش خرید نفت از ایران سوق خواهد داد اما یک دفعه اعلام کرده است که این معافیت‌ها در روز 2 می پایان خواهد یافت.

این کارشناس مسائل ایران می‌گوید: به نظر می‌رسد دولت آمریکا درباره واکنش ایران به این تصمیم اخیر به اندازه کافی فکر نکرده است  چرا که ایران می‌تواند در راستای نامتعادل کردن بازار نفت در زمان پیک تقاضا در تابستان جاری اقدام کند.

ترامپ طی توئیتی گفته است که عربستان و دیگر کشورهای عضو اوپک در تحریم کامل نفت ایران عرضه به بازار را افزایش خواهند داد.

دو مقام امنیتی آمریکایی نیز می‌گویند شاید ایران تنگه هرمز را نبندد اما می‌تواند با ایجاد اخلال در صادرات نفت عراق و یا حمله سایبری به تاسیسات نفتی عربستان، امارات، قطر و حتی آمریکا و یا به شرکت‌های نفتی اروپایی قیمت نفت را در تابستان جاری به شدت افزایش دهد.

پیش‌تر نیز در سال 2012 شاهد حملات مشابهی به تاسیسات نفتی عربستان و قطر از سوی طرفی ناشناس بودیم که از سوی وزیر دفاع وقت آمریکا سنگین‌ترین حمله به بخش خصوصی در تاریخ توصیف شده است.

در اوایل روز دوشنبه قیمت نفت سه درصد افزایش یافت.

ترامپ در توئیت خود مدعی شده که ایران به توصیه‌های اشتباه جان کری و تمام افرادی که در شکل‌گیری توافق بد هسته‌ای با ایران برای آمریکا نقش داشته‌اند، گوش داده است.

در واکنش به این تصمیم آمریکا کره جنوبی اعلام کرده است که همچنان مصر به دریافت معافیت از تحریم‌هاست و به مذاکرات در این زمینه ادامه خواهد داد.

هند نیز تاکید کرده است خرید نفت از ایران نباید متوقف گردد و این کشور در حال ارزیابی پیامدهای تصمیم  جدید آمریکا بوده و دهلی‌نو در زمان مناسب بیانیه‌ای درباره عدم صدور معافیت از تحریم‌های ایران برای این کشور از سوی واشنگتن صادر خواهد کرد.

چین نیز در واکنش به تصمیم اخیر آمریکا گفته است همواره مخالف تحریم‌های یکجانبه علیه ایران بوده‌ایم.

وزارت امور خارجه چین اعلام کرده است که همکاری دو جانبه چین با ایران مطابق قوانین بین‌المللی است و ناقض این قوانین نبوده است.


سرانجام این حرکت به این معنی است که قیمت نفت خام جهانی، 3.33 درصدی به 74.37 دلار در روز دوشنبه رسید که بالاترین سطح آن از اول نوامبر سال 2018 است. فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران، تهدید کرد که تنگه هرمز از لحاظ استراتژیک مهم است. اگر تهران از استفاده از آن ممنوع شود، تنگه را خواهند بست.

خریداران نفت ایران +اینفوگرافیک

برچسب ها: نفت ، تحریم ، امریکا ، چین ، هند ، ترکیه
نظرات کاربران
نام:
ایمیل:
* نظر: