شاید فکر کنید سرمازدگی بدترین اتفاقی است که میتواند برای غذای شما در فریزر رخ دهد. اما برخی مواد خوراکی و غذاهای پخته که بهنظر نمیرسد مشکلی برای نگهداری در فریزر داشته باشند، ممکن است پس از خروج از آن و یخزدایی بهطور کامل غیر قابل استفاده شوند. در ادامه با برخی خوراکیها که نباید در فریزر نگهداری شوند، بیشتر آشنا میشوید.
شیر
اگر بیش ازحد شیر خریداری کردهاید و هدف از خرید نوشیدن بوده است، آن را درون فریزر قرار ندهید. انجماد شیر مسالهای ایجاد نمیکند، اما پس از یخزدایی دیگر با یک نوشیدنی یکدست و خامهای مواجه نیستید و در عوض تودههایی شناور در آب را مشاهده خواهید کرد. در شرایطی که همچنان میتوانید آن را در اسموتی یا یک غذای پختنی استفاده کنید، اما شیر شما دیگر برای نوشیدن مناسب نخواهد بود. بر همین اساس است که برخی افراد شیر را در یک جا یخی میریزند تا پس از انجماد بتوانند در یک دستگاه مخلوط کن انداخته و با مواد دیگر ترکیب کرده یا در دستورالعملی که موجب ذوب شدن آن میشود، استفاده کنند.
سبزیجات برگدار
انتظار نداشته باشید که برگهای منجمد کاهو پس از یخزدایی در یک سالاد قابل استفاده باشند. سبزیجات حاوی آب فراوان هستند و زمانی که آنها را منجمد میکنید، آب موجب انبساط و انفجار دیواره سلولهایی میشود که ساختار یک برگ را حفظ میکنند. از این رو، برگهای منجمد سبزیهایی مانند کاهو و کلم پس از یخزدایی به برگهایی شل و آبدار تبدیل میشوند. اگر قصد استفاده از این سبزیها در اسموتی استفاده کرده یا آنها را در ماهیتابه تفت دهید، مشکلی وجود ندارد، اما دیگر گزینهای قابل استفاده در یک سالاد یا غذای دیگری که سبزیها به صورت خام مصرف میشوند، نخواهند بود.
تخممرغ
منجمد کردن تخممرغهای پخته مسالهساز نیست و میتوانند بهعنوان صبحانهای راحت نیز استفاده شوند. اما قراردادن تخممرغ خام در فریزر ایده خوبی نیست. زمانی که تخممرغ خام منجمد میشود، افزایش حجم خود را تجربه میکند که میتواند موجب ترک خوردن پوسته و نشت مواد به بیرون شود. پاکسازی کثیف کاری ایجاد شده ممکن است زمان زیادی از شما بگیرد.
سیبزمینی
سیبزمینی خام حاوی آب قابل توجهی است. زمانی که سیبزمینی خام را در فریزر قرار میدهید، قوام آن بهگونهای غیرقابل بازگشت تغییر میکند. زمانی که سیبزمینی خام منجمد یخزدایی میشود، بافتی خمیری و لزج به خود میگیرد که مصرف آن به هیچ عنوان خوشایند نخواهد بود. همچنین پخت آنها براساس بسیاری از روشهای محبوب آماده کردن سیبزمینی نیز دشوار خواهد بود.
مایونز
پس از منجمد کردن مایونر، این سس دیگر به چیزی که دوست دارید در ساندویچ خود استفاده کنید، تبدیل نخواهد شد. بافت خامهای و یکدست مایونز به چیزی توده توده تبدیل میشود.در صورت نگهداری در یخچال، مایونز از طول عمر بالایی برای نگهداری برخوردار است، اما اگر به میزان زیاد از این سس استفاده میکنید، منجمد کردن آن در فریز ایده خوبی نیست.
پنیر
شما میتوانید بدون مواجهه با خطرات سلامت پنیر را منجمد کنید، اما کیفیت این محصول را در معرض خطر قرار خواهید داد. انجماد میتواند موجب تغییر در طعم و بافت پنیر شود، بهویژه اگر پنیر از انواع کهنه، سوراخدار یا نرم باشد.در مقابل، اگر قصد دارید تا پنیری مانند پارمزان را برای مدتی طولانیتر نگهداری کنید، منجمد کردن آن مسالهساز نیست.
خیار
خیار حاوی آب فراوان است، از اینرو یکی از بهترین موادغذایی برای هیدارته نگهداشتن بدن محسوب میشود. بیش از 90 درصد یک خیار از آب تشکیل شده است. بر همین اساس، زمانی که خیار را منجمد میکنید، آب به بلورهای یخ تبدیل میشود. این شرایط میتواند بافت خیار را تغییر دهد. اگر به مصرف خیارهای ترد علاقه دارید نباید این محصول را در فریزر قرار دهید. زمانی که خیار منجمد یخزدایی میشود، بافتی نرم و شل پیدا میکند.
گوجهفرنگی
زمانی که یک گوجهفرنگی منجمد یخزدایی میشود بهجای بافت سفت گوجهفرنگی تازه با محصولی آبدار و چسبنده مواجه میشوید. این تغییر در بافت بهواسطه محتوای آب گوجه فرنگی رخ میدهد. اما اگر قصد دارید گوجهفرنگیها را برای مقاصد دیگر مانند استفاده در سوپ یا سس استفاده کنید، منجمد کردن آنها مسالهساز نیست. برخلاف بافت، عطر و طعم گوجهفرنگی بهواسطه نگهداری در فریزر و یخزدایی تغییر نمیکند.
عوارض چاقی برای کودکان
چاقی و اضافهوزن به سرعت در اکثر جوامع رو به رشد است که سبب افزایش نگرانیهای متعددی در پیشبینی بروز بیماریهای متعدد در آیندهای نه چندان دور شده است.چاقی خود میتواند سنگ بنای ایجاد طیف وسیعی از بیماریهای متعدد مانند بیماریهای قلبوعروق، دیابت، انواع سکتههای مغزی و قلبی، بیماریهای کبدی و سایر بیماریها باشد.از آنجا که سنین رشد و کودکی در بسترسازی سلامتی و بیماری فرد دارای اهمیت ویژهای است، کنترل چاقی و اضافه وزن در این سنین از اهمیتی دو چندان برخوردار بوده و باید مورد توجه والدین باشد. یکی از باورهای غلط و متاسفانه رایج بین مردم این است که چاقی کودکان را مطلوب میدانند و از طرفی دیدگاه غلط دیگری وجود دارد که وقتی فرزندشان به سن بلوغ میرسد مشکل اضافه وزن، خود به خود حل میشود و لزومی ندارد که از کودکی به فکر آینده فرزندشان باشند، اما حقیقت این است که اضافه وزن و چاقی کودکان نه تنها نشانه سلامتی نیست و الزاما قرار نیست به هنگام بلوغ، تغییر وزن و بهبودی در وزن کودکان مشاهده شود، بلکه میتواند مرتبط با بسیاری از بیماریهای جسمی و روحی در آینده کودک باشد.عوارض چاقی کودکان و نوجوانان تنها به اضافه وزن محدود نیست و تحقیقات انجام شده حاکی از آن است که چاقی و اضافه وزن در کودکی و نوجوانی با بروز عوارض متعدد در سیستمهای مختلف بدن از قبیل افزایش فشارخون، اختلال در سطح چربیهای خون و دیواره رگهای خونی، دیابت نوع دو، عوارض کلیوی، مشکلات تنفسی، افزایش خطر کیستهای تخمدان در دختران، کاهش توان جنسی در پسران و مشکلات استخوانی مرتبط است.یکی از بیماریهایی که در سطح جهان به سرعت در حال افزایش است و در کشور ما نیز دارای روند رو به رشدی است، سندروم متابولیک است.
اقتصادآنلاین