bazarnews

کد خبر: ۷۸۹۰۳
تاریخ انتشار: ۰۲ آبان ۱۳۹۹ - ۱۸:۰۴
رئیس اتاق بازرگانی ایران و عراق گفت: سوداگران با گره زدن بازار ارز به انتخابات آمریکا تلاش داشتند انتظارات منفی را تشدید کنند؛ حال آنکه اتفاق مخربی پیش روی بازار ارز نیست.

یحیی آل اسحاق درباره آینده بازار ارز گفت: با بررسی روند چند سال اخیر، می توان دریافت تقاضای واقعی ارز در کشور برای تجارت بین ۵۰ تا ۶۰ میلیارد دلار است. بنابراین اگر ملاک بررسی تقاضای واقعی باشد، عرضه با ۶۰ میلیارد دلار تقاضای ارزی متناسب باشد. رئیس اتاق بازرگانی ایران و عراق با اشاره به سایر تقاضاها در بازار ارز که نقش بسیار مهمی در تحولات بازار ارز ایفا می کند، اظهار کرد: قاچاق یکی از مصادیق تقاضاهای موثر در افزایش نرخ ارز است که فشار زیادی به این بازار وارد می کند. کالای قاچاق با دلار به کشور وارد می شود و براساس آمار سالانه، ارزش کالای قاچاق ورودی به ۱۰ تا ۱۵ میلیارد دلار نیز می رسد. وی با اشاره به دیگر تقاضاهای موثر در افزایش نرخ ارز افزود: برخی به جهت آنکه تصور می کنند ارزش پول ملی در حال سقوط است، برای حفظ دارایی های خرد یا کلان خود ملک، طلا و ارز نگهداری و احتکار می کنند. به دلیل سهل المعامله و سهل الوصول بودن ارز، گرایش مردم به خرید ارز بیشتر از سایر بازارهاست. جدا از این تقاضا عده ای نیز کسب وکار دلالی ارز و سوداگری به راه انداخته و با ایجاد تقاضا برای جابه جایی ارز، موجب افزایش فشار به بازار ارز می شوند.
بلوکه شدن ۸۰ میلیارد دلار ارز در سایر کشورها
وزیر سابق بازرگانی درباره محدودیت های عرضه ارز در بازار گفت: به دلیل محدودیت های ایجاد شده در حوزه صادرات نفتی و غیرنفتی و همچنین محدودیت های ناشی از ویروس کرونا، در حال تجربه شرایط سختی در حوزه اقتصادی هستیم. اگر تنها بخشی از ۸۰ میلیارد دلاری ارز بلوکه شده کشورمان آزاد شود، نگرانی ها از بین می رود و با همین ذخایر، بخش قابل توجهی از مشکلات ارزی کشور حل خواهد شد.

نظرات کاربران
نام:
ایمیل:
* نظر: