bazarnews

کد خبر: ۷۹۷۳۸
تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۹ - ۱۵:۲۵
نگاهی به اقتصاد ۸۸ تریلیون دلاری جهان
ارزش اقتصاد جهانی در سال ۲۰۱۹ به حدود ۸۸ تریلیون دلار رسیده بود و کشور‌های زیادی در سراسر جهان پیشرفت قابل توجهی را داشتند که شیوع ویروس کرونا به یکباره سبب فروپاشی رویای بسیاری از آن‌ها شد و در سال ۲۰۲۰ سقوط اقتصادی قابل توجهی را تجربه کردند. پرو یکی از کشور‌هایی بود که بیشترین ضرر را متحمل شد، تولید ناخالص داخلی آن در سه ماهه دوم سال به منفی ۳۰.۲درصد کاهش یافت.

گروه بین الملل بازارنیوز: اقتصاد جهانی ممکن است یک مفهوم انتزاعی به نظر برسد اما زندگی روزمره ما را به صورت آشکار و نامحسوس تحت تاثیر قرار می‌دهد. این تاثیر در هیچ کجا به اندازه وضعیت اقتصادی فعلی یعنی آسیب وارد شده بر اثر بیماری همه‌گیر کووید-19 احساس نمی‌شود.

بر همین اساس، گزارش HowMuch از داده‌های منتشر شده از سوی بانک جهانی نشان می‌دهد که تولید ناخالص داخلی در سال 2019 به 87.8تریلیون دلار رسید.

 

اقتصاد جهان1

 

 10کشور برتر از نظر تولید ناخالص داخلی (2019)

اقتصاد جهانی از سال 2018 تا 2019، تقریبا 2تریلیون دلار یا 2.3درصد رشد را تجربه کرده است. ایالات متحده همچنان دارای بالاترین میزان تولید ناخالص داخلی بوده و تقریبا یک چهارم اقتصاد جهان را تشکیل می‌دهد.

چین نیز به رشد سهم خود ادامه داد و از 15.9درصد به 16.3درصد رسید.

 

تولید ناخالص داخلی

 

در سال‌های اخیر، اقتصاد هند نیز به روند صعودی خود ادامه داده، در حال حاضر از بریتانیا و فرانسه جلو زده و به یکی از پنج اقتصاد برتر جهان تبدیل شده است.

در مجموع، این 10کشور برتر، دو سوم از کل تولید ناخالص داخلی جهانی را تشکیل می‌دهند.

رکود اقتصادی سال 2020

در سال جاری، تا کنون چندین کشور، از جمله بسیاری از 10کشور برتر اشاره شده، انقباض اقتصادی موقت را تجربه کرده‌اند.

نمودار ارائه شده که ارقام سه ماهه دوم سال جاری را با سال گذشته مقایسه کرده، چشم‌انداز بهتری را از این وضعیت آشفته در اختیار ما می‌گذارد.

 

افت اقتصاد جهان

 

یکی از کشورهایی که بیشترین آسیب را متحمل شد، پرو بوده است. این کشور آمریکای لاتین که از نظر تولید ناخالص داخلی حدودا در رتبه 50 قرار دارد، در سه ماهه دوم با وجود تلاش برای مهار زودهنگام ویروس کرونا، سقوط 30.2درصدی در اقتصاد خود را تجربه کرد.

در اسپانیا و بریتانیا نیز با در نظر گرفتن ارقام تولید ناخالص داخلی سه ماهه مشاهده می‌شود که به ترتیب با افت 22.1 و 21.7درصد، از این تاثیر بی‌نصیب نبوده‌اند.

با این حال، تایوان و کره جنوبی دو کشوری هستند که بهترین عملکرد را در برابر طوفان کووید-19 داشته‌اند. زمانی که به نظر می‌رسید اقتصاد جهان متوقف شده، این دو کشور شاهد رکودی جزئی بودند.

چشم‌انداز اقتصاد جهانی

به گفته بانک جهانی، در نهایت اقتصاد جهانی ممکن است در سال 2020، سقوط 5.2درصدی را تجربه کند که بالاترین میزان آن از زمان جنگ جهانی دوم است.

در نمودار ارائه شده، پیش‌بینی بانک جهانی در خصوص میزان سقوط تولید ناخالص داخلی مناطق مختلف جهان در سال 2020 و همچنین پتانسیل بازیابی آنها در سال 2021 را مشاهده می‌کنید؛

 

رشد اقتصاد جهان

اقتصاد آنلاین/

نظرات کاربران
نام:
ایمیل:
* نظر: