bazarnews

کد خبر: ۸۰۹۴۶
تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۳۹۹ - ۱۱:۴۵
چندی پیش شاهد ابلاغ «شیوه نامه ساماندهی عرضه و تقاضای زنجیره فولاد» از سوی معاون اقتصادی رییس جمهور به عنوان یکی از مهم ترین گام های اصلاحی در مدیریت زنجیره آهن و فولاد، بودیم. این شیوه نامه با انتقاد فولادسازان همراه بود چرا که به عقیده فولادسازان موارد ابلاغ شده در شیوه نامه نتیجه ای جز توزیع رانت و تزریق تورم در این بازار در بر نخواهد داشت.

معاون خرید ذوب آهن اصفهان در خصوص تاثیر تصویب این شیوه نامه بر عملکرد شرکت های فولادی به ویژه شرکت های حاضر در بازار سرمایه، گفت: ساماندهی بازار، جلوگیری از احتکار و اجحاف در حق مصرف کننده، امری مطلوب است اما ساماندهی و سازماندهی جهت فراهم سازی منافع طیفی خاص، آن هم بدون توجه به نظر کارشناسان و اهل فن، مذموم و نامطلوب است.
وی افزود: قطعا فروش محصول نهایی با قیمت های دستوری و دستکاری شده، رهاسازی قیمت در بالادست، افزایش سرسام آور هزینه های تولید، حمل، سربار و ... حاشیه سود تولیدکنندگان فولاد را به کم­ترین میزان ممکن سوق می دهد. از آن جایی که کنترل و نظارت بر قیمت مصرف کننده، میسر نیست و آشفتگی فراوانی در سطح عمومی قیمت ها مشاهده می شود لذا منافع این تصمیم به دست مصرف کننده نهایی نخواهد رسید. محمد جعفر صالحی در خصوص تاثیر ممنوعیت هر گونه فروش خارج از بورس بر تعادل قیمت ها در بازار بیان کرد: آیا تاکنون مصرف کننده نهایی کالای مورد نیاز خود را از بورس تهیه می کرد؟ در پاسخ باید گفت خیر، زیرا قیمت در سیستم توزیع تعیین می شود.

نظرات کاربران
نام:
ایمیل:
* نظر: