bazarnews

کد خبر: ۸۹۷۴۲
تاریخ انتشار: ۰۱ فروردين ۱۴۰۰ - ۰۵:۰۰
صندوق بین‌المللی پول اعلام کرد نابرابری روند واکسیناسیون کرونا در جهان نه تنها دورنمای رشد اقتصادی کشورهای در حال توسعه و کم درآمد را تحت تاثیر قرار می‌دهد بلکه باعث کند شدن روند بهبود اقتصاد جهان هم خواهد شد.

صندوق بین‌المللی پول اخیراً پیش‌بینی کرده رشد تولید ناخالص داخلی جهان در سال جاری میلادی برابر با 5.5 درصد باشد و در 2022 تا 4.2 درصد پایین بیاید. روند توزیع واکسن کرونا در بیشتر مناطق دنیا بسیار کند و دورنمای بهبود از این بحران در مناطق و کشورهای مختلف متفاوت است.

 طبق گفته وزرای دارایی و روسای بانک مرکزی بیست اقتصاد برتر دنیا در اجلاس جی 20، این خطر بزرگ وجود دارد که اقتصادهای پیشرفته و تعداد کمی از بازارهای نوظهور سریع‌تر بهبود یابند و بیشتر کشورهای در حال توسعه همچنان در سال‌های آینده درگیر این بحران باشند.این شرایط نه تنها تراژدی انسانی همه‌گیری کرونا را تشدید می‌کند، بلکه مشکلات اقتصادی کشورهای آسیب پذیر را بیشتر خواهد کرد.

 صندوق بین‌المللی پول تخمین می زند درآمد سرانه درپایان 2022 در کشورهای پیشرفته 13 درصد، در کشورهای کم درآمد 18 درصد و در کشورهای در حال توسعه به جز چین 22 درصد کمتر از قبل از بحران کرونا باشد. به این ترتیب میلیون‌ها نفر به تعداد افراد دچار فقر شدید در کشورهای در حال توسعه اضافه می‌شود.

 قبل از بحران کرونا پیش بینی می‌شد فاصله درآمدی بین اقتصادهای پیشرفته و 110 کشور در حال توسعه و نوظهور از 2020 تا 2022 کاهش یابد ولی حالا تخمین زده می‌شود تنها 52 اقتصاد طی این دوره رشد داشته باشند و 58 اقتصاد بعدی سقوط کنند.

نظرات کاربران
نام:
ایمیل:
* نظر: