bazarnews

کد خبر: ۹۰۱۹۸
تاریخ انتشار: ۰۹ فروردين ۱۴۰۰ - ۰۳:۰۰
بالا رفتن قیمت اقلام و اجناس فشار زیادی بر خانواده های ایرانی وارد کرده است. این فشار ها در همه سطوح، سبد انتخاب خانوارها را تا حد بسیاری کوچک کرده است تا حدی که بسیاری از اقلام نه اینکه کمتر وکوچکتر شده باشند، بلکه کاملا از سبد معیشتی حذف شده اند.

در آبان ماه پارسال گزارشی از سوی مرکز آمار و اطلاعات راهبردی وزارت تعاون درباره روند تغییرات قیمت اقلام خوراکی منتخب در مناطق شهری منتشر شد، در این گزارش قیمت خوراکی‌ها در سه دسته حد مطلوب، حد هشدار و حد بحرانی طبقه‌بندی می شد.

قرار گرفتن قیمت کالا در حد مطلوب امید دهنده کاهش تورم در آینده نزدیک است، خارج شدن نوسانات قیمت از حد مطلوب و وارد شدن به حد هشدار، نشان از افزایش تورم دارد و حد بحرانی هم نشان از در راه بودن جهش تورمی است.

براساس نتایج این گزارش، تعداد زیادی از خوراکی‌های متداول مصرفی خانواده‌های ایرانی خارج از حد بحرانی قرار گرفته‌اند که این موضوع حکایت از در راه بودن جهش تورمی می داد، یعنی در شرایطی که اقشار کم درآمد جامعه توان خرید اقلام مورد نیاز خود را ندارند، انتظار می رود که قیمت بسیاری از این کالاها همچنان افزایشی باشد.

حالا اگر نگاهی به آمار 11 ماهه گذشته داشته باشیم، رشد قیمت خوراکی‌های ضروری، بیشتر از تورم کل بوده است و شاخص قیمت مصرف‌کننده هم در این مدت 46 درصد رشد کرده، درحالی که برخی خوراکی‌ها بیش از 100 درصد افزایش قیمت داشتند.

یا براساس آمار دیگری که از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت، در مهر سال‌جاری منتشر شده است از بین 89 قلم کالای اساسی مورد بررسی، قیمت 84 کالا تا 314 درصد نسبت به مهر سال گذشته افزایش داشته است.

بررسی گزارش های مربوط به قیمت خوراکی ها هم در سال های گذشته هم طی سالجاری نشان از افزایش افسارگسیخته هزینه خرید این اقلام دارد.

رشد قابل توجه قیمت مسکن

اما جدا از هزینه های سرسام آوری که تأمین اقلام خوراکی بر خانوارها تحمیل می کند، قیمت مسکن هم در 7 سال گذشته رشد چشمگیری داشته و کرایه بها در سال 99 نسبت به سال 92، رشد چشمگیری کرده است.

براساس گزارش مرکز آمار، یک مستاجر در ابتدای سال 92 می توانست به طور متوسط با پرداخت 800 هزار تومان یک واحد آپارتمان 50 متری را در تهران اجاره کند اما حالا و با گذشت بیش از 7 سال، باید برای اجاره یک واحد 50 متری در پایتخت به طور متوسط باید ماهیانه سه میلیون تومان پرداخت کند.

حالا در شرایطی که مسکن، یکی از پرهزینه ترین اقلام سبد خانوار محسوب می شود و قیمت خرید و فروش مسکن و همچنین اجاره بها طی سال های اخیر جهش قابل توجهی داشته است، کارشناسان پیش بینی می کنند که در سال 1400 هم مشکلات بخش مسکن ادامه داشته باشد و قیمت ها روندی صعودی داشته باشند.

نظرات کاربران
نام:
ایمیل:
* نظر: