bazarnews

کد خبر: ۹۴۶۳۹
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۹ تير ۱۴۰۰ - ۱۶:۳۶
رئیس بنیاد ملی گندمکاران کشور گفت: بنابر آخرین آمار ۳ میلیون و ۴۰۰ هزار تن گندم خریداری شده که نسبت به سال قبل ۲۷ درصد کاهش داشته است.
درباره آخرین وضعیت خرید تضمینی گندم اظهار کرد: بنابر آخرین آمار از ابتدای فصل برداشت تاکنون ۳ میلیون و ۴۰۰ هزار تن گندم با ارزش بالغ بر ۱۷ هزار میلیارد تومان خریداری شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۷ درصد کاهش داشته است.

او از پرداخت ۸۸ درصد مطالبات گندمکاران خبر داد و گفت: تاکنون حدود ۱۵ هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران پرداخت شده است.

هاشمی ادامه داد: با توجه به آنکه برداشت گندم از استان‌های باقی مانده تا پایان مرداد ادامه دارد، از این رو برآورد می‌شود که خرید تضمینی به ۵ میلیون تن برسد.

واردات ۶ میلیون تن گندم برای تامین نیاز کشور
رئیس بنیاد ملی گندمکاران کشور درباره آخرین وضعیت واردات گندم بیان کرد: با کاهش میزان خرید ناشی از شرایط خشکسالی، امسال با احتساب نیاز داخل و ذخایر استراتژیک، ۵ تا ۶ میلیون تن گندم از مبادی خارج باید تامین شود.

به گفته او، امسال موضوع خشکسالی، کاهش ۵۰ درصدی بارش نسبت به سال قبل و عدم برداشت گندم از مناطق دیم موجب شد خودکفایی این محصول استراتژیک به رغم برنامه ریزی‌های وزارت جهاد کشاورزی و تشکل‌ها محقق نشود.

این مقام مسئول با بیان اینکه آمار دقیقی از میزان خروج ارز به منظور واردات گندم نمی‌توان اعلام کرد، گفت: با وجود آنکه قیمت گندم در کشور‌های مختلف وارداتی متفاوت است، از این رو نمی‌توان رقم دقیقی را اعلام کرد و همواره بخش بازرگانی دولت باید تصمیمات لازم در این باره را اتخاذ کند، اما به طور متوسط قیمت هر کیلو گندم در بازار‌های جهانی ۳۰۰ دلار است.

هاشمی از اعلام قیمت خرید تضمینی گندم برای سال زراعی جدید در روز‌های آتی خبر داد و گفت: شورای قیمت گذاری طی ۱۰ روز آینده، قیمت خرید تضمینی گندم و سایر محصولات کشاورزی را اعلام خواهد کرد. از این رو پیش بینی می‌شود که بر مبنای قیمت پایه ۵ هزار تومانی گندم و احتساب سایر هزینه‌های تولید، نرخ منطقی و مورد رضایت کشاورزان اعلام شود.

رئیس بنیاد ملی گندمکاران در پایان کمبود و گرانی نهاده‌های دامی را از دیگر دلایل افت محسوس خرید تضمینی اعلام کرد و گفت: امسال کمبود و گرانی نهاده‌های دامی موجب شد بخشی از گندم تولیدی صرف خوراک دام و طیور شود که این موضوع در میزان خرید و شکست سیاست خودکفایی و برنامه وزارت جهاد کشاورزی تاثیر سو گذاشت، هر چند عوامل دیگری همچون قیمت در بحث میزان خرید و خودکفایی تاثیر گذار است، اما به تنهایی نمی‌تواند منجر به شکست این سیاست شود.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۳۶ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
0
0
یعنی اکنون که نزدیک به اواخر زمان خرید تضمینی گندم هست و خودتان هم میدانید که عامل اصلی این کمبود خرید قیمت بسیار پائین ان میباشد و گرنه روزی که 1هزار تومان بعنوان جایزه یا صدقه به کشاورزان از طرف روحانی اعلام شد مگه رئیس جهاد با ذوق زدگی از سر بی اطلاعی از مخارج گندم در تولید مگه قول نداد میزان خرید کمتر ازهشت ملیون تن سال گذشته نخواهد بود. پس کجا رفته ان گندمها؟ یا اینکه رئیس جهاد در فروردین ماه هنوز بر اوردی از میزان تولید گندم همان سال نداشته که این خودش یه فاجعه است برای کشاورزی ایران. نه برادر من. گندم امسال هم کمتر از 12ملیون تن نبوده تولیدش ولیگندم کشاورزا نفروختن به دولت بخاطر اینکه قیمتش نصف قیمت واقعی هست. حالا همببینید درر انبارها یا در راه کشورهای عراق و افغانستان هست. راستگو باشین با مردم. زمانه ارتباطات و اینترنت هست. نمیشه چیزی را قایم کرد از مردم
نظرات کاربران
نام:
ایمیل:
* نظر: