bazarnews

کد خبر: ۹۸۰۴۴
تاریخ انتشار: ۰۵ آبان ۱۴۰۰ - ۱۴:۰۳
بازارنیوز خبر می‌دهد؛
سخنگوی سازمان گمرک با تکذیب ادعای دبیر انجمن صنایع روغن نباتی مبنی بر رسوب ۲۶۰ هزار تن روغن‌های بخش خصوصی در بنادر متذکر شد: شرکت‌های پخش روغن می‌گویند وقت سر سر خاراندن ندارند.

تکذیب ادعای دبیر انجمن صنایع روغن نباتی از سوی سخنگوی گمرک

گروه کشت و صنعت بازارنیوز – سعید ترکاشوند؛ روز گذشته (سه شنبه ۴ آبان)، «امیر هوشنگ بیرشک» دبیر انجمن صنایع روغن نباتی در گفتگویی  عنوان کرده بود که بلاتکلیفی دولت در خصوص نرخ ارز و نحوه تخصیص آن در شش ماهه دوم برای صنعت روغن نباتی مشکل ساز می‌شود و اکنون ۲۶۰ هزار تن روغن در بنادر کشور رسوب شده‌اند.

وی در تشریح این موضوع بیان داشت: دولت به بهانه‌های مختلف از جمله تغییر دولت، انتصاب وزیران، تغییر اولویت‌های ارزی، کمبود ارز و ... از تخصیص ارز به روغن‌های رسوبی بخش خصوصی در بنادر سر باز می‌زند.

در همین راستا «روح الله لطیفی» سخنگوی سازمان گمرک در گفتگو با بازارنیوز نسبت به این اظهار نظر واکنش نشان داده و پیرامون این مسئله اظهار کرد: از شهریور سال جاری تا کنون گمرک حجم زیادی از کالا‌های رسوب شده را ترخیص کرده، به طوری که در ماه گذشته (شهریور) حدود ۵ میلیون و ۳۰۰ هزار تن کالای اساسی از گمرکترخیص شده است؛ اکنون به جرئت می‌توان گفت که این حجم از ترخیص کالا طی این سال‌ها بی سابقه بوده است.

سخنگوی گمرک ادامه داد: ۶۵ درصد از این آمار شامل  کالا‌های اساسی هستند که باید ارز ترجیحی دریافت کنند و این نشان دهنده آن است که دولت برای تخصیص ارز با مشکلی رو به رو نبوده و حتی پیرامون این مسئله  ممانعتی  وجود ندارد؛ در حال حاضر برخی از کارشناسان معتقدند دولت با چنین حجمی از ترخیص ارز، می‌تواند محاسبات بانک مرکزی بهم بزند.

وی متذکر شد: از ۶ و نیم میلیارد دلار ارزی که در شهریور تخصیص داده اند، ۶۵ درصد آن متعلق به ۵ قلم کالای اساسی نظیر روغن، دانه‌های روغنی، نهاده‌های دامی و کنجاله سویا و جو  و دارو‌های ضروری مورد نیاز مردم بوده است؛ با توجه این مسئله دولت به هیچ وجه از زیر بار مسئولیت تخصیص ارز شانه خالی نکرده است.

لطیفی تاکید کرد: نکته حائز اهمیت این است که دولت سیزدهم به هیچ وجه مانع از ترخیص کالا و تخصیص ارز مورد نیاز کالا‌های اساسی نبوده است؛ در مرداد ماه و همزمان با جا به جایی دولت‌ها میزان ترخیص کالا از گمرک تنها ۱ میلیون و ۳۰۰ هزار تن از بوده است و این آمار در ماه شهریور و  در ماه نخست حیات این دولت با جهش ۴ میلیون تنی ترخیص کالای اساسی از گمرگ به رقم ۵ میلیون ۳۰۰ هزار تن رسیده است.

سخنگوی گمرک توضیح داد: به طور متوسط در سال گذشته، ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار تن از گمرکات ترخیص شده و این مسئله بدان معنا است که این تعداد کالا با تایید و مجوز همه نهاد‌ها من جمله  بانک مرکزی، وزارت اقتصاد و دیگر نهاد‌های ذی‌ربط انجام شده، اما در سال ۱۴۰۰ و تا قبل از شهریور، پس  از گذشت ۵ ماه از سال ۱۴۰۰ تنها ۲ میلیون ۷۰۰ هزار تن کالا از گمرک ترخیص شده است؛ باید این نکته را خاطر نشان کرد که در ۵ ماهه گذشته ۳ میلیارد ۳۰۰ میلیون دلار تخصیص داده شده است، اما در شهریور سال جاری ۶ ونیم میلیارد دلار برای ترخیص کالا به ویژه کالای اساسی ارز تخصیص یافته است.

وی افزود: با قیاس میزان تخصیص ارز در ۵ ماهه نخست سال جاری و شهریور سال ۱۴۰۰، یقینا به این نتیجه خواهیم رسید که دولت سیزدهم در راستای حل مشکلات واردکنندگان و به منظور جلوگیری از معطلی  کالای اساسی، تخصیص ارز را به ۲ افزایش داده است.

سخنگوی گمرک تاکید کرد: با توجه به آمار‌های مذکور، این استدلال که دولت جدید نمی‌خواهد ارزی را برای واردات کالا تخصیص دهد و یا این که بهانه‌های بی اساسی را برای عدم ترخیص کالا عنوان کرده است به هیچ وجه صحت ندارد و این مسئله از لحاظ عملی درست نیست؛ این که چه مقدار از محموله‌های روغن از ثبت سفارش روغن برخوردار هستند و یا این که این دست از محموله‌ها تا چه حد مشکل اسنادی دارند خود مسئله دیگری است.



شرکت‌های پخش روغن می‌گویند وقت سر خاراندن ندارند



لطیفی در ادامه پایان به ادعای رسوب ۲۶۰ تن روغن نباتی در انبار‌های گمرک واکنش نشان داد و گفت: این استدلال هم درست نیست چرا که طبق آخرین برسی‌های انجام شده، شرکت‌های شناخته شده حمل و پخش محموله‌های روغن، به ادعای خودشان وقت سر خاراندن ندارند و این مسئله بدین معناست که ترخیص روغن نباتی از گمرک در حجم بالایی در حال انجام شدن است؛ در نتیجه به نظر نمی‌رسد که بازار با کمبود روغن مواجه باشد.



پایان پیام//

 

نظرات کاربران
نام:
ایمیل:
* نظر: