bazarnews

کد خبر: ۱۰۱۰۱۵
تاریخ انتشار: ۱۷ دی ۱۴۰۰ - ۰۷:۰۰
رییس مرکز پژوهش ایران و ترکیه می‌گوید بالا رفتن تورم و کاهش ارزش لیر برای اقتصاد ترکیه مشکلاتی به وجود آورده که حتی سیاست‌های اصلاحی دولت نیز هنوز نتوانسته‌اند با آن مقابله کنند.

به گزارش بازارنیوز، جلال ابراهیمی، اظهار کرد: در هفته‌های گذشته اقتصاد ترکیه به طور همزمان با دو مشکل جدی مواجه شده است. از سویی کاهش ارزش لیر تا جایی که هر دلار آمریکا، ۱۱ لیر معامله می‌شود، برای ابعاد مختلف اقتصاد این کشور مشکلاتی به وجود آورده و از سوی دیگر نرخ تورم نیز به خصوص در حوزه کالا‌های مصرفی و مایحتاج روزانه مردم خود را نشان داده است.

وی با بیان اینکه دولت ترکیه تلاش کرده طرح‌هایی را برای مقابله با گران فروشی اجرایی کند، توضیح داد: افزایش قیمت در برخی مواد خوراکی بین ۱۵ تا ۲۵ درصد بوده و با توجه به بالا رفتن نرخ تورم، جریمه‌هایی که از سوی دولت اعمال می‌شود نیز پس از چند روز جبران می‌شود. این در حالی است که برخی توزیع کنندگان مواد اولیه ترجیح می‌دهند برای مقابله با تورم، کالا‌های خود را به قیمت روز ارز بفروشند.

رییس مرکز پژوهش ایران و ترکیه با بیان اینکه دولت ترکیه انتظار داشت با ابلاغ بسته‌های جدید، قیمت کالا‌ها معکوس شود، گفت: جز در فروشگاه‌های زنجیره‌ای که کالا‌ها بین ۱۰ تا ۱۵ درصد کاهش قیمت داشتند، در سایر فروشگاه‌ها نرخ کالا‌ها هیچ تغییری نکرده است. البته برخی فعالان اقتصادی ترکیه پیش بینی می‌کنند که در صورت ثابت ماندن نرخ دلار برای سه ماه، کاهش قیمت برخی کالا‌ها آغاز شود.

ابراهیمی ادامه داد: قرار است از اول ژانویه حداقل دستمزد ۴۲۵۳ لیر در هر ماه اجرایی شود با حساب قیمت روز پیش بینی می‌شود اگر نرخ دلار ثابت بماند قیمت‌ها از ۲۰ تا ۳۰ درصد کاهش پیدا کند. در ترکیه وقتی قیمت کالا‌ها افزایش پیدا می‌کند، کاهش آن در کوتاه مدت دشوار است، هرچند بسیاری می‌گویند در صورتی که دلار در این کشور ثابت شود، امکان کاهش قیمت‌ها وجود خواهد داشت.

به گفته وی، نرخ سپرده‌های بانکی در ترکیه نیز به ۱۸ درصد رسیده و در بانک‌های خصوصی این رقم بیشتر نیز شده است و بهره بانکی در برخی بانک‌ها به ۳۰ درصد نیز رسیده است.




/ایسنا

نظرات کاربران
نام:
ایمیل:
* نظر: