bazarnews

کد خبر: ۱۰۹۰۹۲
تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۴۰۱ - ۱۶:۲۳
معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه گفت: در حالی که زمینه صادرات به کشور‌های مختلف از جمله چین فراهم است، اما صادرات ما در کالا‌های مختلف مانند مرکبات و میگو با میزان تقاضای چینی‌ها متناسب نیست.

به گزارش بازارنیوز به نقل از فارس مهدی صفری امروز در «همایش نقش و اهمیت قرارداد‌های تجاری در بازرگانی بین المللی» که در اتاق بازرگانی ایران برگزار شد گفت: در مساله تجارت حتی اگر قرارداد‌های بسیار محکمی هم منعقد شود در حالت‌های خاص باز هم سخت می‌توان به نتایج مطلوب رسید، اما در تجارت شرکای معتمد در صورت انعقاد قرارداد احتمال اینکه در آن روابط تجاری با مشکلاتی مواجه شوید که لازم باشد به دادگاه مراجعه کنید، تقریبا به صفر می‌رسد و حتی می‌توان با صحبت و مذاکره با نتیجه رسید.

وی اظهار داشت: ما این آمادگی را داریم که در سفارتخانه‌ها، شرکای تجاری قابل اعتماد در کشور‌های مقصد را به بخش خصوصی معرفی کنیم.

معاون دیپلماسی وزارت خارجه با بیان اینکه گاهی بروز اتفاقاتی مانند فعالیت‌های داعش در عراق فعالیت تجاری را مختلف می‌کند، گفت: ما بیشترین پروژه‌ها را در کشور همسایه عراق و بخصوص اقلیم داریم، اما حادثه داعش باعث شد که حدود ۷ سال کسانی که در آنجا پروژه اجرا می‌کردند با مشکل مواجه شوند و نتوانند وجه مورد معامله خود را دریافت کنند؛ لذا قرارداد بخش مهمی از کار است.

صفری بیان داشت: بنابراین ما باید شرکای تجاری قابل اعتماد پیدا کنیم و همچنین خودمان در کار صادقانه عمل کنیم.

وی با بیان اینکه سیاست وزارت خارجه در حوزه تجارت توسعه است، گفت: صادرات دانش‌بنیان‌ها تاکنون به یک میلیارد و ۲۰۰ میلیارد دلار رسیده و پیش‌بینی می‌شود که تا پایان سال به ۲ میلیارد دلار افزایش یابد.

صفری اظهار داشت: در کشور‌های همسایه مانند قزاقستان در بخش ترانزیت یکی از کار‌هایی اساسی که ما دنبال آن هستیم این است که این کشور‌ها که محصور در خشکی هستند از طریق ایران به آب‌های آزاد دست یابند.

معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه بیان داشت: همچنین کشور‌های حوزه خلیج فارس مانند عمان، امارات و قطر از طریق جمهوری اسلامی ایران و در بنادر مختلف ما بتوانند از طریق هاب‌هایی که ایجاد می‌کنند ارتباطات تجاری با کشور‌های آسیای مرکزی، قفقاز و همچنین از طریق ترکیه به اروپا داشتند.

وی افزود: در قزاقستان و ازبکستان بیشتر تمرکز ما روی اجرایی کردن توافقاتی است که در سفر رئیس جمهور به این کشور‌ها مطرح شده است به عنوان مثال در قزاقستان دو رئیس جمهور در زمینه ترانزیت، تعرفه، ویزای رانندگان و هاب کردن بنادر ما برای عبور کالا‌های ترانزیتی قزاقستان و روسیه به کشور‌های مختلف و از جمله هند توافق شد.

صفری با بیان اینکه میزان صادرات ایران در ۹ ماهه ابتدای سال (میلادی) به کشور چین ۷ میلیارد دلار است، گفت: ما اخیرا از چین مجوز صادرات محصولاتی مانند سیب، مرکبات، زعفران، محصولات لبنی و پای مرغ را گرفته‌ایم که مجوز صادرات محصولات لبنی در هفته جاری امضا می‌شود.

وی اظهار داشت: براساس اعلام وزارت جهاد کشاورزی امکان صادرات ۱۵۰ تا ۳۰۰ میلیون دلار پای مرغ به چین وجود دارد.

معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه اظهار داشت: در حالی که چینی‌ها تقاضای سالانه یک میلیون تن میگو را از ما دارند، اما ما فقط ۳۲ هزار تن سالانه به این کشور صادر کرده‌ایم.

وی افزود: چینی‌ها از ما سالانه ۵۰۰ هزار تن مرکبات می‌خواهند در حالی که در کشور برای صادرات ۵۰ هزار تن برنامه‌ریزی شده است لذا زمینه برای صادرات مهیا است، اما حجم تجارت متناسب با تقاضا نیست.

صفری بیان داشت: تا پیش از این زعفران به عنوان دارو به چین وارد می‌شد، اما اکنون از این کشور مجوز گرفته ایم تا زعفران ما به عنوان یک کالا به این کشور وارد شود و با توجه به علاقه چینی‌ها به زعفران می‌توان گفت که صادرات زعفران ما به این کشور به راحتی می‌تواند به یک میلیارد دلار برسد.

نظرات کاربران
نام:
ایمیل:
* نظر: