bazarnews

کد خبر: ۱۰۶۲۸۳
تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۳:۱۶
اقتصاد دنیا در آستانه رکود بزرگی قرار دارد. رکودی که ریشه در سیاست افزایش نرخ بهره بانکی در امریکا دارد.

با وجود اینکه بانک‌های مرکزی در کشور‌های صنعتی در تلاش هستند تا از طریق افزایش نرخ بهره با تورم مبارزه کنند و مانع از تشدید مشکلات اقتصادی در جهان شوند، ولی بررسی شاخص‌های اقتصادی و بازار‌های مالی نشان می‌دهد که روز‌های سختی در انتظار اقتصاد دنیا است و نمی‌توان به تداوم همین وضعیت هم امیدی داشت.

مطالعات نشان داده است در طول تاریخ افزایش نرخ بهره بانکی اغلب زمینه را برای رکود اقتصادی در دنیا فراهم کرده است و ایجاد رکود در روز‌هایی که اقتصاد دنیا درگیر تورم است تبعات اقتصادی و اجتماعی بسیار بدی را به همراه می‌آورد.

طبق گزارش منتشر شده توسط «ناین نیوز» افزایش شاخص قیمت کالا‌های اساسی و تشدید تورم در دنیا نشان می‌دهد که روز‌های سختی در انتظار ماست. آمار‌ها نشان می‌دهد هزینه زندگی مردم در دنیا به بالاترین سطح طی ۴۱ سال اخیر رسیده است. این وضعیت در کشور استرالیا و اروپا بسیار نگران کننده است، ولی مشاهده شاخص‌های مالی در امریکا نشان می‌دهد نرخ تورم به خصوص در بخش مواد غذایی در قاره امریکا نگران کننده‌تر از دیگر کشور‌ها است.

«آدام داون» یکی از تحلیل گران اقتصادی در مصاحبه‌ای که با نشریه «سان رایز» انجام داده است به افزایش شدید نرخ بهره بانکی در امریکا و تصمیم فدرال رزرو برای تداوم روند افزایشی نرخ بهره در ماه‌های آتی اشاره کرد و گفت: «مطالعات نشان می‌دهد هر زمانی که نرخ بهره بانکی با سرعت بالا افزایش پیدا کند، اقتصاد وارد رکود می‌شود. این تجربه در جریان اجرای سیاست‌های مشابه در سال‌های قبل هم مشاهده شده است و به نظر می‌رسد این بار هم دنیا در همان مسیر مشابه در حال حرکت است. از طرف دیگر بررسی شاخص‌های بازار‌های مالی تایید می‌کند که اقتصاد دنیا در روز‌های سختی قرار دارد و روند رشد اقتصادی متوقف شده است. در این شرایط پیش بینی رکود اقتصادی مساله‌ای قابل انتظار است.»

او با اشاره به مطالعات انجام شده در مورد اقتصاد امریکا و عملکرد بازار‌ها در سال‌های اخیر گفت: «از سال ۱۹۵۰ تا کنون، امریکا ۱۵ بار سیاست افزایش نرخ بهره بانکی را اجرا کرده است که در یازده دوره، اجرای این سیاست زمینه را برای ورود به رکود اقتصادی فراهم کرده است.»

فدرال رزرو امریکا برای مقابله با تورم اقدام به افزایش نرخ بهره بانکی کرده است و بر مبنای گزارش‌های رسمی از آنجا که این سیاست هنوز نتوانسته است بستر را برای اصلاح شرایط اقتصادی فراهم کند، ولی فدرال رزرو امریکا اعلام کرده است سرعت افزایش نرخ بهره را افزایش می‌دهد و دلیل این مساله هم ارتقای نرخ تورم در امریکا در ماه‌های اخیر است.

پژوهش‌ها نشان می‌دهد نرخ تورم به دلیل تزریق هزاران میلیارد دلار به اقتصاد امریکا در جریان همه گیری کرونا ایجاد شده است. البته درگیری‌های روسیه و اوکراین و نگرانی از اختلال در عرضه انواع کالا‌های تولیدی در این دو کشور از جمله نفت و فراورده‌های نفتی، کالا‌های اساسی به خصوص آلومینیوم و فولاد و در نهایت محصولات کشاورزی هم عامل بسیار مهمی در تشدید تورم در دنیا بوده است.

مساله مهم این است که هنوز نمی‌توان پیش بینی دقیقی در مورد زمان پایان این بحران ارایه داد، زیرا دو طرف درگیر جنگ همچنان به مقابله با هم ادامه می‌دهند و هیچ خبر مثبتی در مورد پایان این درگیری وجود ندارد.

اقتصاد روسیه هم به دلیل چالش‌های ناشی از جنگ و تحریم‌های وضع شده توسط اروپا و امریکا علیه این کشور متزلزل شده است که خود می‌تواند توان روسیه برای افزایش تولید محصولات مختلف را کاهش دهد.


/بازار

نظرات کاربران
نام:
ایمیل:
* نظر: