به گزارش بازارنیوز به نقل از خبرگزاری تسنیم؛ کارآفرینی پادزهر بیکاری است. به عبارتی کارآفرینان سرمایههای باارزش کشور هستند و پرورش آنان میتواند علاوه بر ایجاد شغل و مشارکت در اقتصاد کشور، روش و کار در زندگی را نیز معرفی کند.
محققان بازار کار معتقدند باید منابع بیشتری برای شکلگیری فضای کارآفرینی اختصاص یابد و در آموزش عالی میتوان محیطهایی برای ابراز ایدهها و نوآوریها فراهم کرد. مهمترین نکته اینجاست که باید دانشجویان را با دانش و مهارتهای عملی تجهیز کرد.
کارآفرینان، مهارتهای خاصی دارند، یک شبه نمیتوان کارآفرین شد و برای دستیابی به آن، نیاز به زمان است. برای هر مسیر شغلی، آموزش نیاز است و کارآفرین شدن هم از این قاعده مستثنی نیست. آموزش کارآفرینی به عنوان بخشی از آموزش عالی میتواند برای همه سودمند باشد.
*تولیدی فرای انتظار/ ۳۰ تن در یک سال
عباس عبیاوی پور، با دیپلم ریاضی و ۴۱ سال سن از سال ۹۳ کار خود را در زمینه پرورش قارچ خوراکی در منطقه عین ۲ اهواز آغاز کرد، در ابتدا با هزینهای در حدود ۲۰۰ میلیون تومان کار خرید زمین و راه اندازی سالنهای پرورش و خرید دستگاهها را انجام داد. سال گذشته هم با دریافت ۸۰ میلیون وام از بسیج سازندگی کار گسترش و تجهیز سالنهای پرورش قارچ را انجام داد.
این کارآفرین در کنار همسر خود کار را آغاز کرده است؛ دو سالن پرورش قارچ با زیربنای ۱۰۰ و ۷۰ متری دارد که ظرفیت ۱۵ تن کمپوست دارد که در هر دوره پرورش قارچ ۵ تن و نیم برداشت دارد.
عباس عبیاوی با بیان اینکه در طول یک سال پنج دوره کار پرورش و برداشت قارچ داریم میگوید: در طول یک سال در هر دوره برداشت در حدود ۲۶ تا ۳۲ درصد برداشت داریم ۵ دوره در طول یک سال که چیزی در حدود ۳۰ تن در طول یک سال برداشت قارچ داریم که خداروشکر پر برکت است.
*رکود تولید قارچ در کشور
وی میگوید: سال دوم شروع فعالیت مان با تولید ۳۸ درصد چیزی در حدود ۳۳۰۰۰ کیلوگرم قارچ در طول یک دوره برداشت رکورد دار تولید قارچ در کشور شدیم.
عبیاوی با اشاره به سوددهی در پرورش قارچ بیان میکند: در ابتدا و یکی دوسال اول سوددهی کمی داشتیم، ولی حالا خداروشکر خیلی بهتر شده و به سود دهی خوبی رسیده ایم که میتوانیم علاوه بر تامین هزینههای جاری و نیروها پس انداز هم داشته باشیم.
*از کتابفروشی تا پرورش قارچ/ تجربهای بیشتر از دانشگاه
این کارآفرین بسیجی با بیان اینکه پیش از کارآفرینی در زمینه قارچ در حدود ۶ سال کار کتابفروشی داشته است اظهار میکند: سالهای اول که شروع به کار داشتم کتابفروشی میکردم که در همان زمانها بود که کار پرورش قارچ را انتخاب کردم و درحدود یک سال مطالعه و تحقیق کردم دوره آموزشی گذراندم و نحوه تولید برداشت و بازاریابی را بررسی کردم.
وی با اشاره به تجربهای که کسب کرده میگوید: این ۸ سال فعالیتم در زمینه اشتغال و کار آفرینی و تجربههای که با آزمون و خطا کسب کردم ۸ ترم تحصیلی میخواهد تا بیان کنم و در اختیار دیگران بگذارم.
*از برکت سفره او دیگران هم بهره میبرند
این کارآفرین جوان در کنار همسرش توانسته برای ۱۰ نفر دیگر هم اشتغال ایجاد کند و میگوید: ۵ نفر خانم که کار برداشت محصول را انجام میدهند و اکثراً سرپرست خانوار هستند و ۵ نفر آقا که کار تخلیه بار و کارهای سنگین را انجام میدهند از این سفرهای که به برکت و لطف خداوند پهن شده بهره مند میشوند.
عبیاوی پور با بیان اینکه هر دوره پرورش قارچ از زمانی که کمپوست وارد میشود تا پایان دوره در حدود ۶۰ تا ۷۰ روز زمان میبرد گفت: با آماده شدن قارچها برای برداشت ۳۵ تا ۴۰ روز برداشت داریم که در بهترین حالت و شرایط مناسب در هر برداشت با مصرف ۹ تن کمپوست فقط در یک سالن، ۳۲۰۰ کیلوگرم برداشت داریم. علاوه بر تأمین بازار اهواز، برای سوسنگرد، آبادان، خرمشهر و هم برای گناوه، برازجان و بوشهر ارسال داریم.
خبرگزاری تسنیم، کارآفرینی پادزهر بیکاری است. به عبارتی کارآفرینان سرمایههای باارزش کشور هستند و پرورش آنان میتواند علاوه بر ایجاد شغل و مشارکت در اقتصاد کشور، روش و کار در زندگی را نیز معرفی کند.
محققان بازار کار معتقدند باید منابع بیشتری برای شکلگیری فضای کارآفرینی اختصاص یابد و در آموزش عالی میتوان محیطهایی برای ابراز ایدهها و نوآوریها فراهم کرد. مهمترین نکته اینجاست که باید دانشجویان را با دانش و مهارتهای عملی تجهیز کرد.
کارآفرینان، مهارتهای خاصی دارند، یک شبه نمیتوان کارآفرین شد و برای دستیابی به آن، نیاز به زمان است. برای هر مسیر شغلی، آموزش نیاز است و کارآفرین شدن هم از این قاعده مستثنی نیست. آموزش کارآفرینی به عنوان بخشی از آموزش عالی میتواند برای همه سودمند باشد.
*تولیدی فرای انتظار/ ۳۰ تن در یک سال
عباس عبیاوی پور، با دیپلم ریاضی و ۴۱ سال سن از سال ۹۳ کار خود را در زمینه پرورش قارچ خوراکی در منطقه عین ۲ اهواز آغاز کرد، در ابتدا با هزینهای در حدود ۲۰۰ میلیون تومان کار خرید زمین و راه اندازی سالنهای پرورش و خرید دستگاهها را انجام داد. سال گذشته هم با دریافت ۸۰ میلیون وام از بسیج سازندگی کار گسترش و تجهیز سالنهای پرورش قارچ را انجام داد.
این کارآفرین در کنار همسر خود کار را آغاز کرده است؛ دو سالن پرورش قارچ با زیربنای ۱۰۰ و ۷۰ متری دارد که ظرفیت ۱۵ تن کمپوست دارد که در هر دوره پرورش قارچ ۵ تن و نیم برداشت دارد.
عباس عبیاوی با بیان اینکه در طول یک سال پنج دوره کار پرورش و برداشت قارچ داریم میگوید: در طول یک سال در هر دوره برداشت در حدود ۲۶ تا ۳۲ درصد برداشت داریم ۵ دوره در طول یک سال که چیزی در حدود ۳۰ تن در طول یک سال برداشت قارچ داریم که خداروشکر پر برکت است.
*رکود تولید قارچ در کشور
وی میگوید: سال دوم شروع فعالیت مان با تولید ۳۸ درصد چیزی در حدود ۳۳۰۰۰ کیلوگرم قارچ در طول یک دوره برداشت رکورد دار تولید قارچ در کشور شدیم.
عبیاوی با اشاره به سوددهی در پرورش قارچ بیان میکند: در ابتدا و یکی دوسال اول سوددهی کمی داشتیم، ولی حالا خداروشکر خیلی بهتر شده و به سود دهی خوبی رسیده ایم که میتوانیم علاوه بر تامین هزینههای جاری و نیروها پس انداز هم داشته باشیم.
*از کتابفروشی تا پرورش قارچ/ تجربهای بیشتر از دانشگاه
این کارآفرین بسیجی با بیان اینکه پیش از کارآفرینی در زمینه قارچ در حدود ۶ سال کار کتابفروشی داشته است اظهار میکند: سالهای اول که شروع به کار داشتم کتابفروشی میکردم که در همان زمانها بود که کار پرورش قارچ را انتخاب کردم و درحدود یک سال مطالعه و تحقیق کردم دوره آموزشی گذراندم و نحوه تولید برداشت و بازاریابی را بررسی کردم.
وی با اشاره به تجربهای که کسب کرده میگوید: این ۸ سال فعالیتم در زمینه اشتغال و کار آفرینی و تجربههای که با آزمون و خطا کسب کردم ۸ ترم تحصیلی میخواهد تا بیان کنم و در اختیار دیگران بگذارم.
*از برکت سفره او دیگران هم بهره میبرند
این کارآفرین جوان در کنار همسرش توانسته برای ۱۰ نفر دیگر هم اشتغال ایجاد کند و میگوید: ۵ نفر خانم که کار برداشت محصول را انجام میدهند و اکثراً سرپرست خانوار هستند و ۵ نفر آقا که کار تخلیه بار و کارهای سنگین را انجام میدهند از این سفرهای که به برکت و لطف خداوند پهن شده بهره مند میشوند.
عبیاوی پور با بیان اینکه هر دوره پرورش قارچ از زمانی که کمپوست وارد میشود تا پایان دوره در حدود ۶۰ تا ۷۰ روز زمان میبرد گفت: با آماده شدن قارچها برای برداشت ۳۵ تا ۴۰ روز برداشت داریم که در بهترین حالت و شرایط مناسب در هر برداشت با مصرف ۹ تن کمپوست فقط در یک سالن، ۳۲۰۰ کیلوگرم برداشت داریم. علاوه بر تأمین بازار اهواز، برای سوسنگرد، آبادان، خرمشهر و هم برای گناوه، برازجان و بوشهر ارسال داریم.