bazarnews

کد خبر: ۱۱۱۸۵۳
تاریخ انتشار: ۲۱ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۱:۲۷
در گفتگو با بازارنیوز مطرح شد؛
رئیس انجمن صنفی مراکز اسقاط خودرو ضمن انتقاد از تاخیر ۹ ماهه دولت در ابلاغ آیین نامه اسقاط خودرو‌های از کار افتاده، گفت: در صورت ابلاغ هر چه زودتر این آیین‌نامه، پیش‌بینی می‌شود که برای سال ۱۴۰۳، ۳۰۰ الی ۴۰۰ هزار دستگاه خودرو فرسوده اسقاط خواهد شد.

گروه صنعت، معدن و تجارت بازارنیوز- سعید ترکاشوند؛ «محمود مشهدی شریف» رئیس انجمن صنفی مراکز اسقاط خودرو در گفتگو با بازارنیوز پیرامون هدف‌گذاری صورت گرفته برای اسقاط خودرو در سال ۱۴۰۳ اظهار کرد: آنچه که در لایحه برنامه هفتم توسعه آمده به این صورت است که در سال‌های اجرای آن، هر ساله ۵۰۰ هزار دستگاه خودرو اعم از سواری، موتور سیکلت، اتوبوس و کامیون اسقاط شود.

اسقاط ۳۰۰ هزار خودروی کهنه در سال ۱۴۰۳/ دولت در ابلاغ آیین‌نامه اسقاط خودرو‌های فرسوده تاخیر ۹ ماهه دارد
رئیس انجمن صنفی مراکز اسقاط خودرو خاطرنشان کرد: طبعیتاً در سال اول امکان تحقق این هدف‌گذاری وجود ندارد، اما در سال‌های سوم و چهارم، عدد مذکور محقق خواهد شد.


وی تاکید کرد: در حال حاضر نکته مهم این است که آیین نامه اسقاط خودرو‌های فرسوده که در سال گذشته توسط نمایندگان مجلس به تصویب رسیده هر چه زودتر توسط دولت ابلاغ شود. مجلس در تاریخ ۱۰ بهمن سال ۱۴۰۱ و در پی تصویب قانون ساماندهی صنعت خودرو، مهلتی سه ماهه به دولت داد تا این آیین‌نامه را تنظیم و ابلاغ کند. به عبارتی دیگر دولت این فرصت را داشت که از ۱۰ بهمن سال گذشته تا ۱۰ اردیبهشت امسال دستور العمل مذکور را تهیه و آن را به دستگاه‌های اجرایی ارسال کند.


مشهدی شریف تصریح کرد: اکنون بیش از ۹ ماه و نیم از فرصت سه ماهه مجلس به دولت می‌گذرد، اما آیین نامه اسقاط خودرو‌های فرسوده هنوز به دست دستگاه‌های اجرایی کشور نرسیده است. البته باید این نکته را هم یادآور شد که چند روز پیش این دستورالعمل در دولت به تصویب رسیده، اما با این حال معاون اول رئیس جمهور هنوز آن را ابلاغ نکرده و گفته‌ها حاکی از آن است که تا پایان امسال هم به مرحله اجرا نخواهد رسید.


رئیس انجمن صنفی مراکز اسقاط خودرو متذکر شد: اگر این آیین‌نامه هر چه زودتر ابلاغ و مقدمات کار برای اسقاط خودروهای کهنه مهیا شود، پیش‌بینی ما این خواهد بود که برای سال ۱۴۰۳، ۳۰۰ الی ۴۰۰ هزار دستگاه خودرو فرسوده اسقاط خواهد شد.


وی افزود: مطمئناً هر چقدر دولت در زمان ابلاغ این آیین نامه تاخیر کند، به همان اندازه تعداد اسقاط خودرو‌های فرسوده برای سال آینده کمتر خواهد شد. مضاف بر ابلاغ آن دستورالمعل، دولت موظف است که جلسات مرتبط با طرح‌های جایگزینی خود با اولویت موتور سیکلت و یا خودرو عمومی فرسوده را در اسرع وقت برگزار کند تا بتواند در سال آینده نزدیک به ۲۰۰ هزار دستگاه موتور سیکلت نو را جایگزین موتور‌های فرسوده کند.


مشهدی شریف تصریح کرد: انجام این کار به برگزاری جلسات پی در پی نیاز دارد و در کنار آن باید میزان تسهیلاتی که قرار است از محل صندوق توسعه صنعت به صاحبان موتور سیکلت و یا خودرو‌های عمومی تخصیص داده شود هم مشخص و ضوابط اجرایی مربوط به آن تعیین گردد.


رئیس انجمن صنفی مراکز اسقاط خودرو خاطرنشان کرد: امیدواریم که آیین‌نامه اسقاط خودرو‌های فرسوده به زودی ابلاغ و زیرساخت‌های مربوط به اجرای آن در سال آینده محقق شود.


وی همچنین درباره تغییر قیمت گواهی اسقاط خودرو در طول مدت زمان اجرای هدف‌گذاری‌های برنامه هفتم هم گفت: قیمت این گواهی بعد از ابلاغ این دستورالعمل توسط سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان مشخص خواهد شد.


مشهدی شریف در پایان توضیح داد: سازمان حمایت بر روی گواهی خودرو‌های بنزینی و دیزلی قیمت خواهد گذاشت و بر اساس قیمت‌گذاری این سازمان، در ساختاری مشابه با بورس ابتدا یک بانک عامل معرفی و سپس گواهی از سوی مرکز اسقاط به سمت مصرف‌کننده جا به جا شده و بعد از آن، حساب بانکی مصرف‌کننده به حساب مرکز اسقاط خودرو انتقال خواهد یافت. سازمان حمایت موظف است که هر ۶ ماه یکبار گواهی اسقاط خودرو را قیمت‌گذاری کند.


پایان پیام//

نام نویسنده:
خبرهای مرتبط
نظرات کاربران
نام:
ایمیل:
* نظر: