bazarnews

کد خبر: ۱۱۰۹۵۸
تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۴:۲۲
معاون علمی فناوری رئیس جمهور خبر داد؛
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور در نشستی با حضور اعضای مجمع کارآفرینان، از رایزنی با رئیس‌کل بانک مرکزی به منظور تشکیل بانکی مختص کارآفرینان در جهت تامین تضامین مورد نیاز آن‌ها خبر داد.

تشکیل بانکی اختصاصی برای کارآفرینان

گروه صنعت، معدن و تجارت بازارنیوز- سعید ترکاشوند؛«روح‌الله دهقانی فیروزآبادی» معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری پیش از ظهر امروز( دوشنبه، ۱۶ مرداد ماه) در نشست مشترک با اعضای مجمع کارآفرینان ایران که در محل این مجمع برگزار شد، گفت: من به عنوان یک فعال خصوصی که بیش از ده سال شرکت‌داری کرده‌ام، دغدغه بخش خصوصی را می‌دانم. یکی از مخاطبان جدی ما در معاونت علمی حداقل در این دوره مجموعه کارآفرینان است و امیدوارم چنین جلساتی با کارآفرینان مرتب برگزار شود تا سخن و مشکلات کارآفرینان را بشنویم و به آن آگاه شویم.


وی افزود: کارآفرینان ما در میانه میدان قرار دارند و با همه مشکلات و سختی‌ها آشنایی دارند.


معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری با بیان اینکه تضمین صندوق‌ها موضوعی است که کارآفرینان با آن مواجه هستند، ادامه داد: باید پذیرفت ساختار صندوق تا جایی جواب می‌دهد و از یکجای دیگر باید بانک‌ها را به میدان آورد و طی جلساتی که با آقای فرزین داشتیم، مقرر شد بانکی مختص کارآفرینان تشکیل شود تا وظایف تضامین را از آن طلب کرد و من از کارآفرینان می‌خواهم کمک کنند که این بانک تشکیل شود.


به گفته دهقانی فیروزآبادی، به اندازه کافی قانون در کشور وجود دارند، ولی مسئله اصلی افرادی هستند که نمی‌گذارند قانون اجرا شود و باید این مشکل را حل کرد.


وی یادآور شد: جریان دانش‌بنیان در کشور از سال ۸۹ به طور جدی شروع و در سال ۹۵ جریان کارآفرینی استارتاپی به آن افزوده شد. من معتقدم جریان دانش‌بنیان کشور اصالت دارد، ولی جریان کارافرینی استارتاپی به جریان اول کمک کرد.


معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری با اشاره به حمایت‌های این معاونت از شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: حمایت‌های معاونت علمی بسیار پررنگ است، ولی درخواست دارم ابتدا کارآفرینان نظام‌مسئله ارائه دهند و براساس نظام‌مسئله است که می‌توان حمایت کرد و پیش رفت.


دهقانی فیروزآبادی با اشاره به انواع شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: ما سه نوع شرکت دانش‌بنیان نوپا، نوآور و فناور داریم که عمدتاً معافیت‌های مالیاتی مربوط به نوع اول است، زیرا همانند کودکی است که در ابتدای راه قرار دارد و باید از آن چنین حمایت‌هایی کرد، ولی نوع دوم و سوم نیازمند حمایت‌های کلان‌تر مانند حمایت‌های تبصره ۱۸ هستند و جنس تأمین مالی چنین شرکت‌هایی چند صد میلیاردی است.


وی درباره صندوق نوآوری شکوفایی عنوان کرد: این صندوق آنطور که باید رشد کند رشد نکرده است و من به شیوه اداره مستقل آن نقد دارم. به نظر من صندوق فقط به فکر نگاه داشتن خود است و به همین دلیل تمام تلاش ما این است دارایی صندوق به ۳۰ میلیارد تومان برسد تا دستانش باز باشد.


معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری با اشاره به قانون جهش تولید گفت: در قانون جهش تولید که مجلس آن را تصویب کرده باید مراقب بود دچار خطا نشود به ویژه در بحث معافیت‌های مالیاتی.


به گفته دهقانی فیروزآبادی، سیاست‌های معاونت علمی این است که مانع خام‌فروشی شود و سرمایه‌ها را به سمت تولید و فناوری کند و همچنین تمام تلاشش این است که تولید فناورانه را جذاب کند.


وی بیان کرد: اعتبار مالیاتی رسماً یعنی معافیت هدفمند. بدین معنا به نوپا‌ها معافیت دهیم، ولی برای بزرگان به جای معافیت، اعتبار مالیاتی ارائه داده شود تا در تحقیق و توسعه به کار برده شوند. صندوقی را داریم راه می‌اندازیم که اعتبار مالیاتی را تضمین کند تا از سخت‌گیری‌ها در اعطای آن کاسته شود و همچنین در تلاش هستیم نظام ارزیابی جدی در این زمینه راه‌اندازی شود.


معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری درباره خروج نیروی انسانی متخصص از شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: این موضوع یک دغدغه بزرگ محسوب می‌شود و برای رفع آن راهکار‌هایی را طراحی کرده‌ایم. شرکت‌ها باید تلاش کنند نیروهایشان را حفظ کنند و معاونت علمی هم برای حفظ این نیروها، به شرکت‌ها اعتبار و کمک خواهد کرد تا مباحث مرتبط با پاداش و حقوقشان را پیش ببرند.


وی در پایان تأکید کرد: گاهی اوقات خود معافیت‌های مالیاتی به آفت تبدیل شده و باید طی برنامه‌ای تلاش کرد که این رقم در پنج سال به ۵۰ درصد برسد.


«حمیدرضا غزنوی» دبیرکل مجمع کارآفرینان ایران در ابتدای این نشست گفت: شرکت‌های دانش‌بنیان در ایران رشد بسیار زیادی دارند، ولی مشکلی که با آن مواجه هستند مشکل در تجاری‌سازی محصولات است.


وی تأکید کرد: باید شرکت‌های دانش‌بنیان به پیشران‌های اقتصادی متصل بشوند. به نظر می‌رسد اگر کارگروه مشترکی میان مجمع و معاونت علمی ریاست جمهوری تشکیل شود می‌تواند آیین‌نامه‌های مرتبط را تدوین کرد. به هر حال پیشران‌های اقتصادی نیازمند آیین‌نامه‌های خاصی هستند.

 

پایان پیام//

نام نویسنده:
خبرهای مرتبط
نظرات کاربران
نام:
ایمیل:
* نظر: