bazarnews

کد خبر: ۱۱۱۱۸۵
تاریخ انتشار: ۲۶ شهريور ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۹
بازارنیوز بررسی می‌کند؛
بازارنیوز طبق روال هر هفته، در گزارشی به بررسی وضعیت بازار‌های مالی در هفته گذشته پرداخته است.

گروه تحلیل بازار بازارنیوز- محمدرضا زارع؛ بررسی تحولات بازارهای مالی به دلیل نقش و اهمیت آن در تصمیم­گیری فعالان اقتصادی (خرد و کلان) و همچنین اثرگذاری بر سیاست­های اتخاذی از سوی دولت همواره مورد توجه بوده است. بر همین اساس پایگاه خبری بازارنیوز، به صورت هفتگی و برای هفته سوم شهریور ماه 1402 به رصد و تحلیل بازارهای مالی در چهار بخش مختلف (ارز، بورس، طلا، رمز ارز) می­پردازد.

  1. بازده بازارها

بر اساس آنچه که در نمودار 1 آمده است، بازار ارز (دلار) و سکه در هفته منتهی به 22 شهریورماه 1402 به ترتیب با بازده مثبت  0.6 درصد و 0.36 درصدی همراه بوده است. بورس اوراق بهادار نیز با روند نوسانی و رو به نزول خود، در هفته گذشته بازده منفی 1.13 درصدی را به ثبت رساند که همسو با روند نزولی آن از ابتدای سال بوده است.

ارز دیجیتال تتر (ریالی) عملکرد مثبت 0.37 درصدی را به ثبت رساند که روندی همسو با دلار نقدی تهران بوده است که همین موضوع منجر به کاهش شکاف قیمت بین دلار نقدی تهران و تتر (ریالی) بوده است. همان طور که ملاحظه می گردد، تمامی دارایی های مالی در هفته گذشته رفتاری عکس با روند خود از ابتدای سال تاکنون داشته است.

وضعیت بازار‌های مالی در هفته سوم شهریورماه/ بازیگران این هفته؛ شایعه‌سازان در مقابل آزادسازی منابع ارزی

نمودار 1. بازده هفتگی و سالانه بازارهای مالی به هفته منتهی به 22 شهریور ماه 1402 (درصد)

منبع: یافته­ های تحقیق

بعد از مرور کلی رفتار بازارهای مالی چهارگانه در هفته گذشته در ادامه و در بخش­های جداگانه رفتار هر یک از ابزارهای مالی را بررسی می­نماییم.

  1. بازار ارز (دلار)

هر دلار آمریکا در تاریخ 22 شهریور ماه به ارزش 50 هزار تومان در بازار غیر رسمی مبادله شد که نسبت به هفته گذشته بازده مثبت 0.6 درصدی را به ثبت رسانده است که نشان از ادامه روند افزایشی در هفته های گذشته بوده است. بازار ارز در مواجهه با دو نیروی افزایشی و کاهشی بوده است به گونه ای که از یک طرف خبرهایی از جمله حذف کامل ارز 4200 تومانی برای برخی اقلام دارویی به عنوان عامل افزایشی مطرح شد و از طرف دیگر خبر هایی از مبادله زندانیان بین ایران آمریکا و مراحل آزاد سازی منابع ارزی بلوکه شده به عنوان عامل کاهشی مطرح شد. که برآیند این رویدادها رفتار افزایشی ولی ضعیف بازار ارز (دلار) بوده است.

وضعیت بازار‌های مالی در هفته سوم شهریورماه/ بازیگران این هفته؛ شایعه‌سازان در مقابل آزادسازی منابع ارزی

نمودار 2. قیمت پایان هفتگی نرخ ارز (دلار) به همراه تغییرات 12 ماه گذشته  (تومان ـ درصد)

منبع: یافته ­های تحقیق

  1. بازار طلا (سکه تمام امامی طرح جدید)

بازار طلا (سکه تمام امامی طرح جدید) در هفته منتهی به 22 شهریور ماه 1402 بازدهی 0.36 درصدی به ثبت رسانده و در کانال 28 میلیون و 250 هزار تومان باقی مانده است البته نسبت به قیمت 33 میلیون و 900 هزار تومان 14 اردیبهشت ماه 1402 به عنوان قله قیمتی سکه در سال جاری فاصله 5 میلیون و 650 هزار تومانی دارد. بازار طلا و به طور مشخص سکه تمام تحت تأثیر تحولات بازار ارز و قیمت جهانی اونس است که آن نیز متأثر از تحولات سیاست پولی آمریکا است.

روند افزایشی سکه تمام در این هفته برخلاف عملکرد منفی اونس جهانی (منفی 0.57 درصد)  و همسو با دلار (مثبت 0.6 درصد) بوده است. افزایش کمتر سکه نسبت به دلار نقدی تهران، منجر به افزایش حباب سکه به میزان حدود 95 هزار تومانی شده است. حباب کنونی هر قطعه سکه بهار آزادی طرح جدید 5 میلیون و 931 هزار تومان شده است  که این موضوع می تواند به معنای افزایش سطح انتظارات تورمی فعالان بازار سکه و طلا است. با این حال انتظار اثرگذاری این انتظارات بر بخش حقیقی اقتصاد نیازمند گذر زمان و شکل گیری برآیند تاثیر سایر بازارها است.

وضعیت بازار‌های مالی در هفته سوم شهریورماه/ بازیگران این هفته؛ شایعه‌سازان در مقابل آزادسازی منابع ارزی

نمودار 3. قیمت پایان هفتگی سکه امامی طرح جدید به همراه تغییرات 12 ماه گذشته (تومان ـ درصد)

منبع: یافته­ های تحقیق

  1. بازار سرمایه (بورس اوراق بهادار تهران)

شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران همچون هفته گذشته با عملکرد مثبت روبه رو شده است به گونه­ای که در هفته منتهی به 22 شهریور ماه 1402، بازده منفی 1.13 درصدی را به ثبت رسانده است و به عدد 2 میلیون و 126 هزار واحد رسیده است.

روند کاهش شاخص بورس اوراق بهادار تهران از تاریخ 14 اردیبهشت ماه در پی اختلافات بین دولت و مجلس در خصوص نرخ خوراک پتروشیمی، اعمال نرخ تسعیر تبدیل دارایی‌های شرکت­های پتروشیمی، قیمت خودروهای مونتاژی، روند نوسانی نرخ ارز و کاهش انتظارات تورمی در نتیجه بهبود متغیرهای کلان اقتصادی شروع اما به صورت نوسانی طی هفته های گذشته این روند متوقف شده است.

وضعیت بازار‌های مالی در هفته سوم شهریورماه/ بازیگران این هفته؛ شایعه‌سازان در مقابل آزادسازی منابع ارزی

نمودار 4. شاخص پایان هفتگی بورس اوراق بهادار به همراه تغییرات 12 ماه گذشته (واحد ـ درصد)

منبع: یافته­ های تحقیق

  1. رمز ارز (تتر ریالی)

متقاضیان رمز ارز در ایران، از تتر (ریالی) به عنوان ابزار سرمایه­گذاری و یا ابزار پرداخت ناقص استفاده می­کنند. بنابراین با توجه به ویژگی­های آن می تواند به عنوان جایگزین ارزهای جهان روا (دلار، یورو و ...) مورد استفاده قرار ­گیرد. در هفته منتهی به 22 شهریور 1402، تتر (ریالی) میزان شکاف خود را با دلار کمتر کرد و با بازدهی مثبت 0.37 درصد به مبلغ 50 هزار و 376 تومان رسید.

با وجود اختلاف قیمت ریالی تتر و نرخ ارز بازار غیر رسمی، روند این دو همسو بوده و با افزایش همراه شده است. با این حال همچنان ریسک سرمایه­ گذاری در بازار رمز ارز با وجود رویکرد سکوت و انتظار بانک مرکزی بالاست اما هفته­ گذشته خبر های غیر رسمی مبنی بر هک احتمالی برخی صرافی های مشهور و سرقت میلیون‌ها دلار ارز دیجیتال از این پلتفرم در شبکه‌های اجتماعی دست به دست شده است.

وضعیت بازار‌های مالی در هفته سوم شهریورماه/ بازیگران این هفته؛ شایعه‌سازان در مقابل آزادسازی منابع ارزی

نمودار 5. قیمت پایان هفتگی رمز ارز (تتر ریالی) به همراه تغییرات 12 ماه گذشته  (تومان _درصد)

 منبع: یافته­ های تحقیق

پایان پیام//

برچسب ها: بازار مالی ، بازار ، دلار ، ارز ، تتر ، طلا ، بورس
خبرهای مرتبط
نظرات کاربران
نام:
ایمیل:
* نظر: