bazarnews

کد خبر: ۱۱۱۶۲۹
تاریخ انتشار: ۰۲ دی ۱۴۰۲ - ۱۲:۱۰
بازارنیوز بررسی می‌کند؛
بازارنیوز طبق روال هر هفته، در گزارشی به بررسی وضعیت بازار‌های مالی در هفته گذشته پرداخته است.

گروه تحلیل بازار بازارنیوز -محمدرضا زارع؛ بررسی تحولات بازارهای مالی به دلیل نقش و اهمیت آن در تصمیم گیری فعالان اقتصادی (خرد و کلان) و همچنین اثرگذاری بر سیاست­ های اتخاذی از سوی دولت همواره مورد توجه بوده است.

تحولات بازار‌های مالی در هفته آخر آذر ۱۴۰۲/ تقویت روند سالانه بازار‌ها در هفته گذشته

بر همین اساس پایگاه خبری بازارنیوز، به صورت هفتگی و برای هفته پایانی آذر ماه 1402 به رصد و تحلیل بازارهای مالی در چهار بخش مختلف (ارز، بورس، طلا، رمز ارز) می­پردازد.

 بازده بازارها

بر اساس آنچه که در نمودار 1 آمده است، بازار ارز در هفته منتهی به 30 آذر ماه 1402 با بازده منفی 0.89 درصدی همراه بوده است. سکه تمام امامی طرح جدید بازده منفی 1.18 درصدی داشته است. بورس اوراق بهادار نیز در هفته گذشته بازده مثبت 2.27 درصدی را به ثبت رساند. ارز دیجیتال تتر (ریالی) عملکرد منفی 0.99 درصدی را به ثبت رساند. بازارهای چهارگانه مورد بررسی همگی در هفته گذشته روندی همسو با بازدهی نسبت به ابتدای سال را داشتند. در واقع تحولات این هفته منجر به تقویت عمق بازارها از ابتدای سال شده است.

تحولات بازار‌های مالی در هفته آخر آذر ۱۴۰۲/ تقویت روند سالانه بازار‌ها در هفته گذشته

 

عملکرد بازارها

بعد از مرور کلی رفتار بازارهای مالی چهارگانه در هفته گذشته، در ادامه و در بخش­های جداگانه رفتار هر یک از ابزارهای مالی را بررسی می کنیم.

  1.       بازار ارز (دلار)

هر دلار آمریکا در تاریخ 30 آذر ماه به ارزش 50 هزار تومان در بازار غیر رسمی معامله شد که نسبت به انتهای هفته گذشته بازده منفی 0.89 درصدی را به ثبت رسانده است که نشان از نوسان های بسیار ضعیف در هفته گذشته دارد. 

با این حال تداوم حضور آن در کانال قیمتی 50 هزار تومان و بالاتر، نگرانی هایی در خصوص آینده بازار ارز تا پایان سال همچنان به قوت خود باقی است. تحولات بازار ارز همچنان تحت تاثیر تحولات سیاسی منطقه خاورمیانه و جنگ فرسایشی غزه و روند تحریم ها است. 

علاوه بر این در هفته گذشته سفر معاون سیاسی وزارت امور خارجه به ژاپن و همچنین رد صلاحیت ترامپ برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، علامت­های مثبتی به بازار ارز ایران مخابره نمود. 

نمودارهای 2 و 3 وضعیت تغییرات قیمت هفتگی دلار نقدی و همچنین روند قیمتی آن در هفته گذشته را به تصویر کشیده است. همان­طور که ملاحظه می شود، بازار ارز بازده منفی با عملکرد 0.89 را از خود به ثبت رساند.

تحولات بازار‌های مالی در هفته آخر آذر ۱۴۰۲/ تقویت روند سالانه بازار‌ها در هفته گذشته

 

  1.       بازار طلا  (سکه تمام امامی طرح جدید)

بازار طلا (سکه تمام امامی طرح جدید) در هفته منتهی به 30 آذر ماه 1402 بازدهی منفی 1.18 درصدی به ثبت رسانده و در کانال 29 میلیون تومان نوسان داشته است و به قیمت 29 میلیون و 250 هزار تومان رسید که نشان از تضعیف هرچند ناچیز وضعیت قیمت این دارایی نسبت به هفته گذشته بود. 

البته نسبت به قیمت 33 میلیون و 900 هزار تومان 14 اردیبهشت ماه 1402 به عنوان قله قیمتی سکه در سال جاری فاصله 4 میلیون و 650 هزار تومانی دارد. به این معنی که خریداران سکه در آن بازه زمانی در صورت نگهداری دارایی خود با ضرر مواجه شده اند.

 بازار طلا و به طور مشخص سکه تمام تحت تأثیر تحولات بازار ارز و قیمت جهانی اونس است که آن نیز متاثر از تحولات سیاست پولی آمریکا و در هفته های اخیر تحت تاثیر تحولات منطقه است. روند کاهشی سکه تمام در این هفته غیرهمسو با عملکرد مثبت اونس جهانی (0.1 درصد) و همچنین همسو با عملکرد منفی دلار (0.89 درصد) بوده است. 

کاهش قیمت سکه و همچنین افزایش نرخ اونس جهانی طلا و کاهش نرخ دلار و در مجموع برآیند این ها، منجر به کاهش حباب سکه به میزان 160 هزار تومان شد. با این حال حباب کنونی هر قطعه سکه طرح جدید 5 میلیون و 300 هزار تومان شده است که این موضوع می تواند به معنای افزایش سطح انتظارات تورمی فعالان بازار سکه و طلا در کوتاه مدت باشد. 

نمودارهای 4 و 5 وضعیت تغییرات قیمت هفتگی سکه تمام طرح جدید و همچنین روند قیمتی آن در هفته گذشته را به تصویر کشیده است. در بازار سکه تمام امامی طرح جدید، هفته گذشته برخلاف هفته های قبل این ماه شاهد بازده منفی بودیم.

تحولات بازار‌های مالی در هفته آخر آذر ۱۴۰۲/ تقویت روند سالانه بازار‌ها در هفته گذشته

  1.       بازار سرمایه (بورس اوراق بهادار تهران)

شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران با عملکرد مثبت همراه بود به گونه ای که در هفته منتهی به 30 آذر ماه 1402، بازده مثبت 2.27 درصدی را به ثبت رسانده است و به عدد 2 میلیون و 210 هزار واحد رسیده است. نمودار 6 نشان از عملکرد شاخص بورس نسبت به هفته گذشته (مثبت 2.27 درصد) بوده است.

 بخشی از تحولات هفته اخیر بازار سرمایه، به واسطه خبر افزایش سرمایه هلدینگ های بزرگ بورسی از محل تجدید ارزیابی دارایی‌ها اتفاق افتاد اما به گمان برخی از تحلیل گران چندان قوی نبوده و نمی‌تواند به جهشی بزرگ بینجامد، اگرچه فرضیه تغییر روند کم و بیش اثبات‌شده و کارشناسان به رشدی با شیب ملایم تا انتهای سال ‌امیدوارند و البته روند نوسانی نرخ ارز و کاهش انتظارات تورمی در نتیجه بهبود متغیرهای کلان اقتصادی همچنان ادامه دارد که این موضوع نگرانی هایی در خصوص خروج سرمایه از بازار سرمایه و ورود به سایر بازارها با تبعات اقتصادی نگران کننده دارد. 

نمودارهای 6 و 7 وضعیت تغییرات شاخص کل بورس اوراق بهادار و همچنین روند آن در هفته گذشته را به تصویر کشیده است. همان­طور که ملاحظه می شود، بازار سرمایه در هفته گذشته برخلاف هفته قبلی بازده مثبت 2.27 درصدی را به ثبت رساند.

تحولات بازار‌های مالی در هفته آخر آذر ۱۴۰۲/ تقویت روند سالانه بازار‌ها در هفته گذشته

 

  1.       رمز ارز (تتر ریالی)

متقاضیان رمز ارز در ایران، از تتر (ریالی) به عنوان ابزار سرمایه­گذاری و یا ابزار پرداخت ناقص استفاده می­کنند. بنابراین با توجه به ویژگی­های آن، به عنوان جایگزین ارزهای جهان روا (دلار، یورو و ...) مورد استفاده قرار می­گیرد. 

در هفته منتهی به 30 آذر 1402، تتر (ریالی) میزان شکاف خود را با دلار کمتر کرد و با بازدهی منفی 0.99 درصد به مبلغ 50 هزار و 100 تومان رسید. ب

با وجود اختلاف قیمت ریالی تتر و نرخ ارز بازار غیر رسمی، روند این دو همسو بوده و با کاهش هرچند ناچیز همراه شده است. با این حال همچنان ریسک سرمایه گذاری در بازار رمز ارز با وجود رویکرد سکوت و انتظار بانک مرکزی بالاست. 

علاوه بر این در هفته اخیر خبرهایی مبنی بر همکاری نهادهای امنیتی آمریکا با رمز ارز تتر بیان شده است که این موضوع ریسک سرمایه گذاری ایرانیان در این رمز ارز را بیشتر می کند. همان­طور که ملاحظه می شود، بازار رمز ارز تتر (ریالی) هفته گذشته را با بازده منفی و برخلاف هفته قبلی خود به ثبت رسانده است.

 

 

نمودار 8. قیمت پایان هفتگی رمز ارز تتر ریالی به همراه تغییرات 9 ماه گذشته

تحولات بازار‌های مالی در هفته آخر آذر ۱۴۰۲/ تقویت روند سالانه بازار‌ها در هفته گذشته

چشم انداز آتی بازارها

همان­طور که گذشت، بازارهای مالی در کل بیشتر تحت تاثیر تحولات منطقه و سیاست‌گذاری های داخلی بود. با این حال برخی رویدادها و ابهامات سیاست­گذاری وجود دارد که انتظار می رود در هفته های آتی بازارها را تحت تاثیر قرار دهد.

 از جمله مهم­ترین این تحولات و اقدامات می­توان به:

 1) ابهام و چالش های طرح واردات خودرو؛ 

2) ابهام ها و چالش های مالیات بر خانه های خالی و ابلاغ به مودیان؛ 

3) ابهام ها و چالش های ارسال صورتحساب برای مودیان مالیاتی؛ 

4) تحولات منطقه ای خاورمیانه و مقاومت حماس و شکست آتش بس و جنگ فرسایشی؛ اشاره کرد.

 پایان پیام//

برچسب ها: بازار مالی ، بازار ، تتر ، ارز ، طلا ، بورس
خبرهای مرتبط
نظرات کاربران
نام:
ایمیل:
* نظر: