bazarnews

کد خبر: ۵۳۵۱۹
تاریخ انتشار: ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۷:۲۴
واکنش ها به تنشهای میان تهران و واشنگتن
سفیر آمریکا در آلمان ضمن انتقاد از سیاست های دفاعی آلمان در ناتو، شرکت هایی را که با ایران ارتباط بازرگانی دارند هم تهدید کرد.

«ریچارد گرنل» سفیر آمریکا در آلمان که از زمان آغاز ماموریت خود در این سمت همواره حاشیه‌ساز بوده است، بار دیگر از آلمان به دلیل سهم بودجه دفاعی این کشور در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) انتقاد کرد.

وی در گفت‌وگو با روزنامه آلمانی «بیلد» گفت: «اینکه کسی بگوید باید در ساختار ناتو اصلاحات صورت بگیرد اما دو درصد از سهم را نپردازد از دید من اقدامی ریاکارانه است». او گفت که عده زیادی از سیاستمداران آلمانی تلاش می‌کنند ( نشان دهند) تا دو درصد فقط یک هدف است و مسئولیتی در این زمینه ندارند.

گرنل بتازگی به نشریه آلمانی «فوکوس» گفته بود: « اینطور نیست که من ندانم چرا آلمان تمایل دارد که بودجه را به جای سرمایه‌گذاری در مسایل دفاعی کشور در امور اجتماعی داخلی سرمایه‌گذاری کند. چرا اینطور است؟ (چون) ما اینکار را می‌کنیم؛ ما آمریکایی‌های مهربان».

«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا پارسال در نامه‌ای به مرکل، از آنچه خودداری آلمان از تخصیص بودجه کافی به امور نظامی خوانده انتقاد و برلین را به سوءاستفاده از بودجه هنگفتی که آمریکا به ناتو اختصاص داده، متهم کرده بود. وی به سران کشورهای عضو ناتو گفته واشنگتن نمی‌تواند از جیب مالیات‌دهندگان آمریکایی برای امنیت «اروپایی هزینه کند که خود برای تأمین امنیت خود، خرج نمی‌کند».

گرنل همچنین شرکت‌هایی را که تحریم‌های آمریکا علیه ایران را دور بزنند را هم تهدید کرد و گفت: «ما می‌گوییم، شما می‌توانید روابط بازرگانی آنطور که دوست دارید با ایران داشته باشید اما وقتی درخواست ویزا کنید ما با آن موافقت نخواهیم کرد تا وارد کشورمان شوید».

یک سال پیش (۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷) دولت آمریکا به دستور ترامپ، از توافق بین‌المللی برنامه جامع اقدام مشترک موسوم به «برجام» خارج شده و تمام تحریم‌های هسته‌ای ذیل این توافق را در دو بازه ۹۰ و ۱۸۰ روزه مجددا اعمال کرد.

البته این تنها اقدام ضد ایرانیِ کاخ سفید طی یک سال گذشته نبود و دولت ترامپ هر هفته تحریم‌ها یا محدودیت‌های جدیدی را علیه اشخاص و نهادهای ایرانی یا غیر ایرانی مرتبط با تهران اعمال کرده است. لازم به‌ذکر است که آمریکا در پیشبرد این اهداف خصمانه خود تنها نبوده و اتحادیه اروپا نیز با اقدامات ضد ایرانی تقریبا مشابهی، واشنگتن را همراه کرده است.

رئیس جمهور آمریکا دیشب طی دستوری اجرایی، صادرات محصولاتی نظیر آهن، فولاد، آلومینیوم و مس ایران را تحت تحریم قرار داد

سفیر آمریکا در آلمان: می‌توانید با ایران کار کنید اما به شما ویزای آمریکا نمی‌دهیم

ابراز نگرانی شدید هیلاری کلینتون نسبت به سیاست‌های ترامپ در خصوص ایران

وزیر امور خارجه سابق آمریکا با انتقاد از اقدامات اخیر دولت ترامپ علیه ایران، گفت که نمی‌تواند وضعیتی خطرناک‌تر از شرایط کنونی را متصور شود.

به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه فاکس‌نیوز هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا در چهار سال ابتدایی دوران ریاست جمهوری باراک اوباما روز چهارشنبه همزمان با گذشت یکسال از زمان خروج واشنگتن از برجام در یک سخنرانی از تحریم‌ها و اقدامات اخیر دولت ترامپ علیه ایران به شدت انتقاد کرد.

وی گفت: من نمی‌توانم وضعیتی خطرناک‌تر از آن‌چه اکنون در آن قرار داریم را تصور کنم. ما در حال حاضر دولتی داریم که اعتقادی به توافقات ندارد. ایرانی‌ها گفته‌اند که اگر شما به توافقات پایبند نمی‌مانید ما نیز پایبند نخواهیم بود و غنی‌سازی اورانیوم را آغاز خواهیم کرد.

وی ادامه داد: من نگران این هستم که این تصمیمی ناشی از اقدامات این دولت (آمریکا) برای تحریک یک چیزی است.

دولت آمریکا سال گذشته پس از آنکه از توافق هسته‌ای 2015 با ایران خارج شد تحریم‌ها علیه این کشور را بازگرداند. واشنگتن همچنین چهارشنبه شب اعلام کرد که صادرات فلزات ایران شامل آهن، آلومینیوم، مس و استیل را نیز در فهرست تحریم‌های خود قرار می‌دهد تا درآمدهای ایران را محدود کند.

کاخ سفید همچنین اعلام کرد که به کمپین فشار حداکثری خود به دولت ایران ادامه می‌دهد تا این کشور رفتارهای خود در منطقه را تغییر دهد و توسعه موشک‌های بالستیک‌اش را متوقف کند.

هیلاری کیلینتون در بخش دیگری از صحبت‌های خود توافق هسته‌ای با ایران را که در دوران ریاست جمهوری باراک اوباما حاصل شد مورد تحسین قرار داد و گفت: ما می‌توانستیم این توافق را یک مبنا قرار دهیم و سپس به دیگر مشکلات با ایران در منطقه و جهان رسیدگی کنیم.

وی ابراز نگرانی کرد که دولت کنونی آمریکا تمایلات شدیدی برای تحریک ایران دارد و گفت که نسبت به محاسبات اشتباه هر یک از طرف‌های درگیر در این ماجرا به شدت نگران است.

این مقام پیشین آمریکایی افزود: من به شدت نگران این هستم که این دولت به دنبال تحریک اوضاع است. متاسفانه این مساله را بعید نمی‌دانم.

اعلام آمادگی عمان برای میانجی‌گری میان تهران و واشنگتن

سفیر عمان در آمریکا گفت: اگر تهران و واشنگتن است به میانجی‌گری باور داشته باشند، ما آماده کمک به حل این بحران هستیم.

حنینه المغیری، سفیر عمان در آمریکا در گفت‌وگو با پایگاه خبری المانیتور تصریح کرد که مسقط آماده میانجی‌گری میان تهران و واشنگتن است.

وی در پاسخ به سوالی درباره تشدید تنش‌ها میان ایران و آمریکا گفت: ما مایلیم تا برای حل این بحران میانجی‌گری کنیم، البته اگر دو طرف باور داشته باشند که این کار مفید خواهد بود.

المغیری در پاسخ به این سوالی مبنی بر این‌که مسقط پیش از این در سال ۲۰۱۳ نقش میانجی میان تهران و واشنگتن را ایفا کرد که به حصول توافق هسته‌ای منجر شد، اظهار داشت: ما در این مذاکرات میانجی نبودیم بلکه محل مذاکرات را فراهم کردیم و دلیل این‌که از ما خواسته شد این کار را انجام دهیم این بود که ما تنها کشور از معدود کشورهای خلیج فارس هستیم که روابطی دوستانه هم با آمریکا و هم با ایران دارد. این، به دلیل پایه‌های سیاست خارجی ما است.

سفیر عمان افزود: اول از همه باید بگویم که ما در سیاست خارجی کشورهای همسایه مداخله نمی‌کنیم. ما هیچ مداخله‌ای در امور داخلی هیچ کشوری نداریم. دوم، ما به مذاکره باور داریم. مهم است که ما مذاکره کنیم. در غیر این‌صورت، اگر مذاکره نکنیم قادر نخواهیم بود مشکلات را حل کنیم. ایران همسایه ماست و ما با تمام همسایگان‌مان روابط خوبی داریم و به دلیل همین روابط خوب است که توانستیم به مذاکره برای آزادی کوهنوردان آمریکایی (بازداشت شده در ایران در سال ۲۰۰۹) کمک کنیم. تا به امروز نیز افرادی به دفتر من می‌آیند و از من می‌خواهند که اگر می‌توانم به عزیزانشان که در زندان هستند کمک کنم.

وی در ادامه در پاسخ به این سوال که آیا عمان برای حل تنش میان تهران و واشنگتن نقشی ایفا می‌کند یا نه، باز هم تاکید کرد: عمان تاکنون چنین نکرده اما من اطمینان دارم که مسقط اگر بتواند این کار را انجام دهد، خرسند خواهد شد.

به گزارش ایسنا، روابط میان ایران و آمریکا در طول یک سال گذشته از زمان نقض برجام توسط واشنگتن و خروج یک‌جانبه آن از این توافق شاهد تنش بیشتری بوده است. این تنش‌ها به‌ویژه با بازگشت تحریم‌ها علیه کشورمان و سیاست خصمانه آمریکا برای توقف واردات نفت از ایران وخیم‌تر شده است.

این اختلافات در روزهای اخیر حتی تشدید شده است. واشنگتن ابتدای هفته جاری اعلام کرد که یک ناو هواپیمابر را در واکنش به آنچه تحرکات ایران برای حمله به نیروهای آمریکایی در منطقه خواند به خاورمیانه فرستاده است. هرچند که ادعا می‌کند به دنبال جنگ با ایران نیست.

این در حالی است که محمد جواد ظریف، وزیر امورخارجه کشورمان درباره احتمال وقوع جنگ، با وجود تنش‌ها میان آمریکا و ایران گفته بود: ما خواهان درگیری و تقابل نیستیم اما ما هفت هزار سال را با فرار کردن سپری نکرده‌ایم. ما مقاومت می‌کنیم اما به دنبال جنگ نیستیم. باورمان این است که رئیس جمهور ترامپ خواهان جنگ نیست اما کسانی وجود دارند که برای جنگ فشار می‌آورند. من فکر نمی‌کنم که این اتفاق بیفتد.

دولت آمریکا همچنین در ادامه رویکرد خصمانه خود چهارشنبه شب اعلام کرد که صادرات فلزات ایران، شامل آهن، آلومینیوم، استیل و مس را در فهرست تحریم‌های خود قرار می‌دهد.

این تحریم‌ها ساعاتی پس از آن انجام گرفت که ایران اعلام کرد، قصد دارد اجرای دو مورد از تعهداتش را در توافق هسته‌ای متوقف کند و همچنین به اروپا ۶۰ روز فرصت داد تا برای حفظ برجام یا پیروی از دولت ترامپ تصمیم‌گیری کند.

اتحادیه اروپا اعلام کرده است که این تصمیم ایران به منزله خروج یا نقض برجام نیست.

همچنین سید عباس عراقچی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه کشورمان ساعتی پیش از آن گفته بود: هیچ کشوری نمی‌تواند ایران را به خروج از برجام یا نقض این توافق متهم کند چرا که همه اقدامات ایران از جمله اقدامات اتخاذ شده امروز در قالب برجام بوده است. ما تاکنون از برجام خارج نشده‌ایم اما خروج از این توافق را در دستورکار قرار داده‌ایم و این خروج مرحله به مرحله خواهد بود.

 

فارس

نظرات کاربران
نام:
ایمیل:
* نظر: