bazarnews

کد خبر: ۹۸۸۵۳
تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۴۰۰ - ۱۲:۵۲
مدیر مسئول بازارنیوز مطرح کرد؛
مدیر مسئول بازارنیوز علت تاخیر درتکمیل پروژه‌های عمرانی کشور را ناشی از هزینه‌سازی‌های اداری و عدم نظارت صحیح سازمان برنامه و بودجه در نحوه خرج کرد بودجه‌های تخصیص یافته دانست.

سرنوشت پروژه‌های کلان عمرانی، گرفتار در هزینه سازی‌های اداری

گروه راه و مسکن بازارنیوز – سعید ترکاشوند؛ «رضا غلامی» اقتصاددان و مدیر مسئول بازارنیوز پیرامون عدم تکمیل بسیاری از پروژه‌های عمرانی کشور علیرغم تزریق بودجه عمومی به این طرح‌ها اظهار کرد: عمده هزینه‌های انجام شده برای تکمیل پروژه‌های عمرانی کلان کشور صرف مسائل حاشیه‌ای می‌شود و تنها درصد نا چیزی از بودجه تعیین شده، برای مسائل اصلی و زیر بنایی پروژه‎‌های عمرانی هزینه می‌شود.

مدیر مسئول بازارنیوز با ذکر موضوعی به تشریح دقیق این مشکل پرداخت و درخصوص آن عنوان کرد: به عنوان مثال در یکی از استان‌های کشور، برای تکمیل یک پروژه مبلغی بالغ بر ۱۰ میلیارد تومان را تعریف کرده بودند؛ با برسی‌های انجام شده مشخص گردید که در بطن چنین پروژه‌ای ۲۰ پروژه مجزا تعریف شده است که هر یک به سهم خود نیمه کاره مانده و علاوه بر آن برای این تعداد پروژه، ۵ نیروی طرحی تعیین شده بود.

وی تاکید کرد: متاسفانه باید این نکته را هم یادآور شد که در بسیاری از پروژه‌های عمرانی افراد تعیین شده به عنوان نیروی طرحی، با سفارش مقامات محلی و نمایندگان آن شهر و یا استان تعیین می‌گردند و نکته بدتر این که هزینه سالانه نیرو‌های طرحی حداقل رقمی بالغ بر ۱۵۰ میلیون تومان برآورد می‌شود.

غلامی خاطر نشان ساخت: در نهایت و با گذشت همه فرایند و هزینه‌های اداری از ۱۰ میلیارد تومان بودجه تنها ۳۰۰ الی ۴۰۰ میلیون تومان بر هر پروژه خواهد رسید؛ هزینه‌ای که تنها کفاف خرید مصالح و مواد اولیه آن می‌شود.

مدیر مسئول بازارنیوز گفت: همان گونه که مطرح شد هزینه‌های اصلی برای تامین و تهیه مسائل مواد اولیه و پروژه‌های عمرانی درصد نا چیزی را به خود اختصاص می‌دهند و تعریف چندین پروژه ریز و درشت در یک پروژه بزرگ خود عاملی برای مستهلک شدن آن پروژه‌ها می‌شود.

وی افزود: با مستهلک شدن پروژه‌های عمرانی، طرح‌های کلان عمرانی مشمول مرور زمان می‌شوند و با بروز چنین شرایطی به تبع هزینه‌های تکمیل این پروژه‌ها نیز بالا می‌رود؛ با تحقق چنین شرایطی در نهایت این پروژه‌ها دیگر صرفه و ارزش اقتصادی اولیه خود برای کشور را از دست می‌دهند.

این اقتصاددان پیرامون دخل و تصرف‌های انجام شده در بودجه‌های عمرانی گفت: علاوه بر هزینه‌های اداری ما مشاهده می‌کنیم که در برخی از استان‌ها، در صورت کسری و یا تاخیر در ارسال حقوق سالیانه، برای پرداخت حقوق و مزایای کارمندان سازمان‌ها از همین مبلغ ناچیز باقی مانده از بودجه طرح‌های عمرانی استفاده می‌کنند.

غلامی در پایان به رویکرد‌های نظارتی سازمان برنامه و بودجه کشور انتقاد و پیرامون آن اظهار کرد: متاسفانه این سازمان اصلا نظارت دقیق را پیرامون نحوه خرج کرد بودجه‌ پروژه‌های عمرانی ندارد  و در کنار آن سازمان‌های دیگر نیز نسبت به این مسئله دل‌سوز نیستند؛ اهمیت حل این موضوع به گونه‌ای است که توجه و نظارت ویژه‌‍‎‌ای را از سوی مقامات ارشد دولت می‌طلبد و تیم اقتصادی موظف است برای کاهش هزینه‌های دولت، این مسئله را به خوبی مدیریت کند.

پایان پیام//

نظرات کاربران
نام:
ایمیل:
* نظر: