bazarnews

کد خبر: ۱۰۲۳۳
تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۵
لاریجانی در صحن علنی:
رئیس مجلس شورای اسلامی از دولت خواست طبق قانون به اقدام آمریکا در تمدید تحریم ها پاسخ مقتضی بدهد.
بازار نیوز - علی لاریجانی روز یکشنبه در صحن علنی مجلس شورای اسلامی گفت: همانطور که مستحضرید مجلس نمایندگان آمریکا و مجلس سنا در مورد قانون ایسا تصمیم صد درصدی بر تمدید آن گرفتند و در همین حال رئیس‌جمهور آمریکا که یک طرف توافق هسته‌ای بود، در مقابل این سؤال که چنین اقدامی خلاف توافق است، اعلام کرد: شما محدودیت‌های من را در کنگره می‌دانید.

وی خطاب به اوباما ادامه داد: آیا این یک موضع صادقانه است؟ آیا شما در انتخابات اخیر آنقدر در مجلس نمایندگان سنا بی‌اعتبار شده‌اید که حتی هم‌حزبی‌های شما هم به نظر شما توجه نمی‌کنند؟

براساس این گزارش پس از این اظهارات فریاد «مرگ بر آمریکا» نمایندگان بلند شد.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: حدود نیمی از اعضای کنگره از حزب دموکرات هستند، چطور حتی یک نفر آنها رأی نداد؟ این امر فقط حکایت از آن دارد که کل سیستم حکومت آمریکا، دموکرات و جمهوری‌خواه در تمدید این قانون توافق نمودند و معنای این امر بی‌اعتمادی به رئیس‌جمهور فعلی است.

لاریجانی تصریح کرد: چطور موقع انجام توافق هسته‌ای، اعضای حزب شما در مجلس نمایندگان و سنا موفق شدند جلوی جمهوری‌خواهان را بگیرند، ولی در اینجا یک نفر از دموکرات‌ها هم در سنا شأنی برای توافق شما قائل نشد؟

وی ادامه داد: این حادثه نشان می‌دهد رئیس‌جمهور فعلی آمریکا در این موضوع با شرافت عمل نکرد و گفته اخیر ایشان مبنی بر اینکه بنده محدودیت‌هایی در کنگره دارم، از روی صداقت نیست؛ محدودیت دارند اما نه این‌قدر.

رئیس قوه مقننه اظهار داشت: این مصوبه خلاف توافق هسته‌ای است، حداقل با بررسی اجمالی که انجام دادم در هشت مورد در برجام به نوعی مخالفت با چنین رویکردی وجود دارد. به عنوان مثال در بند «هـ» دیباچه آمده است: گروه ۱+۵ متعهد می‌شوند برجام را با حسن نیت و در فضایی سازنده و بر مبنای احترام متقابل انجام دهند و از هر گونه اقدام معارض با نص یا روح برجام خودداری نمایند و گروه ۱+۵ از تحمیل الزامات مقرراتی تبعیض‌آمیز به جایگزینی تحریم‌ها و اقدامات محدودیت‌زایی که تحت پوشش برجام قرار می‌گیرد، خودداری خواهند ورزید.

لاریجانی ادامه داد: در بند ۲۳ آمده است ایالات متحده مطابق برجام تحریم‌های مشخص شده در پیوست ۲ را متوقف ساخته و به این توقف ادامه خواهد داد. این تحریم‌ها شامل حوزه‌هایی است، در بند «ل» می‌گوید معاملات با بخش انرژی ایران. در بند «ت» سرمایه‌گذاری شامل مشارکت در سرمایه‌گذاری‌های مشترک، خدمات، اطلاعات، فناوری و دانش فنی و کمک به بخش‌های نفت، گاز و پتروشیمی تعریف می شود.

وی گفت: در قانون ایسا، تمرکز بر تحریم‌ها روی نفت، گاز و سرمایه‌گذاری بعدی آن مثل پتروشیمی است که با صراحت در بند ۲۱ برجام، ایالات متحده باید از این تحریم‌ها خودداری کند.

تاکنون پایبندی ایران به برجام از سوی سازمان های بین المللی تایید شده است

رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: بارها وزیر خارجه آمریکا این معنا را اعلام نمود و حتی قبل از بحث در سنا نیز اعلام نگرانی کرد؛ لذا اقدام آمریکایی‌ها هیچ توجیهی از نظر تعهد بین‌المللی ندارد. از طرفی پایبندی ایران نیز بر حسب نظر سازمان‌های بین‌المللی مسجل است.

لاریجانی تصریح کرد: ما در مجلس قانون بسیار مهمی تصویب کردیم و به نظر می‌رسد تکلیف کار در قانون مصوب مجلس روشن شده است. در بند ۳ این قانون به صراحت بیان کرده‌ایم، اگر یکی از طرفین به تحریم‌ها روی بیاورد و یا تحریم‌های جایگزین مشخص کند، چه اقداماتی را دولت باید انجام دهد؟ لذا چون در این موارد تحریم‌هایی ایجاد شده، دولت باید متناسب با این قانون اقدامات لازم را صورت دهد.

بر اساس این گزارش تعدادی از نمایندگان در تائید اظهارات لاریجانی فریاد «الله‌اکبر خامنه‌ای رهبر» سر دادند.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: از دولت می‌خواهیم مطابق مصوبه مجلس، اقدام متقابل را در ازای گستاخی آنان هر چه سریعتر اجرا کند و گزارش آن را به مجلس دهد.

لاریجانی ادامه داد: از همه دوستداران انقلاب و قوای مختلف می‌خواهیم در شرایط فعلی کشور که احتیاج به وفاق بیشتر داریم، تمام سعی خود را در وحدت و همدلی صرف نمایند و از اقداماتی که چالش برای کشور ایجاد می‌کند، بپرهیزند تا وقت مسئولین صرف منافع ملی کشور شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به حوادث پایان ماه صفر گفت: چند حادثه در پایان ماه صفر اتفاق افتاد که وجدان عمومی جامعه را متألم و داغدار نمود که یکی از آنها حادثه تروریستی در حله بود. شهادت دهها نفر از زائران ایرانی، اوج سبوعیت جریان تروریستی داعش را نشان داد. کمتر در تاریخ اسلام سابقه‌ای به این وقاحت سراغ داریم که گروهی در انجام اعمال خود این‌قدر لاابالی باشد.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در این شرایط به هم ریخته امنیتی در منطقه، ایران با تدبیر و با همت نیروهای مسلح و امنیتی خوشبختانه از امنیت پایدار برخوردار است. از خداوند متعال علو درجات برای شهدای این حادثه طلب می‌نماییم و به خانواده همه شهدا بخصوص اهالی خوزستان که بیشترین صدمه را تحمل کردند، عرض تسلیت و تعزیت داریم.

لاریجانی با اشاره به حادثه قطار در استان سمنان گفت: این حادثه نیز از حوادث تلخ روزهای گذشته بود که دهها نفر از هموطنان زائر امام رضا (ع) جان خود را از دست دادند. به خانواده‌های داغدار که عمدتاً از اهالی شریف آذربایجان هستند، عرض تسلیت داریم و امیدواریم خداوند عافیت کامل به مجروحین این دو حادثه عطا فرماید.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: البته همان‌گونه که مطلع هستید، کمیته‌هایی برای بررسی این حادثه دردآور تشکیل شده و کمیسیون عمران مجلس در این زمینه تلاش وافری نمود و گزارش اولیه خود را تهیه کرد که به زودی به اطلاع شما خواهد رسید.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ابتدای جلسه ماه ربیع و ولادت پیامبر (ص) را تبریک گفت و اظهار داشت: روز مجلس را به همه همکاران تبریک می‌گویم و یاد شهید بلندمقدار مجلس ایران، شهید مدرس را گرامی می‌داریم. شهید مدرس به حق معتقد بود، مجلس نقطه ثقل و قضا و قدر مملکت ایران است.

مجلس امروز در جهت مدرسه مدرس حرکت نماید
لاریجانی ادامه داد: شهید مدرس معتقد بود عظمت ملت همان عظمت مجلس است، هر ملتی بزرگواری و عظمتش بسته به بزرگی مجلس است؛ پس هر کس ملتی را بزرگ و با عظمت بخواهد، باید مجلس آن را بزرگ و باعظمت بداند، به همین جهت از دور دوم مجلس شورای ملی که مدرس به عنوان ناظر و مجتهد تراز اول وارد مجلس شد، تا پایان مجلس ششم اهتمام ویژه‌ای به جایگاه مجلس داشت و در همه امور سیاسی و امنیتی، اظهارنظر تأثیرگذار داشت.

وی ادامه داد: مدرس معتقد بود باید بهترین اوقاتمان را برای کارهایمان معین کنیم، در حقیقت اداره‌کننده مملکت، آقایان وکلا هستند.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: البته شرایط زمانه مدرس و سال‌های آغاز مشروطیت و به هم ریختگی صحنه بین‌المللی و سرریز آن در کشور ما در استقرار تفکر محوریت مجلس در نزد مدرس بی‌تأثیر نبود. اما نظریه مدرس مربوط به یک دوره تاریخی خاص نیست. او می‌گوید اینکه ما تقلید از مقالات روسو نمی‌کنیم، برای این است که افکار پیامبر (ص) را برای نظم اجتماع بهتر از افکار روسو می‌دانیم.

لاریجانی تصریح کرد: از زمانی که رضاشاه به دنبال تغییر ساختار حکومت بود و بحث جمهوریت را مطرح کرد، مدرس اعلام نظر کرد، من با جمهوری واقعی مخالف نیستم و حکومت صدر اسلام هم تقریباً و حقیقتاً جمهوری بوده است ولی این جمهوری که می‌خواهند به ما تحمیل کنند، بنا به اراده ملت نیست.

وی گفت: این حقیقت نشان می‌دهد که نظام فکر سیاسی مدرس مبتنی بر شناخت سنت اسلامی به سوی مردم‌سالاری و تقویت نهاد مجلس است و بدون تردید تلاش‌های آن مرد بزرگ الهی، تـأثیرات خود را در تأسیس نظام جمهوری اسلامی گذاشت و روز مجلس با نام مدرس متبرک گردید.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بنیانگذار انقلاب اسلامی و رهبر انقلاب بر همین مبنا مجلس را در رأس امور کشور قرار دادند، امیدواریم مجلس امروز در جهت مدرسه مدرس حرکت نماید.

لاریجانی اظهار داشت: مدرس معتقد بود نظر به اینکه سال‌ها در بعضی اوقات که به خود می‌آمدم در هر حال که بودم، از خداوند مسئلت نمودم، سعادتی به من مرحمت فرمود که وظیفه‌ام را انجام دهم.

در میان سخنرانی رئیس مجلس شورای اسلامی، رئیس‌جمهور نیز جهت ارائه لایحه بودجه ۹۶ در صحن علنی مجلس حضور یافت.
مهر
خبرهای مرتبط
نظرات کاربران
نام:
ایمیل:
* نظر: