bazarnews

کد خبر: ۱۱۰۵۸۶
تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۳:۰۵
رئیس سازمان مالیاتی در نشست خبری مطرح کرد؛
رئیس کل سازمان مالیاتی ضمن تشریح برنامه‌های این سازمان برای اصلاح این نظام مالیاتی کشور، درباره اخذ مالیات از ارز‌های دیجیتال گفت: یقیناً اگر سازمان امور مالیاتی چنین درآمدی را شناسایی کند، از محل آن اقدام به اخذ مالیات خواهد کرد،

۳ راهبرد کلان برای اصلاح نظام مالیاتی کشور/ رمزارز‌ها مشمول مالیات می‌شوند

گروه اقتصاد کلان بازارنیوز؛ سعید ترکاشوند؛ «محمد هادی سبحانیان» رئیس کل سازمان امور مالیاتی در نشست خبری خود با خبرنگاران اظهار کرد: نظام مالیاتی کشور در طول سال‌های گذشته در برخی زمینه‌ها با کاستی‌هایی مواجه بود؛ لذا، با توجه به این موضوع، سازمان امور مالیاتی در مسیر تحولی قرار گرفته است. سهم بیش از ۵۰ درصدی بودجه جاری کشور به درآمد‌های مالیاتی و قوانین موجود و اسناد بالادستی در حوزه مالیات خود گواهی بر تصدیق این امر محسوب می‌شود.


رئیس کل سازمان امور مالیاتی تصریح کرد: سازمان امور مالیاتی در نظر دارد در این دوره چند راهبرد را برای اصلاح نظام مالیاتی کشور در پیش بگیرد.


وی شناسایی طبقه دلالان در نظام اقتصادی کشور را به عنوان نخستین راهبرد مهم این سازمان برای اصلاح نظام امور مالیاتی کشور برشمرد و گفت: سازمان امور مالیاتی در نظر دارد که در این دوره بازوی قدرتمند تولیدکنندگان و بخش مولد اقتصاد کشور باشد و این امر زمانی محقق می‌شود که با تقاطع گیری در بخش‌های مالی، قشر دلال و سوداگر شناسایی شود.


سبحانیان تکریم مودیان مالیاتی را به عنوان دومین راهبرد این سازمان در جهت اصلاح نظام مالیاتی کشور برشمرد و توضیح داد: برای اداره کشور از طریق مالیات، مودیان مالیاتی باید تکریم شوند. یکی از راه‌های تکریم مودیان مالیاتی، پاسخ به شبهات و سوالات مالیاتی افراد است.


معاون وزیر اقتصاد افزود: در حال حاضر تفاهم نامه‌ای به این منظور میان سازمان امور مالیاتی و اتاق‌های سه گانه درحال تنظیم و نهایی شدن است.


وی رفع بی عدالتی در فرایند مالیات ستانی را به عنوان سومین راهبرد این سازمان در اصلاح نظام مالیاتی کشور دانست و گفت: در این دوره سعی ما بر این است که از نظام مالیاتی سنتی دور و ساختاری هوشمند و مبتنی بر داده را در روند مالیات‌ستانی از مودیان را در پیش بگیرم.

 

رمز ارز‌ها مشمول مالیات می‌شوند


سبحانیان پس از پایان بیان مقدمات نشست خبری به پرسش خبرنگار پرداخت و در پاسخ به سوال خبرنگار بازارنیوز پیرامون مالیات ستانی از رمز ارز‌ها اظهار کرد: یقیناً اگر سازمان امور مالیاتی چنین درآمدی را شناسایی کند، از محل آن اقدام به اخذ مالیات خواهد کرد، کما اینکه در قانون مالیات بر عایدی سرمایه هم مالیات بر ارز‌های دیجیتال آورده شده است.

 

رئیس سازمان امور مالیاتی با بیان اینکه مسیرهای زیادی برای فرار مالیاتی وجود دارد و در سال گذشته ۱۸ هزار میلیارد تومان درآمد جدید را از طریق مبارزه با فرار عملیاتی کسب کردیم تصریح کرد: در دو ماه ابتدای امسال نیز ۸ هزار میلیارد تومان درآمد جدید کسب کردیم.

 

وی تصریح کرد: برخی از شرکت‌ها در ۲۰۰ موضوع فاکتور صدور می‌کنند و معلوم است این شرکت صوری است. موضوع بعدی برخی حساب‌های شخصی است که رفتار تجاری دارند. بیش از ۱۸۰ هزار حساب شخصی را شناسایی کرده که فعالیت تجاری داشته که هیچ اطلاعات تجاری نیز نداشتند و حتماً این حساب‌ها را بررسی می‌کنیم، به عنوان نمونه ۴۵ نفر شخص حقیقی هر کدام بالای ۵۰۰ میلیارد تومان واریز به حساب داشته و جمعاً ۶۶ هزار میلیارد تومان واریزی داشتند


به گفته رئیس سازمان امور مالیاتی، این سازمان در دوره جدید، تعامل خوب با بانک مرکزی برای شناسایی حساب‌های تجاری و غیر تجاری داشته است.

 

سوء استفاده از صندوق‌های قرض الحسنه برای فرار مالیاتی 


سبحانیان ادامه داد: سو استفاده از واژه صندوق قرض الحسنه موضوع دیگری است که با آن مقابله خواهد شد، یک صندوق قرض الحسنه بیش از ۱۴۵ هزار میلیارد واریز داشته و مشخص شده که این موضوع برای فرار مالیاتی بوده است.

 

برای خانه و خودرو‌های لوکس چه مقدار مالیات دریافت شده است؟


سبحانیان درباره میزان مالیات اخذ شده از خانه‌ها و خودروهای لوکس هم گفت: در سال ۱۴۰۰ تعداد ۱۷۷ هزار خودرو لوکس شناسایی شده و مالیات تعیین شده بالغ بر ۲ هزار میلیارد تومان بوده که از این میان ۷۷۰ میلیارد تومان مالیات دریافت شده است. در سال ۱۴۰۱ تعداد ۲۶۶ هزار خودرو لوکس شناسایی شده که ۲ هزار میلیارد تومان اعلامی مالیات داشته‌ایم همچنین در سال ۱۴۰۱، تعداد ۴۵ هزار خانه لوکس شناسایی شده که بیش از ۲ هزار میلیارد تومان ابلاغی بوده است.


رئیس سازمان امور مالیاتی گفت: در حوزه خودروهای لوکس در سال جاری نیز ۵۲۰ هزار خودرو لوکس شناسایی شده است. حدود ۱۱ میلیون حساب تجاری را شناسایی کردیم که ۹ میلیون و ۳۰۰ هزار حساب حقیقی و بیش از ۲ میلیون حقوقی هستند.
به گفته سبحانیان ۶۶ هزار نفر هستند که بیش از ۲ خانه دارند و بیش از ۳۰ هزار نفر پرونده مالیاتی ایجاد شده که ۱,۴۰۰ میلیارد تومان مالیات برای آنان ابلاغ شده است.

 

مالیات بر عایدی بر سرمایه روی میز مجمع تشخیص و شورای نگهبان


سبحانیان همچنین درباره مالیات بر عایدی سرمایه گفت: اقدامات خوبی در این زمینه انجام شد و این قانون در مجلس نهایی شد و این قانون اکنون در مجمع و شورای نگهبان در حال بررسی است، دولت معتقد است اخذ این مالیات در شرایط واجب است و این قانون در بیش از ۱۸۰ کشور در ۱۰۰ سال گذشته اجرا شده است. اگر قانون با این شکل تصویب نشود و اگر تعدیل تورمی انجام شود نه تنها این قانون اقدام خود را انجام نمی‌دهد بلکه ما سود سوداگرانه را تضمین می‌کنیم.


سبحانیان تصریح کرد: امیدوار هستیم که قانون به شکلی که در مجلس تأیید شد، تصویب شود.


معاون وزیر اقتصاد خاطرنشان کرد: کمتر ۳ تا ۴ درصد مردم درگیر قانون مالیات بر سفته بازی قرار دارند و هدف این قانون فشار بر سودا گرایان بوده نه مردم عادی، این نگرانی هیچ جایگاهی ندارد و بخش عمده مردم درگیر این قانون نخواهند شد زیرا هر فرد در هر خانواده می‌تواند یک خودرو و یک منزل داشته باشد یعنی یک خانواده ۵ نفره می‌تواند ۵ خودرو و ۵ منزل داشته باشد.


وی تصریح کرد: در علم روز مالیات، دنیا به سمت مالیات بر مصرف رفته نه مالیات بر تولید، افزایش نرخ بر ارزش افزوده و کاستن مالیات بر درآمد که از ۲۵ درصد به ۱۸ رسیده است یکی از اقداماتی است که در سازمان امور مالیاتی انجام شده است.


سبحانیان اظهار کرد: هدف ما حمایت از تولید بوده و در این راستا مالیات بر سفته بازی و فعالیت سوداگرایانه افزایش یافته و مالیات بر تولید کاهش یافته است، برند داروگر با بدهی مالیاتی بسته نشده و هیچ زمانی بدهی مالیاتی باعث تعطیلی بنگاهی نمی‌شود و در این راستا اموال صاحب شرکت بسته شده است.


به گفته رئیس سازمان امور مالیاتی فردی بیش از ۱,۴۰۰ میلیارد تومان بدهی مالیاتی داشته باشد و یک دهه بدهی را پرداخت نکند و پشت تولید پنهان شود اقدام درستی نیست.

 

نام نویسنده:
خبرهای مرتبط
نظرات کاربران
نام:
ایمیل:
* نظر: