bazarnews

کد خبر: ۳۳۸۸
تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۹:۵۱
دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: دریافت 400 میلیون دلار از طلب جمهوری اسلامی ایران از آمریکا مربوط به پرونده خریدهای نظامی پیش از انقلاب بوده و ارتباطی به مذاکرات هسته ای نداشته است.
بازار نیوز - علی شمخانی همزمانی این موضوع با فرجام مذاکرات هسته ای را کاملا تصادفی عنوان کرد و اظهار داشت: ایران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی از هر موقعیتی برای بازگرداندن دارایی های توقیف شده خود در آمریکا استفاده کرده است.

دبیر شورای عالی امنیت ملی افزود: این پول بخشی از حساب خرید های نظامی رژیم گذشته است و روند شکایت ما در دادگاه لاهه همچنان ادامه دارد.

وی با اشاره به اظهارات مقامات آمریکایی در خصوص طرح موضوع استرداد 400 میلیون دلار از سوی ایران در جریان سفر مک فارلین در سال 1364 و مخالفت وی با این درخواست افزود: عدم پرداخت مبلغ 400 میلیون دلار در سال 1364 موجب شد که دولت امریکا مجبور به پرداخت رقمی معادل یک میلیارد و هفتصد و ده میلیون دلاربه عنوان اصل و بهره طلب ایران شود.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام برخی اظهارات مقامات فعلی و پیشین آمریکا در این رابطه را مرتبط با جنجال های انتخاباتی دانست و افزود: ترجیح می دهیم وارد جزییات این پرونده نشویم تا کاندیداهای ریاست جمهوری آمریکا در فضای آشفته انتخاباتی در این کشور بیشتر ماهیت واقعی خود را برملا کنند.

شمخانی اظهارات مقامات آمریکایی در خصوص واگذاری موشک های تاو معیوب به ایران در جریان ماجرای مک فارلین را اعتراف به فریبکاری و دروغ گویی عنوان کرد و افزود؛ این گونه اظهارات عیار صداقت آمریکایی را بیش از پیش در معرض قضاوت ملت ما و افکار عمومی جهانی قرار داده و مهر تایید مجددی بر غیر قابل اعتماد بودن آمریکا است.

بنا به گزارش وال استریت جورنال، ۴۰۰ میلیون دلار فرستاده شده به ایران بخشی از مبلغ یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلاری مطالبات ایران از آمریکا از زمان پیش از انقلاب ۱۹۵۷ بوده است. آمریکا همزمان با اجرای برجام موافقت کرده بود این مبلغ را به ایران بپردازد.

پس از انتشار این گزارش انتقادات گسترده ای به دولت اوبام در آمریکا صورت گرفت. جمهوری خواهان و مخصوصا دونالد ترامپ این اقدام را زیر سوال بردند. 
فرارو
اد رویس، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا معتقد است اقدامات کابینه اوباما در ارتباط با ایران به طور فراقانونی و با پنهان کردن حقایق از مردم و کنگره آمریکا صورت گرفته است.

رویس که توافق هسته ای با ایران را یک اشتباه تاریخی از سوی آمریکا می داند، در مقاله ای که روز یکشنبه در وبسایت "کمیته روابط خارجی" منتشر کرده اظهار داشت اینکه ایران ۴۰۰ میلیون دلار پول نقد را دقیقا روزی دریافت کرد که گروگان های آمریکایی آزاد شدند، نمی تواند تصادفی باشد. 

با وجود رد این اتهام از سوی کاخ سفید، رویس معتقد است آمریکا برای آزادی این گروگانها غرامت پرداخت کرده، اقدامی که هیچگاه در سیاست های آمریکا نبوده است.

ترامپ نیز که فعالیت های انتخاباتی اش در آخر هفته را در ایالت های شمال شرقی آمریکا متمرکز کرده، در نیو همپشایر بار دیگر موضوع انتقال پول نقد به ایران را به میان آورد. 

او همچنان پافشاری می کند که این ۴۰۰ میلیون دلار پول نقد برای بازپس گیری گروگان ها بوده است.

دولت آمریکا تاکید کرده که پرداخت پول به ایران به آزادی اتباع آمریکایی-ایرانی تبار زندانی در ایران مربوط نبوده و در چارچوب توافقی صورت گرفت که دهه ها برای آن مذاکره شده بود، موضوع کهنه ای که به گفته کاخ سفید تنها برای مقاصد سیاسی به اذهان عمومی کشانده شده است.
فرارو

خبرهای مرتبط
نظرات کاربران
نام:
ایمیل:
* نظر: