bazarnews

کد خبر: ۷۱۶۲۲
تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۵:۰۸
محمد بن حمد الرمحی اعلام کرد که تصمیم‌گیری برای کاهش تولید نفت سازمان کشور‌های صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش، موسوم به «اوپک پلاس» به‌صورت ماهانه در زمان بحران قیمت نفت و بحران ویروس کرونا سبب تضعیف ثبات بازار می‌شود.

برنامه‌ریزی بسیار دشوار است و پویایی بازار اجازه نمی‌دهد مقدار تولید ماهانه تنظیم شود.
وزیر نفت و گاز عمان افزود: امیدوارم بتوانیم درباره چگونگی مدیریت عرضه و تقاضا و با توجه به تهدیدی که ذخیره‌سازی برای مسائل بنیادی دارد، به توافق بهتری برسیم. 

تصمیم‌های ماهانه اوپک پلاس برای بازار مناسب نیست
با توجه به شرایط موجود، ممکن است این ائتلاف اوایل ماه ژوئیه برای بحث و تبادل نظر درباره وضع بازار نشستی را برگزار کند و اگر تا آن زمان تقاضای نفت افزایش نیافته باشد، احتمال دارد مقدار کاهش کنونی تا پایان ماه اوت تمدید شود.
الرمحی گفت: نشست کمیته وزارتی نظارت بر توافق کاهش عرضه نفت کشورهای عضو و غیرعضو اوپک (JMMC)، 18 ژوئن (29 خردادماه) از طریق ویدئوکنفرانس برگزار می‌شود.
وی در پاسخ به پرسشی درباره تمدید کاهش تولید عمان گفت: من طرفدار تمدید توافق کنونی تا 31 دسامبر هستم. مقدار ذخیره‌سازی کنونی هنوز مسائل بنیادی را تهدید می‌کند، اما برخی کشورها برای نمونه روسیه مسائل خود را دارند. به‌ویژه درباره تمدید بلندمدت کاهش تولید، آنها شرایط خود را دارند که با کشور ما متفاوت است.
23 کشور تولیدکننده نفت اوپک و غیراوپک حاضر در توافقنامه همکاری (Declaration of Cooperation) در نشست ماه آوریل بر سر کاهش تولید در سه مرحله به ترتیب 9 میلیون و 700 هزار بشکه برای مدت دو ماه، 7 میلیون و 700 هزار بشکه برای 6 ماه و 5 میلیون و 800 هزار بشکه برای 16 ماه به توافق رسیدند.
کاهش تولید روزانه 9 میلیون و 700 هزار بشکه‌ای ماه‌های مه و ژوئن اوپک پلاس که قرار بود به 7 میلیون و 700 هزار بشکه در روز برسد، برای یک ماه دیگر و تا پایان ماه ژوئیه تمدید شد. با این تفاوت که مکزیک مشمول این تمدید یک ماهه نیست و کاهش تولید ماه ژوئیه 9 میلیون و 600 هزار بشکه در روز خواهد بود.
مهم‌ترین دغدغه روسیه پایبند نبودن عراق و نیجریه است. الکساندر نواک، وزیر انرژی روسیه در هفته‌های منتهی به نشست اوپک پلاس برای زیر فشار گذاشتن کشورهایی که به توافق کاهش تولید پایبند نبودند، با عبدالعزیز بن سلمان، همتای سعودی خود، دیدار کرد.
الرمحی در این باره گفت: مسئله پایبندی به سهمیه تولید مدت‌هاست که دغدغه کشورهای عضو اوپک و غیراوپک شده است. امیدوارم همه به این موضوع اهمیت دهند که برای اینکه نسبت به یکدیگر عادلانه عمل کنیم باید به سهمیه تولید خود پایبند باشیم.

فصل تجارت/

نظرات کاربران
نام:
ایمیل:
* نظر: