bazarnews

کد خبر: ۱۰۲۴۹۰
تاریخ انتشار: ۱۹ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۰:۰۷
دولت بایدن سرگرم بررسی درخواست شرکت شورون برای موافقت با دریافت و فروش نفت ونزوئلا در عوض بدهی پرداخت نشده این کشور است.

به گزارش بازارنیوز، منابع آگاه به رویترز گفتند: نمایندگان شورون در ماه‌های اخیر حداقل یک دیدار رده بالا با دیپلمات‌های آمریکایی به همراه نمایندگان اپوزیسیون ونزوئلا داشته اند. این دیدار نقطه عطفی در تلاش‌های یک ساله شورون برای دریافت مجوز فعالیت در ونزوئلا محسوب می‌شود. با این حال هنوز هیچ تصمیمی گرفته نشده است و زمان بازبینی بیشتر این درخواست نامعلوم مانده است.

شورون می‌خواهد واشنگتن معافیت‌های قبلی که این شرکت در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ از آن برخوردار بود را احیا کند. این شرکت و چند تولیدکننده خارجی دیگر اجازه یافته بودند نفت ونزوئلا را در عوض سود سهام و بدهی جوینت ونچر‌هایی که با شرکت نفتی دولتی PDVSA داشتند، دریافت و صادر کنند.

این معافیت که تا اواسط سال ۲۰۲۰ به شورون اجازه داده بود یک تا دو میلیون بشکه در ماه نفت ونزوئلا را تجارت کند، تحت کمپین فشار حداکثری ترامپ معلق شد. استراتژی مذکور به صادرات نفت ونزوئلا ضربه بزرگی زد، اما نتوانست درآمد نفتی دولت ونزوئلا را صفر کند و صادرات این کشور اخیرا بهبود پیدا کرده است.

یک منبع آگاه گفت: دولت بایدن به دنبال شکست استراتژی ترامپ، انگیزه‌های بیشتر و بیشتری برای تسهیل تحریم‌های ونزوئلا پیدا کرده است. یکی از مهم‌ترین آنها، دست خالی نبودن در مذاکره با مادورو است.

ونزوئلا صد‌ها میلیون دلار به شورون بدهکار است. این شرکت آخرین غول نفتی آمریکایی است که حضورش را در ونزوئلا حفظ کرده بود. سخنگوی شورون در پاسخ به پرسش‌هایی درباره لابی این شرکت گفت: دیدار با مقامات دولت آمریکا برای فراهم کردن چشم اندازی درباره مسائل انرژی مهم برای این شرکت، یک روال معمول است.

یکی از این منابع آگاه گفت: موافقت با فروش بعضی از محموله‌های نفتی با وجود تحریم‌ها می‌تواند نشانه انعطاف پذیری در قبال ونزوئلا باشد. تسهیل تحریم‌ها به نفع شورون خواهد بود و مشاغل آمریکا را افزایش می‌دهد و احتمال اندکی وجود دارد که با مخالفت جمهوریخواهان روبرو شود.

موافقت آمریکا با درخواست شورون می‌تواند روابط این کشور با هند را هم بهبود دهد. پالایشگاه‌های هندی یکی از بزرگترین واردکنندگان نفت ونزوئلا بودند که توسط شرکت‌های برخوردار از معافیت آمریکا عرضه می‌شدند.

اما در آستانه انتخابات میان دوره نوامبر که ممکن است مشخص کند آیا دموکرات‌ها کنترل کنگره را حفظ می‌کنند، بعضی از مشاوران بایدن نگران اقداماتی هستند که به منزله تعدیل تحریم‌های سخت گیرانه در قبال ونزوئلاست به خصوص در فلوریدا که جمعیت بزرگی از کوبایی‌ها و ونزوئلایی‌های تبعیدی زندگی می‌کنند. سایر دستیاران رئیس جمهور آمریکا هم گفته اند تمایلی برای تسهیل تدابیر تنبیهی ندارند مگر این که مادورو اقدامی برای برگزاری انتخابات دموکراتیک انجام دهد.

به گفته منابع آگاه، اگر آمریکا تصمیم بگیرد شرایط مجوز شورون را تغییر ندهد همچنان می‌تواند معافیتی برای محدودیت‌های دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه داری صادر کند تا برخی از موارد صادرات نفت را تایید کند. اکثر مواردی که آمریکا از سال ۲۰۱۹ با آن‌ها موافقت کرده است، سواپ نفت در برابر سوخت بوده اند که تحت آن دولت یا شرکت نفتی PDVSA پولی دریافت نکرده اند.

بعضی از مقامات دولتی بایدن با سواپ و قرارداد‌های دیگری که به شرکت PDVSA اجازه می‌دهد سوخت‌ها و مواد رقیق کننده مورد نیاز برای افزایش صادرات نفت را تامین کند، مخالفت کرده اند.

بر اساس گزارش رویترز، علاوه بر شورون، شرکت‌های نفتی اروپایی و آسیایی حاضر در ونزوئلا هم واشنگتن را برای تجارت نفت ونزوئلا تحت فشار قرار داده اند.





/ایسنا

برچسب ها: آمریکا ، نفت ، ونزوئلا
نظرات کاربران
نام:
ایمیل:
* نظر: