bazarnews

کد خبر: ۱۱۱۲۵۹
تاریخ انتشار: ۰۹ مهر ۱۴۰۲ - ۰۹:۵۶
در گفتگو با بازارنیوز مطرح شد؛
یک عضو کمیسیون برنامه و بودجه درباره شفافیت عملکرد شرکت‌های دولتی، گفت: این امر مزیت‌های زیادی برای کشور دارد. وقتی مدیران بدانند عملکرد آن‌ها توسط عموم مردم، کارشناسان و رسانه‌ها رصد می‌شود، قطعاً تلاش خواهند کرد که عملکرد خوبی را از خودشان به جا بگذارند که این به معنای افزایش بهره‌وری شرکت‌های دولتی است.

تاثیر شفافیت در بهبود عملکرد مدیران دولتی و افزایش بهره‌وری شرکت‌های دولتی

گروه اقتصاد کلان بازارنیوز- سعید ترکاشوند؛ «جعفر قادری» عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در گفتگو با بازارنیوز پیرامون در خصوص اهمیت شفاف سازی و هزینه‌ها و درآمد‌های شرکت‌های دولتی اظهار کرد: این اصلاً منطقی نیست شرکت‌های دولتی در پرداخت‌ها، پاداش‌ها، سازوکار‌های مالی، سرمایه گذاری‌ها و نحوه برخورد با مسائل مختلف متفاوت با سایر بنگاه‌های اقتصادی در کشور باشند.


این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: تنظیم قواعد و آیین‌نامه در زمینه حاکمیت شرکتی اهمیت زیادی دارد، زیرا این مسئله به عملکرد شرکت‌های دولتی نظم می‌بخشد و آن‌ها را در یک چارچوب خاص در می‌آورد. اعمال صحیح و کامل این قواعد بستری فراهم می‌کند که به واسطه آن دولت می‌تواند به بهترین شکل از ظرفیت‌ها و امکانات شرکت‌های دولتی بهره ببرد.


وی افزود: در حال حاضر قواعدی وجود دارد که از آن‌ها به عنوان اصول حاکمیتی شرکتی یاد می‌شود. در حال حاضر این قواعد در شرکت‌های بورسی به صورت موثری رعایت می‌شود و اکنون نیاز است که اصول حاکمیتی شرکتی در شرکت‌های دولتی هم اعمال شود. در آیین نامه انتظام بخشی که اخیراً دولت مصوب کرد، مواردی از قواعد حاکمیتی گنجانده شد که می‌توانند در فرایند نظارت بر شرکت‌های دولتی کارساز باشند.


قادری ادامه داد: به طور مثال، در آیین نامه مصوب شده است که حداقل یک نفر از اعضای هیئت مدیره هر شرکت باید تحصیلات مالی داشته باشد. این قاعده درستی بوده و به اعضای هیئت مدیره کمک می‌کند که درک بهتری از امور شرکت داشته باشند. اگر اعضای هیئت مدیره درک درستی از آنچه در شرکت اتفاق می‌افتد نداشته باشند، نمی‌توانند به درستی آن موضوع را مدیریت کنند.


قادری گفت: قاعده دیگری که در نظر گرفته شده این است که مدیرعامل همزمان نمی‌تواند عضو هیئت مدیره هم باشد. این قاعده هم اصل درستی است، زیرا وقتی که مدیرعامل عضو هیئت مدیره باشد، می‌تواند نظر خودش را تحمیل کند. از طرف دیگر، هیئت مدیره شأن نظارتی بر مدیرعامل دارد و وقتی مدیرعامل عضو هیئت مدیره باشد، این امر خدشه دار می‌شود.


این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در پایان تأکید کرد: شفاف سازی امور شرکت‌های دولتی مزیت‌های زیادی برای کشور دارد. وقتی مدیران بدانند عملکرد آن‌ها توسط عموم مردم، کارشناسان و رسانه‌ها رصد می‌شود، قطعاً تلاش خواهند کرد که عملکرد خوبی را از خودشان به جا بگذارند که این به معنای افزایش بهره‌وری شرکت‌های دولتی است.


پایان پیام//

نام نویسنده:
خبرهای مرتبط
نظرات کاربران
نام:
ایمیل:
* نظر: