bazarnews

کد خبر: ۱۹۵۵۶
تاریخ انتشار: ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۷:۳۱
ابراهیم رئیسی گفت: آنچه نگران کننده است این است که ضریب جینی نشان می دهد که در سال هایی هدفمند کردن یارانه ها مطرح بوده طبق آمار مرکز آمار این فاصله کمتر شده است و این سنوات اخیر شاهد بیشتر شدن فاصله طبقاتی هستیم. به گزارش خبرآنلاین، اولین مناظرات
بازار نیوز - اولین مناظرات انتخاباتی دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری به صورت زنده از رسانه ملی در حال برگزاری است.

در دومین قرعه کشی ابراهیم رئیسی پشت تریبون قرار گرفت تا به سوال مجری پاسخ دهد. مرتصی حیدری مجری از او این سوال را پرسید «چه برنامه و راهکاری برای رشد عدالت اجتماعی و کاهش فاصله طبقاتی برای شرایط امروز ایران پیشنهاد می کنید.»

وی گفت: عدالت اجتماعی یکی از اهداف مهم نظام جمهوری اسلامی است، در فاصله طبقاتی به هیچ عنوان زیبنده نیست. آنچه نگران کننده است این است که ضریب جینی نشان می دهد که در سال هایی هدفمند کردن یارانه ها مطرح بوده طبق آمار مرکز آمار این فاصله کمتر شده است و این سنوات اخیر شاهد بیشتر شدن فاصله طبقاتی هستیم. یعنی از سی و شش صدم به چهل و سه صدم رسیده است. این فاصله نشان بدی است. این موضوع حتما باید مورد توجه مسئولان و دولتمردان باشد. امروز توجه به طبقه پایین جامعه اولویت است. راهکار برون رفت از این وضعیت که مشکلات زیادی اقتصادی و سیاسی و اجتماعی ایجاد کند این است که نسبت به دهک های پایین حتما افزایش یارانه را داشته باشیم. در گام اول سه دهک اول سه برابر افزایش یارانه داشته باشند.

رئیسی گفت: افراد تحت پوشش سازمان های حمایتی باید توانمند شوند این گام دوم است، هر سال باید یک میلیون نفر از تحت پوشش این سازمان ها خارج بشوند. باید تسهیلاتی قائل شویم که فاصله طبقاتی را در جامعه کمتر کنیم. در مالیات گرفتن از حقوق بگیرانی که درآمد آنها زیر سه میلیون تومان است باید تجدید نظر شود، ضمن اینکه از افرادی که فرار مالیاتی دارند به عنوان اینکه یقه سفیدان هستند نام نبریم، این زیبنده نیست . حتما باید این موضوع هم مورد توجه قرار گیرد. باید گام هایی برای کم کردن فاصله طبقاتی برداشته شوند تا زمینه ساز عدالت اجتماعی شود. حتما می توان اقداماتی نسبت به قشر ضعیف و بیکار ها انجام داد که برای کم کردن این فاصله تاثیرگذار است. اگر اقدام فوری در ارتباط با کم کردن فاصله طبقاتی انجام نشود شاهد برخی بحران های اجتماعی باشیم.

در ادامه میرسلیم در نقد سخنان رئیسی گفت: من از شما می پرسم آیا اقداماتی که در طول برنامه پنجم توسعه انجام گرفته است در جهت کاهش عدالت اجتماعی بوده و توانسته به سرانجام برسدیا نه. سوال دومم این است که چگونگی تغییر روند تبعیض را تبیین کنید. چه کار می شود کرد که ما بتوانیم با چاره جویی تبعیض به استقرار عدالت اجتماعی بیفزاییم. آیا شما فکر می کنید نوع سبک زندگی ما در حال حاضر در جامعه به شکل مطلوب است که بتواند برآورنده توقعات ما برای عدالت اجتماعی باشد یا باید این سبک زندگی دگرگون شود؟

هاشمی طبا هم دو دقیقه زمان داشت تا نظر خود را درباره اظهارات رئیسی بیان کند. وی گفت: یقینا اقشار محروم، معلولان، بی سرپرستان باید مورد توجه دولت قرار بگیرند و از طریق سازمان های حمایتی مثل کمیته امداد و سازمان بهزیستی این قشر مورد توجه قرار بگیرد اما معنی این آن است که ما باید یارانه هایی که به صورت عمومی توزیع می شود در دسترس آنها قرار دهیم؟ حرفای شما به معنی بزرگتر و بزرگتر شدن دولت و فروش بیشتر ارز و واردات بیشتر ارز است.

وی تاکید کرد: باید بدانیم حد دولت برای بزرگ شدن چقدر است اگر همه این توقعات را از دولت داشته باشیم طبیعتا ممکن نیست ما باید برای اینکه امکانات بهتری در اختیار عموم مردم و طبقات ضعیف قرار گیرد تولید ناخالص ملی با گسترش بهسازی صنعت و بهسازی کشاورزی و بهبود خدمات و مساله توریسم حل کنیم تا تولید ناحالص ملی بالا روند والا پرداختن به معلول ها چاره درد نیست.

خبرهای مرتبط
نظرات کاربران
نام:
ایمیل:
* نظر: