کاهش ماهیان دریای خزری به ویژه پس از فروپاشی اتحادیه جماهیر شوروی شدت بیشتری به خود گرفت چرا که کشورهای حاشیه دریای خزر مدیریتی بر حفظ، نگهداری و تولید این نوع ماهیان نداشتند، سرازیر شدن پسابها به ویژه از رودهای بزرگ روسیه کاهش جمعیت ماهیان خاویاری را تشدید کرد.
اکنون چین رقیب جدی برای خاویار ایران شده و این تولیدکننده نوپا میخواهد با برندهای حسابشده و تولید مناسب جای خاویار ایرانی را در رستورانهای جهان بگیرد.
اگرچه کسی نمیخواهد اذعان کند، اما چین بخشی از خوشمزهترین ماهیان خاویاری جهان را تولید میکند.
به دلیل صید بیرویه، تخم ماهیان خاویاری خوشمزه ایران و روسیه که از ماهیان خاویاری دریای خزر به عمل میآید، بسیار کاهش یافته است.
صید بیرویه سرانجام منجر به این شد که گونه ماهیان بلوگا و استروژن در دریای خزر در معرض نابودی قرار گیرد و کشورهایی نظیر ژاپن، اسرائیل و چین در حال گرفتن جای ایران و روسیه در تولید ماهیان خاویار هستند.
رین کارشناس چینی میگوید: صادرات خاویار چین افزایش خواهد یافت، چرا که تحریمها و محدودیتهای عرضه در ایران و روسیه وجود دارد. بسیاری از رستورانها خاویار چینی را خریداری خواهند کرد، چرا که کیفیت خوب، قیمت منصفانه و عرضه بالایی دارند.