bazarnews

کد خبر: ۷۹۵۸
تاریخ انتشار: ۰۸ آبان ۱۳۹۵ - ۰۹:۴۹
عضو انجمن مهندسی مالی و استراتژیک ایران طی یادداشتی به بازار نیوز، مطرح کرد: پیش بینی روند بازار سرمایه در نیمه دوم امسال
اگر شرکتی بتواند طرح توجیهی قابل اکتفایی به بازار بورس ارائه کند و در این بازار پذیرفته شود به راحتی و از مطمئن ترین راه می تواند تامین مالی خود را به انجام برساند، که در این صورت با توسعه و پیشرفت شرکت ها، عوامل انسانی بیشتری به کار گرفته خواهند شد.
بازار نیوز _ محمدرضا گیوکی، عضو انجمن مهندسی مالی و استراتژیک ایران_ بورس تهران اولین ماه پاییزی خود را با افزایش حدود 1600 واحدی پشت سر نهاد.

در آغازین روز معاملاتی مهرماه سال جاری شاخص کل در کانال 76 هزار واحدی قرار داشت، این در حالی است که این نماگر در آخرین روز معاملاتی ماه مذکور در ارتفاع 78 هزار واحدی قرار گرفت و در مجموع 18 روز معاملاتی این ماه، 4 روز را با کاهش و 14 روز را با افزایش نسبت به روز قبل پشت سر گذاشت، اما با این وجود نمی توان جهت بازار را مشخص و تعیین کرد.

بازار سرمایه در اولین ماه پاییزی دستخوش نوسانات مثبت و منفی خود قرار گرفت به طوری که روزهایی با معاملات کم حجم در این ماه گاها وجود داشت، اما بورس تهران اولین ماه پاییزی خود را نسبتا با شرایط مطلوبی از لحاظ رشد شاخص سهام و حجم معاملات نسبت به ماه های پایانی تابستان پشت سر نهاد.

رشد نسبی نقدینگی در اولین ماه پاییزی 
هر چند با فرارسیدن موعد گزارشات 6 ماهه در مهرماه، همچنان شرایط بورس تهران به منوال گذشته رقم می خورد و اتفاق محرک و بنیادی در این ماه در بازار رخ نداده است، ولی با توجه به گزارشات مثبت بیشتر شرکت ها خوشبینی هایی نسبت به آینده بازار به وجود آمده است که باعث رشد نسبی نقدینگی در اولین ماه پاییزی امسال شده است. 

شایان ذکر است که تاثیرات گزارشات شش ماهه شرکت ها البته با لحاظ کردن توقف برخی نمادهای مهم در حال حاضر و همچنین رشد قیمت نفت توانسته تاثیراتی بر روند افزایشی و مثبت نماگر بازار سرمایه در مهر ماه داشته باشد.

یکی از بارزترین شاخصه های بازار در مهر ماه امسال حضور پر رنگ حقیقی های بازار بود.

تاثیر تحولات سیاسی بر بازار سرمایه
بورس و بازار سرمایه تابعی از وضعیت اقتصاد کلان کشور است و مادامی که فاکتورها و متغیرهای کلان اقتصادی با بهبود همراه نشوند نمی توان انتظار تغییر جهت بنیادی را در بازار داشت، بدین صورت که اگر بازار با جهش های مثبتی نیز همراه باشد و یا حتی منفی، نمی توان آن را روند با ثبات بازار تعبیر کرد و انتظار رشد پایدار را در بازار داشت، در این بین ناگفته نماند که ریسک سیاسی داخلی و خارجی همچون انتخابات ریاست جمهوری کشورمان و آمریکا احتمالا بازار سرمایه را با تغییرات و نوسانات جدیدی روبرو خواهد ساخت و بر پیش بینی روند بازار در نیمه دوم سال متاثر خواهد بود.

بدیهی است که نقش بورس را نمی توان در اقتصاد نادیده گرفت، زیرا بازار سرمایه با تخصیص بهینه منابع سرمایه گذاری تاثیرات با اهمیت و درخور توجهی را بر اقتصاد کشور دارد.

لازم به ذکر است که تخصیص بهینه منابع از جمله پارامترهای مهم در زیرساخت های اقتصادی است، زیرا پیآمدهای آن از چند بعد بر اقتصاد تاثیر گذار است و در نهایت رشد اقتصادی را به همراه خواهد داشت.

تاثیر مثبت بورس بر معضل بیکاری در جامعه
با توجه به این موضوع که رسمی ‌بودن، شفافیت و برخورداری از پشتوانه محکم قانونـی از جمله مهمترین امتیازات و شاخصه های بازار سهام است، بنابراین تأمین مالـی از طریق بورس اوراق بهـادار یکی از مهمترین و موثرترین نوع تامین مالی برای شرکت ها و بنگاه های مالی است.

در نتیجه اگر شرکتی بتواند طرح توجیهی قابل اکتفایی به بورس ارائه کند و در این بازار پذیرفته شود به راحتی و بدون دغدغه و از مطمئن ترین راه می تواند تامین مالی خود را به انجام برساند، که در این صورت با توسعه و پیشرفت شرکت ها، عوامل انسانی بیشتری به کار گرفته خواهند شد.

به عبارتی به کارگیری مطلوب نیروی کار در فرآیند تولید، تا حد زیادی به میزان سرمایه موجود بستگی دارد و بدین ترتیب بازار سرمایه بر معضل بیکاری در جامعه تاثیر مثبت خواهد داشت، از طرفی محصول افزایش تولید و گردش سرمایه در چرخه درست تولید و فعالیت های اقتصادی، رشد اقتصادی کشور است.

لازم به ذکر است که بسیاری از نظریه های اقتصادی دلالت بر این مساله دارند که فقدان سرمایه کافی، رشد اقتصادی را با مشکل جدی مواجه می کند در نتیجه زمانی که تولید کالا یا خدمات به وسیله تخصیص بهینه سرمایه، در یک کشور افزایش پیدا کند، می توان گفت در آن کشور رشد اقتصادی اتفاق افتاده و در نتیجه حاصل رشد اقتصادی، توسعه بازارهای مالی از جمله بازار سرمایه خواهد بود.


خبرهای مرتبط
نظرات کاربران
نام:
ایمیل:
* نظر: