bazarnews

کد خبر: ۹۶۳۱
تاریخ انتشار: ۰۳ آذر ۱۳۹۵ - ۱۵:۱۰
گزارش و تحلیل سوم آذر ماه بازار سرمایه
شاخص کل قیمت و بازده نقدی بورس تهران در پایان معاملات با 8.18 واحد کاهش به عدد 79 هزار و 385 واحد رسید.
بازار نیوز - شاخص بورس در آخرین روز کاری خود در هفته جاری,در ابتدای بازار همانند روز گذشته با افزایش اندک تقاضا مواجه شد به طوری که بعد از گذشت 40دقیقه از بازار به بیشترین ارتقاع خود یعنی مقدار 79449.90 واحد رسید ولی از این زمان به بعد به علت برتری عرضه بر تقاضا و بخصوص تشدید عرضه ها در سهام های شاخص ساز باعث عقب نشینی شاخص از رشد اولیه خود گردید.چیزی که واضح است اسناد خزانه اسلامی تهدیدی برای بازار سهام می باشد.

شاخص بورس در آخرین روز کاری خود در هفته جاری,در ابتدای بازار همانند روز گذشته با افزایش اندک تقاضا مواجه شد به طوری که بعد از گذشت 40دقیقه از بازار به بیشترین ارتقاع خود یعنی مقدار 79449.90 واحد رسید ولی از این زمان به بعد به علت برتری عرضه بر تقاضا و بخصوص تشدید عرضه ها در سهام های شاخص ساز باعث عقب نشینی شاخص از رشد اولیه خود گردید و درنهایت شاخص بورس امروز را با کاهش چند واحدی به پایان رساند.حجم و ارزش معاملات بورس امروز افزایش قابل توجهی نسبت به روز کاری قبل داشت. 

با اتمام ساعات معاملات روز چهارشنبه 03/09/95 شاخص بازار اول با 64.60  واحد افزایش به رقم 56383.20 واحد و شاخص بازار دوم برخلاف شاخص بازار اول با کاهش 419.76 واحدی به رقم 168770.20 واحد رسید.شاخص قیمت بورس(وزنی-ارزشی) نیز در روز جاری با 2.91 واحد کاهش به رقم 28012.90 واحد رسید. شاخص کل بورس در آخرین روز کاری در هفته جاری با کاهش 8.18 واحدی به رقم 79385.60 واحد رسید و شاخص کل فرابورس با افزایش 0.70 واحدی، روی رقم 833.70 واحد ایستاد. ارزش کل معاملات در بازار بورس، 2328 میلیارد ریال و ارزش کل معاملات در بازار فرابورس ، 3008 میلیارد ریال بود.

تعداد معاملات بازار بورس در روز جاری 52070 و حجم معاملات در بازار بورس 1441 میلیون سهم بود.امروز ارزش بازار بر روی رقم 3330262 میلیارد ریال ایستاد .در این روز بیشترین تاثیر مثبت را به ترتیب شرکت های فولاد خراسان،پتروشیمی پردیس،نفت بهران و ارتباطات سیار ایران و بیشترین تاثیر منفی را به ترتیب شرکت های سرمایه گذاری نفت،گاز و پتروشیمی تامین،ملی صنایع مس ایران،فولاد خوزستان و پتروشیمی جم بر شاخص کل بورس داشتند.
 
در بازار امروز بیشترین تاثیر مثبت  متعلق به گروه های محصولات شیمیایی ،سیمان،آهک و گچ و فرآورده های نفتی و در مقابل بیشترین تاثیر منفی متعلق به گروه های سرمایه گذاریها،فلزات اساسی و استخراج کانه های فلزی بودند. جو خرید بازار  در گروه های سیمان،آهک و گچ،مواد و محصولات دارویی و سایر واسطه گریهای مالی و درمقابل جو فروش متعلق به گروه های ساخت محصولات فلزی،زراعت و خدمات وابسته و فلزات اساسی بود.بیشترین حجم معاملات در بورس متعلق به نمادهای خزامیا،وساپا،فاذر و سشرقح بودند.
 
 شنیده های  امروز چهارشنبه 3 آذر 
در گروه سیمانى ، شنیده میشود که بعد از تعدیل مثبت سنگین در ساربیل و سمازن ، با توجه به افزایش نرخ و افزایش صادرات و تولید باید شاهد تعدیل سایر شرکت ها تا پایان سالجارى باشیم .

در پتروشیمى شیراز ،خبرها حاکى از افتتاح طرح توسعه در بهمن ماه و از ابتداى دى ماه تولید آزمایشى از طرح توسعه ١ میلیون تنى اوره شرکت شروع میشود و میزان سرمایه گذارى این طرح ٢٢٠٠ میلیارد تومان و تکمیلش ٨ سال طول کشیده است .

در نماد اپرداز ،شنیده میشود که شرکت از محل طرح چابک ( موبایل بانگینگ ) ٣٠ درصد تعدیل تا پایان سال و تعدیل ١٠٠ درصدى براى سال آینده میتواند داشته باشد .
 
 خلاصه ای از گفتگوی ویژه خبری دیشب:
 برنامه گفت وگوی ویژه دیشب شبکه دو سیما به موضوع بازار سرمایه و چالش های پیش رو اختصاص داشت که با حضور شاپور محمدی رئیس سازمان بورس و محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسون اقتصادی مجلس و عضو سابق شورای عالی بورس برگزار شد.
در این برنامه حدود 40 دقیقه ایی و بعد از گزارشی کوتاه درباره وضعیت بازار و نظر چند سهام و فعال درباره توقف نماد بانک ها، مشکل کمبود نقدینگی و...، مباحثی همراه با اعلام آمار و انتقاد در مورد بسته بودن 71 نماد با برخورداری از 70 میلیارد سهم، اختلال سامانه معاملات ، درز اطلاعاتی و نقش شبکه های اجتماعی، برخورد با متخلفان و پیگیری های قضایی، بازار بدهی و اسناد خزانه با نرخ سود 21 درصدی و...

همچنین در این برنامه اعلام شد وزارت بهداشت درصدد انتشار 4 هزار میلیارد تومان اوراق برای پرداخت بدهی به بیمارستان ها و داروخانه ها آن هم با نرخ سود 20 درصدی است که در مرحله اول با دو هزار میلیارد تومان شروع خواهد شد.

در این برنامه شاپور محمدی رئیس سازمان بورس با اشاره به آخرین وضعیت شاخص بورس، بازدهی شاخص از اول سال 94 تاکنون را 27 درصد اعلام کرد.
وی با اعلام ارزش روز 600 هزار میلیارد تومانی بورس و فرابورس و صندوق های سرمایه گذاری و رشد 48 درصدی ازرش معاملات بورس ها (115 هزار میلیارد تومانی) نسبت به سال گذشته، درباره توقف نمادها اظهار داشت: از حدود 600 شرکت حاضر در بورس و فرابورس ، تنها 10 درصد شرکت ها با توقف نماد روبرو هستند که امری طبیعی بوده و ناشی از رویدادهایی مانند مجامع و تعدیل سود و... است.

توضیح درباره توقف نماد بانکها 
وی ادامه داد: اما توقف نماد بانک ها ناشی از اختلاف نظر بین وزارت اقتصاد و بانک مرکزی درباره نحوه نظارت بربانک ها است که پیچیدگی هایی دارد. در این رابطه پیگیری هایی و مکاتباتی با نهادها و بانک مرکزی انجام شده ولی تاکنون جوابی گرفته نشده است. همچنین گزارشی به شورای عالی بورس ارایه شده است.

رئیس هیات مدیره سازمان بورس به تجربه توقف نماد شرکت های پتروشیمی و پالایشگاهی اشاره کرد و ادامه داد: با این حال برای بازگشایی نماد بانک ها آماده ایم و معتقدیم در برابر دریافت سود توسط سپرده گذاران ، سهامداران بانک ها نباید دچار زیان شوند. همچنین درحالی همیشه مالکیت بر نقد شوندگی ارجحیت دارد که به طرفیت از سهامداران، چند مورد شکایت مطرح کرده ایم.

سامانه معاملات 8 بار مختل شده / آتوس برای بروز رسانی آمده شد
محمدی درباره اختلال چندین باره سامانه معاملات هم گفت: سامانه معاملاتی درحالی مجموعا" با 8 مورد اختلال همراه بوده که چند اقدام از جمله تکفیک هسته معاملات بورس از فرابورس انجام شده است. این درحالی است که به دلیل تحریم ها ، این سامانه طی 8 سال بروز نشده و اگر همت مدیران و کارشناسان مدیریت فناوری بورس تهران نبود، مشکلات آن بیشتر می بود.وی ادامه داد: با این حال اخیرا" با آتوس فرانسه به توافق رسیده ایم تا طی حداکثر 6 تا 8 ماه ، سامانه معاملات بروز شود.

درز اطلاعات شرکتها قبل از انتشار در کدال/تذکر و جریمه 41 باره یک مدیر
سخنگوی سازمان بورس در برابر این موضوع که اطلاعات شرکت ها قبل از انتشار در کدال ، درز می کند و این جریان با ظهور شبکه های اجتماعی بیشتر هم شده ، توضیح داد: درحالی برخی فعالان قصد بالا بردن قیمت سهام مخصوصا" شرکت های کوچک را دارند که در گذشته از تاخیر بین دریافت و ارسال گزارش ها در کدال انتقاد می شد که این موضوع در زمان حضور آقای فطانت با ارسال مستقیم اطلاعات برطرف شد.

محمدی ادامه داد: دراین میان بین تهیه و ارسال اطلاعات تا انتشار آن در کدال، دسترسی های مختلفی وجود دارد که درحال پیگیری هستیم. یکی از اقدامات اخیر سازمان ، الزام شرکت ها به ارایه آمار تولید و فروش ماهانه است که با احتساب 4 گزارش میاندوره ایی ، هر سال شرکت ها باید 16 بار گزارش دهند که آمار مناسبی است.
به گفته وی تعدادی زیادی از جریمه نقدی 250 تا 120 میلیون تومانی برای مدیران شرکت های متخلف صادر شده اما به طور مثال در برابر تذکر و جریمه 41 بار یک مدیر، باز هم تخلفاتی رخ می دهد.

اقدام قضایی برای سینگال فروشان و راهکار جلوگیری از درز اطلاعات
وی درباره شبکه های اجتماعی و سینگال فروشان هم تاکید کرد: درحالی تاکنون چند سایت بسته و افرادی هم دستگیر شده اند که از چند روز پیش اقدام قضایی برای سینگال فروشان کرده ایم. در مورد درز اطلاعات قبل از انتشار در کدال هم از طریق حراست ها یا به طروق دیگر، پیگیری های شده است.

واکنش به انتقاد دولتی بودن و به خطر افتادن بازار
محمدی انتقاد مجری مبنی بر دولتی بودن و روی کار آمدن وی با هدف توسعه بازار بدهی و به خطر افتادن بازار ( به دلیل نرخ سودهای 20 درصد و حتی بیشتر اوراق ) را به شدت رد کرد و آن را غیرمنطقی و غیرکارشناسی دانست و گفت: کل بازار بدهی حدود 35 هزار میلیارد تومان است که در برابر ارزش روز 600 هزار میلیارد تومانی بازار سرمایه ، رقمی ناچیز و گمی بوده و نسبت به بازارهای دنیا بسیار ناچیز است. از سوی دیگر انتشار اسناد خزانه تکلیف قانونی است.

چشم انداز مثبت بازار 
محمدی در خاتمه چشم انداز بازار را با توجه به گزارش عملکرد شرکت ها و بهبود سودآوری ، مثبت ارزیابی کرد و به اقدامات متعدد نرم افزاری و سخت افزاری برای توسعه بازار سرمایه اشاره کرد.

چکیده مواضع رئیس کمیسون اقتصادی مجلس و عضو سابق شورای عالی بورس
محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسون اقتصادی مجلس و عضو سابق شورای عالی بورس هم در برابر سئوالات مطرح شده و نکاتی اعلامی محمدی ، مواردی را مطرح کرد.  وی درباره توقف نماد بانک ها گفت: سازمان بورس تلاش های خود را کرده و بخشی از این موضوع به سازمان بورس مربوط نبوده و ناشی از اختلاف جدی بین بانک مرکزی و وزارت اقتصاد است. در این میان ، دو جلسه با وزیر اقتصاد و رئیس کل بانک مرکزی برگزار شده تا مسائل باز شود. ولی بانک مرکزی بر افشای اطلاعات با رویه جدید اصرار دارد که شرایط سختی را برای بازار سرمایه ایجاد کرده است.

این نماینده مجلس ادامه داد: موضوع بانک ها از طریق یک مرجع یعنی شورای عالی بورس قابل حل است و باید اختلاف بانک مرکزی و وزارت اقتصاد توسط این شورا برطرف شود.پورابراهیمی توقف نمادها را نوعی تنبیه دانست و از نقش حسابرسان در ارایه گزارش های غلط که باعث زیان سهامداران می شود و همچنین دسترسی زودتر برخی افراد به اطلاعات شرکت ها و انتشار آن در تلگرام انتقاد کرد و پیشنهاد داد ضمن استفاده از شرکت های پردازش اطلاعات ، درز اطلاعات، جرم تعریف شود.
وی درباره توسعه بازار بدهی هم گفت : تقویت بازار بدهی در کنار بازار سرمایه حُسن است اما نباید بازار سرمایه را دچار چالش کند و با نرخ های سود بیش از تورم و 20 تا 24 درصدی ، ضمن خنثی کردن تلاش هایی شورای پول و اعتبار در کاهش نرخ سود بانکی و کاهش تورم، بازار سرمایه را از گردونه خارج کند.
به گفته وی نرخ سود بیش از 21 درصد سمّ مهلکی برای بازار سرمایه بوده و باید در کنار استفاده از موسسات رتبه بندی ، نرخ های اعلامی بازار بدهی بازنگری شود.

نتیجه گیری:
 بازار بدهی باید در کنار بازار سهام باشد و حجم این بازار در کشور محدود است و باید زیاد بشود اما نباید نرخ این اوراق نامعقول باشد.افراد به طور کلی بر مبنای فرض سرمایه گذاری و مالی، ریسک گریز هستند و قطعا به جای سپرده گذاری در بانک با نرخ های 15 تا 18 درصد، به سمت اسناد خزانه اسلامی با نرخ های 21 و یا اوراق سلف گندم با حدود 23 درصد خواهند رفت چون کاملا بدون ریسک هستند مخصوصا اسناد خزانه اسلامی که پشتوانه آن دولت می بشد.با توجه به پایین آمدن تورم و کاهش سپرده ها بایستی که نرخ بازدهی تامین مالی از طریق بازار بدهی نیز تقلیل یابد تا جذابیت سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری در بازار سهام کم نشود.حجم و ارزش معاملات رو آقای دکتر محمدی،رئیس سازمان بورس اوراق بهادار تهران روزی 1000 میلیارد تومان بیان کرد اما لازم به ذکر است که این حجم و ارزش معاملات شامل معاملات بلوکی است که باید حجم و ارزش معاملات مختص به معاملات بلوکی از کل حجم کسر گردد.

کاهش 8 واحدی شاخص بورس امروز +نمودار

کاهش 8 واحدی شاخص بورس امروز +نمودار
خبرهای مرتبط
نظرات کاربران
نام:
ایمیل:
* نظر: