bazarnews

کد خبر: ۱۵۳۷۳
تاریخ انتشار: ۰۲ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۹:۱۶
وزیر انرژی روسیه:
وزیر انرژی روسیه گفت: همکاری های دوجانبه ایران و روسیه به سطح بی نظیری رسیده است و احداث نیروگاه 1400 مگاواتی سیریک از نشانه های این همکاری ها است.
بازار نیوز _ "الکساندر نواک" روز دوشنبه در آیین احداث نیروگاه بخار 1400 مگاواتی سیریک هرمزگان اظهار داشت: اینکه کارشناسان روسی پس از گذشت 20 سال بار دیگر برای احداث این نیروگاه با ایران همکاری می کنند یک رویداد مهمی برای دوکشور است.
وی ادامه داد: مناسبات بین دو کشور به سطح بالا و بی نظیری رسیده است و سطح کنونی یک سطح پربرکت و سازنده را نشان می دهد.
وزیر انرژی روسیه اظهارداشت: اعتماد و حسن تفاهم متقابل نشانه این سطح مروادات و تعامل ها است و این فضا اجازه می دهد دو کشور در فرمت های وسیعی همکاریهای دوجانبه و چندجانبه داشته باشند.
نواک با بیان اینکه این اعتماد اجازه می دهد که پروژه های بزرگی را اجرایی کنیم،خاطر نشان کرد: انجام این پروژه بزرگ نتیجه سفر رئیس جمهور روسیه به ایران و ملاقات ایشان با رئیس جمهور ایران در نوامبر سال گذشته است.
به گفته وی شرکت پیمانکار روسی سابقه 54 ساله احداث انواع نیروگاه در روسیه و خارج از روسیه را دارد و در مدت 15 سال این شرکت در ایران 2 نیروگاه بزرگ ساخته است.
وزیر انرژی روسیه افزود: موافقت نامه ای بین دو دولت به امضا رسیده که تضمین می کند این پروژه 100 درصد انجام خواهد شد.
نواک افزود: برای انجام این پروژه وام دولتی به مبلغ 1 میلیارد و 200 دلار اعطا می شود، البته انجام چنین پروژه ای تاثیر مثبتی برای هرمزگان و کشور ایران دارد.
وی یادآور شد: احداث نیروگاه به ظرفیت 1400 مگاوات فرصتی ایجاد می کند که پروژه های دیگری در ایران در زمینه های صنعتی و اقتصادی ساخته شود.
وی ادامه داد: فرصت های جدیدی برای شغل و اشتغال ، ایجاد مالیات های جدید و درآمدهای جدید برای ایران خواهد داشت.
نواک اشاره کرد: این یک پروژه ی منحصر به فرد بوده و تمام استانداردهای محیط زیستی را دارد و در اجرای این پروژه از جدید ترین فناوریهای احداث نیروگاه ها استفاده می شود و راندمان 44 درصدی خواهد داشت.
وی در زمینه همکاری های اقتصادی و بازرگانی بین دو کشور نیز یادآورشد: این همکاری ها بسیار کلیدی بوده و نمی خواهیم این همکاری ها محدود شود.
وزیر انرژی روسیه بیان کرد: مرحله دوم نیروگاه هسته ای بوشهر آغاز شده و درآینده نزدیک طرح برقی کردن راه آهن اینچه برون نیز آغاز می شود.
وی تاکید کرد: شرکت های روسی در ایران در زمینه نفت و گاز نیز همکاریهای لازم را انجام خواهند داد که تمام این ها موجب تحکیم مناسبات وهمکاریهای دوجانبه می شود.
عملیات اجرایی نیروگاه 1400مگاواتی مشترک ایران و روسیه در سیریک هرمزگان، عملیات اجرایی (کلنگ زنی) نیروگاه بخار 1400مگاوات و پُست فشار قوی بلافصل آن با تامین مالی (فاینانس) دولت روسیه امروز دوشنبه در روستای کرپان سیریک هرمزگان آغاز شد.
مدیرعامل شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی کشور در مراسم آغاز عملیان اجرایی این نیروگاه بخار در سیریک هرمزگان گفت: مدت زمان در نظر گرفته شده برای تکمیل این پروژه مشترک پنج سال است.
محسن طرز طلب افزود: شرکت مهندسی 'تکنوپروم اکسپورت' روسیه به عنوان پیمانکار نیروگاه و پست فشارقوی 'جی آی اس GIS' دارای عایق گازی با همکاری پیمانکاران و سازندگان ایرانی ، این نیروگاه بخار را به مساحت 199 هکتار راه اندازی می کند.
وی بیان داشت: این نیروگاه در چهار واحد بخاری 350 مگاواتی با بازده حدود 45 درصدی ، 1400مگاوات برق تولید خواهد کرد که سرمایه مورد نیاز ساخت آن از محل تسهیلات یک میلیارد و 200 میلیون یورویی دولت روسیه به دولت ایران تامین می شود.
مدیرعامل شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی کشور اظهارکرد : آب مورد نیاز نیروگاه 1400 مگاواتی ایران و روسیه از دریا تامین می شود و برای آب شیرین مصرفی این نیروگاه ، آب شیرین کنی به ظرفیت 200 متر مکعب در ساعت ساخته می شود.
طرز طلب یادآورشد: مدت زمان اجرای قرارداد 55 ماه بوده و سنکرون نخستین واحد نیروگاهی با شبکه برق کشور ، 41 ماه پس از شروع قرارداد در نظر گرفته شده است.
وی خاطرنشان کرد: آب شیرین کن جدیدی به ظرفیت 100 هزار مترمکعب در روز برای تامین آب شرب مردم بندرعباس و منطقه با استفاده از دود خارجی این نیروگاه ساخته می شود که موجب افزایش بازدهی نیروگاه خواهد شد.
در مراسم آغاز عملیات اجرایی پروژه نیروگاه 1400 مگاواتی در سیریک هرمزگان ، حمید چیت چیان وزیر نیرو ، الکساندر نواک وزیر انرژی روسیه ، جاسم جادری استاندار هرمزگان ، احمد مرادی و سیدمصطفی ذوالقدر نمایندگان مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی و جمعی از مسئولان محلی حضور داشتند.
نیروگاه بخار 1400 مگاوتی سیریک در 140 ﮐﯿﻠﻮﻣﺘﺮی ﺷﺮق ﺷﻬﺮﺳﺘﺎن ﺑﻨـﺪرﻋﺒﺎس و 30 ﮐﯿﻠﻮﻣﺘﺮی ﺟﻨـﻮب ﺷﻬﺮﺳﺘﺎن ﻣﯿﻨﺎب در ساحل دریای عمان ساخته می شود.
ایران در رتبه نخست ظرفیت تولید برق منطقه ، رتبه چهاردهم ظرفیت نصب شده (بیش از 76 هزار مگاوات) و رتبه هفدهم تولید برق در اوج (بیش از 52 هزار مگاوات) جهان قرار دارد.
خبرهای مرتبط
نظرات کاربران
نام:
ایمیل:
* نظر: